Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 567
  • Total: 567

Κροκέτες κουνουπιδιού με σκορδαλιά

Ξεκίνησε από Jezebell, Μαΐου 10, 2006, 12:21:08 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Κροκέτες κουνουπιδιού με σκορδαλιά

Υλικά

    * 1 κουνουπίδι μέτριο
    * 1 μεγάλο κουτί μπύρα
    * 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
    * Αλεύρι
    * Λάδι
    * Αλάτι
    * Σκορδαλιά

   

Ετοιμασία

   1. Κόβουμε το κοτσάνι του κουνουπιδιού και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια.
   2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κουνουπίδι για μερικά λεπτά και αφού το βγάλουμε το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά.
   3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα και τα τυριά και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
   4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα ρίχνουμε μπόλικο λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κουνουπίδι αφού πρώτα το βουτήξουμε στον χυλό.
   5. Σερβίρονται ζεστά με σκορδαλιά.

Αν αποφύγουμε τα τυριά είναι ένα θαυμάσιο νηστίσιμο φαγητό.
Επίσης δεν θα σκανδαλίσει τούς αποκλειστικά χορτοφάγους (vegeterians).

Σκορδαλιά με ψωμί

    * 4 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
    * 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (χτυπημένα στο γουδί)
    * 2 κουταλιές ξύδι
    * 1/2 λεμόνι
    * 1 κούπα λάδι
    * 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά)

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο και τα καρύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι, ξύδι και λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Σκορδαλιά με πατάτες

    * 300 γραμμάρια βρασμένες και λιωμένες πατάτες
    * 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (χτυπημένα στο γουδί)
    * 2 κουταλιές ξύδι
    * 1/2 λεμόνι
    * 1 κούπα λάδι
    * 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά)
*

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το σκόρδο και τα καρύδια.. Στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι, ξύδι και λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

567 Επισκέπτες, 0 Χρήστες