Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 344
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 284
  • Total: 285
  • Leon

Τεχνολογική εξέλιξη – τεχνολογική εξάρτηση

Ξεκίνησε από KostasD33, Φεβρουαρίου 08, 2010, 07:58:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Σήμερα στο Μετρό είδα κάτι απλό απλούστατο που είχα χρόνια να το δω. Μια κοπελιά καθισμένη απέναντι μου είχε ένα ρολό από φιλμ ασπρόμαυρο μάλιστα διάλεγε ανά πεντάδα τα καρέ με φροντίδα τα έκοβε με το ψαλιδάκι της και τα ταχτοποιούσε σε έναν φάκελο που είχε για αυτό.
Θυμήθηκα φοιτητικά χρόνια που το έκανα και εγώ και τα δεκάδες φιλμ που είχα.
Σήμερα φυσικά έχουμε όλες τις φωτογραφίες μας σε ένα PC ή στο κινητό μας ή οπουδήποτε αλλού εκτός από τα κλασικά φιλμ που είχε η γνωστή κλασική φωτογραφία.

Με ευκαιρία αυτό πέρασαν διάφοροι συνδυασμοί από τον νου
Ναι πιο βολικό το PC για τις φωτογραφίες αλλά αν δεν έχω PC ή αν δεν έχω ρεύμα ή έστω μπαταριές για το κινητό ούτε φωτογραφίες θα μπορώ να δω ούτε τίποτα.
Το φιλμάκι όμως ή και τις εκτυπωμένες φωτογραφίες θα μπορούσα να τις δω σε οποιαδήποτε φυσιολογική συνθήκη και χωρίς μπαταριές αρκεί να έχω τα ματάκια μου.

Σχετικές σκέψεις
Για την ζωγραφική
Ο αρχαίος άνθρωπος ζωγράφιζε στις σπηλιές. Ελάχιστα εργαλεία χρειαζόταν για αυτό έχουν περάσει μερικές χιλιάδες χρόνια κι ακόμα βλέπουμε τις ζωγραφιές αυτές όταν τις επιτύχουμε φυσικά
Από Λεονάρντο Ντα Βίντσι μέχρι και Picasso και όλους τους χιλιάδες ζωγράφους έχουμε χιλιάδες έργα που βλέπουμε και θαυμάζουμε. Αρκεί να έχουμε τα ματάκια μας και η Ήλιος να είναι στη θέση του
Όλα τα εικαστικά έργα που υπάρχουν μόνο μα μόνο σε ψηφιακή μορφή (και είναι πια κυρίαρχο αυτό) αν δεν έχουμε το ψηφιακό μέσο για να τα δούμε απλά δεν υπάρχουν.
Όχι μόνο αυτό αλλά λίγα χρόνια να περάσουν και αλλάζουν οι ψηφιακές μορφές των αρχείων ή ακόμα και η συνδεσμολογία και αυτό που έβλεπες σε ένα μηχάνημα σε λίγα χρόνια δεν θα μπορείς να το βλέπεις σε ένα άλλο
Φαντάσου δηλαδή μετά 20 χρόνια να μη υπάρχουν πια usp ή και jpg αρχεία και να μη έχεις φροντίσει να μετατρέψεις τα αρχεία σου και τις συνδέσεις σου στην εκαστοτε νεώτερη μορφή τι θα δεις
Από μια μικρή μπαταρία (αν θα υπάρχει) θα εξαρτάτε το κάθε τι

Τηλέφωνο
Κάποτε γράφαμε σε χαρτί τα τηλεφώνα των γνωστών μας και των φίλων μας. Συχνά πυκνά αρκετά από αυτά ειδικά όσα χρησιμοποιούσαμε πιο συχνά τα θυμόμασταν κιόλας.
Τώρα έχουμε αποθηκεύσει όλους τους φίλους και γνωστούς στο κινητό μας και αμφιβάλω αν θυμόμαστε περισσότερα από 2 με 4 τηλέφωνα κι απ αυτά συνήθως τα 3 τελευταία ψηφία.
Τι να το κάνουμε άλλωστε. Αφού πατάμε το κουμπάκι στο κινητό και διαλέγουμε το όνομα κι αφού μας καλεί ο άλλος και βλέπουμε το όνομα του.
Σε υποθετική περίπτωση που μέναμε χωρίς μπαταρία δεν έχουμε τίποτα για να καλέσουμε. Άσε που ούτε να τηλεφωνήσουμε δεν θα μπορούμε αλλά αυτό είναι άλλου πάτερ ευαγγέλιο

αυτά........
αν κι έχω δεκάδες ακόμα παραδείγματα κατά νου

284 Επισκέπτες, 1 Χρήστης