Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 607
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 664
  • Total: 665
  • Leon

Σούπα της μεγάλης γιορτής Yemenite [Ισραήλ]

Ξεκίνησε από pixie, Ιανουαρίου 14, 2010, 10:02:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Σούπα της μεγάλης γιορτής Yemenite
 

Υλικά:
--------
3 κομμάτια μοσχαρίσιο κόκαλο με μυελό (περίπου 1 κιλό)
1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα
1 ½ κιλό μοσχαρίσια ωμοπλάτη, παϊδάκια ή κρέας για κατσαρόλα (χωρίς το λίπος), ολόκληρο ή κομμένο σε κομμάτια
5 λίτρα νερό (περίπου)
10-12 σκελίδες σκόρδο, χωρισμένες αλλά όχι ξεφλουδισμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα ή 9 μικρά άσπρα κρεμμύδια, καθαρισμένα
1 μεγάλο άσπρο γογγύλι, με τη φλούδα αλλά κομμένο στα τέσσερα
4 πράσα ή πράσινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
3 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε πάχος 5 εκατοστών
1 μέτριο κολοκύθι ή χειμωνιάτικη κολοκύθα, κομμένο σε κύβους
3 μέτρια καρότα, κομμένα σε φέτες πάχους 7,5 εκατοστών
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη στα τέσσερα αλλά χωρίς να κοπεί στο κάτω μέρος
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή φρέσκο κολίανδρο, χωρίς τα ξυλώδη κοτσάνια
προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας.
1 κουτ. σούπας συνδυασμό μπαχαρικών hawayij ή ανάλογα με την προτίμηση σας.


Εκτέλεση:
-------------
Σε μια μεγάλη χύτρα βάλτε το μοσχαρίσιο κόκαλο με μυελό και το κοτόπουλο σκεπασμένα με νερό.
Αφήστε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί αφρός.
Βγάλτε το κρέας και τα κόκαλα και πετάξτε το νερό. Πλύνετε τη χύτρα.
Βάλτε το μοσχάρι και τα κόκαλα και σκεπάστε με νερό.
Αφήστε να πάρουν πάλι μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου με τις φλούδες.
(Αφήνοντας τις σκελίδες με την φλούδα παραμένουν σκληρές )
Προσθέστε τα κρεμμύδια, το γογγύλι και τα πράσα ή τα πράσινα κρεμμύδια.
Αφήστε να μαγειρευτούν σκεπασμένα για 1 ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
Βγάλτε τα κόκαλο με μυελό, προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά.
Μαγειρέψτε και αφήστε το έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πριν το σερβίρετε, ξαφρίστε το λίπος και προσθέστε το σέλινο, το κολοκύθι ή την κολοκύθα, τα καρότα, την ντομάτα και τις πατάτες.
Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά.
Λίγο πριν το σερβίρετε προσθέστε το μαϊντανό ή τον κολίανδρο, αλάτι και hawayij και αφήστε να βράσει για άλλα 10 λεπτά.
Βγάλτε τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε και άλλα μπαχαρικά ανάλογα με την προτίμηση σας.
Βάλτε από ένα μπολ σούπας σε κάθε θέση στο τραπέζι.
 

Σερβίρετε με πίτα ή ψωμί τύπου πίτας και helbeh.
Βουτήξτε το ψωμί στο helbeh και μετά στη σούπα, ''φτυαρίζοντας'' το κρέας, τα λαχανικά και τη σάλτσα.

664 Επισκέπτες, 1 Χρήστης