Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 447
  • Total: 447

Ανθισμένο Παρφέ

Ξεκίνησε από Jezebell, Νοεμβρίου 11, 2006, 03:35:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Παράθεση από: "Ntama"Ανθισμένο Παρφέ



2 κουτιά Ζελέ Φράουλας
1 κούπα, με 0% λιπαρά Γιαούρτι
600 γρμ. ψιλοκομμένες Φράουλες


για το γαρνίρισμα Σαντιγί



Ψιλοκόψτε τις φράουλες κι αφήστε τες να στραγγίσουν καλά επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Διαλύστε το ζελέ σε 2 κούπες ζεστό νερό. Προσθέστε 1 1/2 κούπας κρύο νερό. Ανακατέψτε κι αφήστε το να σταθεί λίγο στο ψυγείο, ώσπου να στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού.
Αλείψτε μια φόρμα σε σχήμα γλάστρας με καλαμποκέλαιο ή ψεκάστε τη με σπρέι λαδιού. Ρίξτε τόσο ζελέ στις υποδοχές της φόρμας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα βαθουλώματα και βάλτε τη στο ψυγείο, να πήξει το ζελέ. Βάλτε το υπόλοιπο ζελέ στο ψυγείο κι αφήστε το να πήξει, ώσπου να πέρει την πυκνότητα του μελιού.
Ρίξτε το μισοπηγμένο ζελέ με το γιαούρτι και χτυπήστε το στο μίξερ, ν' ασπρίσει. Ρίξτε κι ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες φράουλες στο μισοπηγμένο μίγμα. Ετσι θα σταθούν σε διάφορα σημεία.
Αδειάστε το μίγμα επάνω από το πηγμένο ζελέ στη φόρμα. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το να πήξει καλά, τουλάχιστον 6 ώρες. Λίγο πριν σερβίρετε, αδειάστε σε πιατέλα. Για να ξεκολλήσει το ζελέ από τη φόρμα, βουτήξτε τη για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό. Γαρνίρετε με σαντιγί, αν θέλετε.

447 Επισκέπτες, 0 Χρήστες