Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 360
  • Total: 361
  • Leon

Μιλφέιγ με σφολιατίνια...

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 11, 2010, 08:57:28 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf




Υλικά
2 κουτιά σφολιατίνια
 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

1 λίτρο γάλα
200γρ ΒΙΤΑΜ
2 κρόκους
3/4 ποτ.νερού ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1,5 κ.σ. αλεύρι
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού

Για την σαντιγύ:

1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα κατά βούληση


Εκτέλεση:

Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση κατά μήκος και βάζετε μια στρώση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ, με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.
Ετοιμάζετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα, το βιτάμ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ζεσταίνετε ώσπου να λιώσουν όλα μαζί.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους, προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το γάλα και διαλύετε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε προσεκτικά την κρέμα με σύρμα (για να μη σβολιάσει) μέχρι να δέσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Ανακατέψτε τη και ρίξτε τη μισή ποσότητα επάνω από τα σφολιατίνια.
Καλύψτε με μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.
Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ με λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα.
Στρώνετε τη σαντιγύ και καλύπτετε την επιφάνεια με τρίμματα από τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.
Βάλτε το μιλφέιγ στο ψυγείο και απολαύστε το μετά από λίγες ώρες.

360 Επισκέπτες, 1 Χρήστης