Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 346
  • Total: 346

Cheese Cake Cookies 'n' cream

Ξεκίνησε από Jezebell, Νοεμβρίου 11, 2006, 03:40:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Παράθεση από: NtamaΤσιζ κέικ Cookies 'n' cream



2 κούπες Oreo Cookies με κρέμα
1/4 κούπας Βούτυρο
1 κιλό Κριμ τσιζ
2/3 κούπας Ζάχαρη
1/4 κούπας Αλεύρι
1/2 κουταλάκι Βανίλια
4 Αυγά
3 Κρόκοι αυγού
1/3 κούπας Κρέμα γάλακτος
2 κούπες χοντροαλεσμένα (περίπου 14) Oreo Cookies με κρέμα
1 κούπα Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά Αχνη ζάχαρη
λίγος Χυμός λεμονιού
λίγο Ξύσμα λεμονιού



Ανακατεψτε τα αλεσμένα Oreo Cookies με το βούτυρο και στρώστε τα στο πάτο μιας κουμπωτής φόρμας με διάμετρο 26 εκ. Στο μπολ του πολυμίξερ χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα το κριμ τσιζ με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια, ν' αφρατέψει. Ρίξτε τ' αυγά και τα κροκάδια μεμιάς και χτυπήστε τα να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα, για μερικά δευτερόλεπτα.
Αδειάστε το μισό μίγμα του τυριού μέσα στη φόρμα και πασπαλίστε με τα μισά χοντροαλεσμένα μπισκότα. Ρίξτε από επάνω το υπόλοιπο μίγμα του τυριού και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 15'. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα ή ώσπου ανοίγοντας το φούρνο και κουνώντας ελαφρά τη φόρμα, το κέντρο του γλυκίσματος να παραμένει σφιχτό και σταθερό. Αν κουνιέται και δείχνει ρευστό, συνεχίστε το ψησιμο, ώσπου να στεθεροποιηθεί.
Σβήστε το φούρνο κι αφήστε το κριμ τσιζ να κρυώσει μέσα στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη. Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί 4 ώρες. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε το τσιζ κέικ με την αρωματισμένη σαντιγί, τα υπόλοιπα χοντροαλεσμένα μπισκότα και μερικά κερασάκια μαρασκίνο ζαχαρωμένα.
Για να φτιάξετε ζαχαρωμένα κερασάκια, στεγνώστε τα καλά, βουτήξτε τα ένα ένα μέσα σε ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο χωρίς καθόλου αφρό και κατόπιν τυλίξτε τα σε κρυσταλλική ζάχαρη.

346 Επισκέπτες, 0 Χρήστες