Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 648
  • Total: 649
  • Leon

Σπετζοφάϊ (Στερεά Ελλάδα)

Ξεκίνησε από gon, Δεκεμβρίου 30, 2005, 03:48:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Σπετζοφάϊ (Στερεά Ελλάδα)

Υλικά:
1 κιλό πιπεριές πράσινες (μακριές)
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 κιλό τομάτες ώριμες λιωμένες καλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1,1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγη ζάχαρη


Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κρατάμε για αργότερα. Τις τηγανίζουμε με το ένα φλιτζάνι λάδι, χωρίς να ροδοκοκκινήσουν πολύ. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τα λουκάνικα κομμένα σε δυο τρία κομμάτια το καθένα. Τα τηγανίζουμε και τα βγάζουμε κι αυτά από το τηγάνι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και αφήνουμε το σπετζοφάι να βράσει ώσπου να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε τα λουκάνικα σε πολλές και λεπτότερες φέτες.

648 Επισκέπτες, 1 Χρήστης