Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 636
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 637
  • Total: 638
  • Leon

Πελοποννησιακές δίπλες

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 25, 2005, 12:48:11 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Πελοποννησιακές δίπλες

 
2 1/2 - 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καφέ ρακί
3 αυγά ολόκληρα
1 κουταλάκι γλύκου μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Μέλωμα
1 κιλό μέλι θυμαρίσιο
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 βανίλια άρωμα
1 ποτηράκι λικέρ ρούμι


Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν - πάουντερ. Ανοίγετε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ρακί. Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη, κατάλληλη να ανοίγετε φύλλο. Αφήνετε τη ζύμη περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβετε κομματάκια από τη ζύμη και τα βάζετε πάνω στο τραπέζι, αφού πρώτα βάλετε λίγο αλεύρι από κάτω για να μη κολλάει το φύλλο. Ρίχνετε και από πάνω αλευράκι για να μη κολλάει πάλι το φύλλο στη βέργα, και ανοίγετε φύλλο. Μόλις τελειώσετε το άνοιγμα του φύλλου, που πρέπει να το κάνετε όσο πιο λεπτό μπορείτε, το κόβετε λωρίδες οριζόντιες και κάθετες και σχηματίζετε παραλληλόγραμμα φυλλαράκια. Με πινέλο αφαιρείτε το αλεύρι που περισσεύει. Ζεσταίνετε το λάδι ή το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε τις δίπλες. Με δυο πιρούνια τις διπλώνετε τρεις φορές σαν ρολό. Πρέπει να προσέξετε το χρώμα στις δίπλες να είναι χρυσόξανθο και να μη σας καούν. Τις βγάζετε και τις βάζετε μέσα σε ταψί. Μόλις τηγανίσετε όλες τις δίπλες, ετοιμάζετε το σιρόπι.

Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά και στο τέλος ρίχνετε τη βανίλια και το ρούμι. Ξαφρίζετε το σιρόπι και χαμηλώνοντας το μάτι της κουζίνας στο μισό αρχίζετε να μελώνετε τις δίπλες μία - μία. Βουτάτε, τη δίπλα στο σιρόπι, την αφήνετε για λίγο και τη βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις τις μελώσετε τις βάζετε σε δίσκο και τις πασπαλίζετε με καρύδι ψιλοκομμένο και κανέλλα.

637 Επισκέπτες, 1 Χρήστης