Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 748
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 765
  • Total: 766
  • Leon

Τσουρεκάκια

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:00:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Τσουρεκάκια
 
Υλικά
1 1/2 κιλού ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ
1/2 κιλού βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό ζάχαρη
1 φακελάκι αμμωνία
1/4 κιλού χλιαρό γάλα
5 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ξύσμα ενός λεμονιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3 φακελάκια βανίλια
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
 

Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Διαλύετε την αμμωνία στο γάλα και το ρίχνετε στη λεκάνη στο μείγμα του βουτύρου. Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Ρίχνετε τους κρόκους στη λεκάνη και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνετε στη λεκάνη μαζί με το κονιάκ. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και σιγά-σιγά τη ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ. Τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη (αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγη ΦΑΡΙΝΑ ακόμα). Πλάθετε μικρά τσουρεκάκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 15 λεπτά περίπου.

765 Επισκέπτες, 1 Χρήστης