Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Salade Niccediloise

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 26, 2005, 10:36:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Salade Niccediloise

4 τομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 αυγά σφιχτά
2 μικρές αγκινάρες Προβηγκίας
20 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους
1 κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα τόννου διατηρημένου στην άλμη
1 σκελίδα σκόρδο

Για την καρύκευση
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι (από κόκκινο κρασί)
αλάτι, πιπέρι

Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Λειώνετε το σκόρδο και κόβετε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Ξεπλένετε τις τομάτες και τις πιπεριές.

Κόβετε τις τομάτες στα οκτώ, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις τοποθετείτε στο ψυγείο, μέσα σε ένα σουρωτήρι -με ένα πιάτο από κάτω του- έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.

Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λωρίδες. Ξεπλένετε τις αγκινάρες˙τις κόβετε στα τέσσερα, όπως και τα αυγά και, παράλληλα, διαλύετε και τον τόννο.

Ετοιμάζετε το λαδόξιδο προσθέτοντας πιπέρι και-προαιρετικά-αλάτι. Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτες, τα περιχύνετε με το λαδόξιδο, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε τη σαλάτα κρύα. Αν θέλετε να κάνετε ακόμη πιο πικάντικη τη σαλάτα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά φιλέτα αντσούγιας.

553 Επισκέπτες, 1 Χρήστης