Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 589
  • Total: 590
  • Leon

Σπανακοκαλιτσούνια με άρωμα μυρτιάς

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 09:50:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Σπανακοκαλιτσούνια με άρωμα μυρτιάς
 
Υλικά για την γέμιση
2 κιλά σπανάκι
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
3 ματσάκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κιλό μυζήθρα ξινή
1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1/2 κιλό στάκα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
αλάτι, πιπέρι
   Υλικά για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι μαλακό "ΑΡΙΣΤΟΝ"
2 (περίπου) ποτήρια χλιαρό νερό
4 κουταλιές της σούπας τσικουδιά
4 κουταλιές τις σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά χτυπημένα (για άλειμμα)
σουσάμι για πασπάλισμα
μυρτιές  


Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε το σπανάκι. Το στραγγίζετε, το ψιλοκόβετε και το τσιγαρίζετε μαζί με τα κρεμμυδάκια στο λάδι, για 3 λεπτά. Μετά το στραγγίζετε και το βάζετε σ'ένα μπολ. Προσθέτετε το δυόσμο, τη μυζήθρα, τη στάκα, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Ετοιμάζετε το φύλλο: Ρίχνετε το νερό, τη τσικουδιά, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά. Ανοίγετε το φύλλο, μέτριο στο πάχος και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια (10 επί 1ο εκ. περίπου).
Βάζετε στη μέση του κάθε κομματιού 2 κουταλιές γέμιση. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου και διπλώνετε το φύλλο το φύλλο από τις 4 άκρες του προς τα μέσα. Αλείφετε τα καλιτσούνια με τα χτυπημένα αυγά και τα πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα τοποθετείτε σ'ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200C, μέχρι να ροδίσουν (σε 20 λεπτά περίπου). Ταυτόχρονα γεμίζετε ένα μεγάλο μπολ με μυρτιές. Μόλις ψηθούν , βάζετε τα καλιτσούνια μέσα στο μπολ για να πάρουν το άρωμα της μυρτιάς.

589 Επισκέπτες, 1 Χρήστης