Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 310
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 257
  • Total: 258
  • Leon

Κορμός ψυγείου...

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:17:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf





Υλικά:
250 γραμ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο

3 αβγά

300 γραμ. ζάχαρη άχνη

200 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα

50 ml κονιάκ

2 κουταλιές σούπας κακάο

1 βανίλια (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)

2 φλυτζανάκια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα

1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα

ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια ή τα χτυπάτε στο μίξερ και τα βρέχετε με το κονιάκ.

Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αβγά, το κακάο και τη βανίλια.

Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

"Ντύνετε" μία μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.

Τη βάζετε στην κατάψυξη 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε τον κορμό κομμένο σε ροδέλες.

257 Επισκέπτες, 1 Χρήστης