Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 310
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 283
  • Total: 284
  • Leon

Τούρτα Νουγκατίνα

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:11:39 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf




Συστατικά

Για το νουγκά:

5 ασπράδια
1 κούπα καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα αμύγδαλα με τη φλούδα τους
μισή κούπα ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κρεμόριο
1 κουτ. γλυκού άρωμα πικραμύγδαλο
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
 
Για την κρέμα:

6 κρόκους
80 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. κορν φλάουρ
1,2 λίτρα γάλα
3-4 κουταλιές κονιάκ
2 βανίλιες
μισή κούπα άχνη
μισή κούπα βούτυρο
 
Για το γαρνίρισμα:

σαντιγύ
αμύγδαλο
βούτυρο
ζάχαρη


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με το κορν φλάουρ.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι. Όταν αρχίσουν να σφίγγουν προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει καλά και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε και το άρωμα πικραμύγδαλο.
Προσθέτουμε απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω τα αμύγδαλα. Χωρίζουμε σε τρία μεσαία ταψάκια και απλώνουμε με σπάτουλα το μείγμα για να είναι λείο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 30'.
Για να φτιάξουμε την κρέμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και 1 κουταλιά από το γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ζεσταίνουμε στο μεταξύ το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη πολύ καλά να αφρατέψουν και προσθέτουμε στην κρέμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ.
Όταν έχει κρυώσει το νουγκά, αλλά και η κρέμα μας, αρχίζουμε τη συναρμολόγηση. Χωρίζουμε την κρέμα στα τρία και τελειώνουμε με αυτήν.

Γαρνίρουμε με σαντιγύ και αμύγδαλο καραμελωμένο, που φτιάχνουμε ως εξής: ασπρίζουμε, καβουρδίζουμε ελαφρώς και χοντροκόβουμε το αμύγδαλο και το καραμελώνουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το περνάμε ελάχιστα από το μούλτι, ίσα ίσα να κοπεί λιγάκι ακόμα.

283 Επισκέπτες, 1 Χρήστης