Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 488
  • Total: 488

Γλυκό με Φράουλες

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:46:10 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά


1/2 κούπα ζάχαρη

2 κουταλιές ζάχαρη

3 αυγά (χωρισμένα)

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές ζελατίνη σκόνη

1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα (πτι-μπερ)

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/4 κούπας καθαρό* λιωμένο βούτυρο

800 γρ. ανθότυρο

2 κουταλιές χυμό λεμόνι

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1 κούπα σαντιγύ

1 κιλό φράουλες
 
 
Εκτέλεση
 
Ρίχνουμε 1/2 κούπα ζάχαρη μέσα στα 3 κροκάδια αυγού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού, αδειάζουμε το μίγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 2 κουταλιές ζελατίνη, την αφήνουμε να φουσκώσει και την προσθέτουμε στο μπεν μαρί με το μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα με 2 κουταλιές ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι κανέλα και ρίχνουμε μέσα 1/4 καθαρό λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο. Αν θέλουμε το ψήνουμε για 7'-8' στους 180 βαθμούς Κελσίου ή το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα απαλή. Χτυπάμε 800 γρ. ανθότυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλάκι αλάτι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στο μπεν μαρί, μέσα στο μίγμα τυριού και προσθέτουμε 1 κούπα σαντιγύ και τη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση, το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και το γαρνίρουμε με φράουλες ή σάλτσα φράουλας και αμύγδαλα.

488 Επισκέπτες, 0 Χρήστες