Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 329
  • Total: 329

Πουτίγκα Σαρλότ

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 12, 2005, 02:53:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Πουτίγκα «Σαρλοτ»  
 
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  

-430 γρ. Γάλα
-30 γρ. Βούτυρο
-1 ξύσμα από Λεμόνι
-2 Αυγά
-120 γρ. Ζάχαρη
-90 γρ. τρίμματα από άσπρο Ψωμί
-6 κουτ. (ελαφρά ζεσταμένη) φράουλα Μαρμελάδα  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  


1. -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. -Βάζετε το γάλα, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε.
3. -Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με 30 γρ. από τη ζάχαρη, να ασπρίσουν για να γίνουν πηκτή κρέμα.
4. -Ρίχνετε σιγά - σιγά στο ζεστό μίγμα με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
5. -Προσθέτετε τα τρίμματα, ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα σε πυρίμαχο ταψάκι ελαφρά βουτυρωμένο.
6. -Αφήνετε να "σταθεί" για 5 λεπτά και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά, να πήξει.
7. -Βγάζετε από τον φούρνο και περιχύνετε με τη ζεσταμένη μαρμελάδα.
8. -Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
9. -Προσθέτετε σιγά - σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
10. -Bάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και τη ρίχνετε γύρω - γύρω στην πουτίγκα.
11. -Βάζετε πάλι στον φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά ή και περισσότερο ώσπου να πήξει η μαρέγκα και να ροδίσει ελαφρά.

329 Επισκέπτες, 0 Χρήστες