Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 686
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 707
  • Total: 708
  • Leon

Ισπανική σκορδαλιά

Ξεκίνησε από Jezebell, Σεπτεμβρίου 21, 2006, 06:59:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Ισπανική σκορδαλιά

Ισπανική σκορδαλιά
Υλικά για 1-1 1/4 φλιτζάνι

6 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόβουμε κάθε σκελίδα στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη καρδιά, η οποία πικρίζει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι στον πάτο ενός γουδιού και προσθέτουμε το σκόρδο. Κοπανάμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, σταγόνα-σταγόνα, και γυρίζουμε το μείγμα με το γουδοχέρι, πάντα στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το λάδι. Εάν πετύχουμε τη βελούδινη αυτή υφή, σταματάμε αμέσως, αλλιώς η σάλτσα θα κόψει. Σερβίρουμε αμέσως.

707 Επισκέπτες, 1 Χρήστης