Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 267
  • Total: 268
  • cuba

Γαλέος με μανιτάρια

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 12, 2005, 04:18:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Γαλέος με μανιτάρια

Γαλική κουζίνα
Αφροδισιακό

Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός


Υλικά
1 κιλό γαλέο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
300 γρ. μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
Μία κουταλιά της σούπα λάδι
Μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αρωματικά χόρτα (άνηθο, ρίγανη κτλ)
Χυμό λεμονιού
1/2 κιλό άσπρο κρασί αρετσίνωτο
Λίγο ζαφορά (σαφράν)
Αλάτι
Πιπέρι
 
 
 
Ετοιμασία
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και λίγο βούτυρο και σωτάρουμε τα κομμάτια του ψαριού ώστε να πάρουν χρώμα.
Μόλις γίνουν βγάζουμε τα ψάρια και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τον χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε το φαγητό σε χαμξλή φωτιά για μερικά λεπτά (μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια), προσθέτουμε τα ψάρια, το σαφράν, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά χόρτα και σβήνουμε με το κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Μέχρι να γίνουν τα ψάρια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) το αλάτι και το πιπέρι και λίγο πριν γίνουν τα ψάρια μας ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό σκέτο ή με πιλάφι

267 Επισκέπτες, 1 Χρήστης