Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 589
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 456
  • Total: 456

η Δικαιοσύνη δεν είναι απλά τυφλή, έχει στραβωμάρα ...

Ξεκίνησε από KostasD33, Φεβρουαρίου 06, 2011, 02:01:29 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να επιδείξει την μέγιστη αυστηρότητά της προφανώς πάνω σε έναν 72χρονο επαίτη, ασθενή Αλτσχάιμερ, τον οποίο καταδίκασε σε 10 ημέρες φυλάκιση, και τον έστειλε να εκτίσει την ποινή του με βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής. Ωστόσο, μέχρι ο γέροντας να μεταφερθεί στην Κομοτηνή είχε ήδη εκτίσει την ποινή του καθώς η «κλούβα» χρειάστηκε μέρες για να διασχίσει την Ελλάδα και να τον μεταφέρει στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο 72χρονος κάτοικος Αθήνας συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών, ποινή εξαγοράσιμη, όμως ο ίδιος δεν είχε χρήματα, ούτε βρέθηκε κάποιος συγγενής του για να τον βοηθήσει. Αντί λοιπόν να κρατηθεί στην κάπου στην Αθήνα, αποφασίστηκε να σταλεί και να εκτίσει την ποινή των 10 ημερών (που στην πραγματικότητα είναι μόνο 5 ημέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων), μαζί με βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής.

Μέχρι όμως να μεταφερθεί ο 72χρονος κυρ-Γιώργος στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή καθʼ οδόν, αφού η «κλούβα» που διέσχιζε την Ελλάδα επί μέρες, συγκεντρώνοντας καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.

Ο διευθυντής των φυλακών, Κωνσταντίνος Καπάνταης, παρέλαβε «σοκαρισμένος» τον γέροντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» και του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ προκειμένου να επιστρέψει πάλι πίσω στο Χαϊδάρι. «Ηταν ένας άνθρωπος σε άθλια κατάσταση, βρώμικος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Με τη βοήθεια συγκρατουμένων του, του δώσαμε καθαρά ρούχα, τον φροντίσαμε και μακάρι να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε περισσότερο για να έχει ένα πιάτο φαγητό και ένα στρώμα να κοιμηθεί», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Καπάνταης.

Η απόφαση βγήκε στις 26 Ιανουαρίου και ο 72χρονος έπρεπε να πάρει το αποφυλακιστήριό του στις 31 Ιανουαρίου, πλην όμως έφτασε στην Κομοτηνή την 1η Φεβρουαρίου. Η διοίκηση των φυλακών για ανθρωπιστικούς λόγους τον κράτησε ένα βράδυ, τον φρόντισε και προχθές τον συνόδευσαν στο ΚΤΕΛ για να πάει στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής των φυλακών επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθούν συγγενείς του ηλικιωμένου, αλλά κανείς δεν εντοπίστηκε. Ο διευθυντής της φυλακής ζήτησε ωστόσο από τον οδηγό του λεωφορείου να τον έχει υπό την προσοχή του, καθώς λόγω του Αλτσχάιμερ, μπορεί να εξαφανιζόταν σε κάποια από τις στάσεις.

Από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα η τύχη του 72χρονου Γιώργου Τσαπανίδη αγνοείται. «Μπορούσαν να τον στείλουν στον Κορυδαλλό και εκεί η κοινωνική υπηρεσία να φρόντιζε να του πλήρωνε την ποινή. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπέβαλαν σε αυτήν την ταλαιπωρία έναν ήδη ταλαιπωρημένο άνθρωπο. Εγώ και όλοι οι εργαζόμενοι τον είδαμε σαν τον πατέρα μας και δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε στην κατάσταση που ήρθε», δήλωσε ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής κ. Καπάνταης.



πηγή e-pi.gr

black_velvet

Ποιος να ξέρει ποιοι και από πότε μπορεί να τον ψάχνουνε τον άνθρωπο.....
Δεν έχω λόγια να περιγράψω την οργή που νιώθω αυτή τη στιγμή για όλους εκείνους που συνέβαλαν στο έγκλημα αυτό: από τον πρώτο αστυνομικό που συνέλαβε τον άρρωστο επαίτη μέχρι και τα μέλη του δικαστηρίου που τον δικάσανε και τον καταδικάσανε.

Το λιγότερο που θα έπρεπε να πάθουνε όλοι αυτοί είναι να τους παύσουνε μόνιμα από τα καθήκοντά τους. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!
Δυστυχώς δεν υπάρχει και κανένας άλλος τρόπος να τιμωρήσεις τους απύθεμνα ανεγκέφαλους που αποκτούν εξουσία αλλά δεν ξέρουνε να ξεχωρίσουνε ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα.  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Θα έλεγα ότι είναι ζώα αλλά επειδή τα σέβομαι τα ζώα προτιμώ το ηλίθιοι…
Με προεξάρχοντα τον την δικαστή που επιδίκασε

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="345098"]Θα έλεγα ότι είναι ζώα αλλά επειδή τα σέβομαι τα ζώα προτιμώ το ηλίθιοι…
Με προεξάρχοντα τον την δικαστή που επιδίκασε[/quote]

Ακριβώς τον ίδιο σεβασμό προς τα ζώα τρέφω κι εγώ.
Γι' αυτό και δεν τα ανέφερα καθόλου στην προηγούμενη απάντησή μου.  :twisted:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

sevenseas


KostasD33

Για ρίξε μια νομική ανάλυση σ αυτό που έγραψες ορέ χασοδίκη?

pixie

E μα... ναι... είναι δικαιοσύνη αυτό? :roll:

Χάσαμε κάθε ψήγμα ορθοφροσύνης, ας χάσουμε και τα ματάκια μας στο τέλος να μην βλέπουμε τουλάχιστον... :razz:

456 Επισκέπτες, 0 Χρήστες