Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 673
  • Total: 674
  • Leon

Μους σαμπάνιας με σως σοκολάτα και Maraschino

Ξεκίνησε από ChEf, Μάρτιος 06, 2010, 10:58:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf




Για τη σως σοκολάτας με Maraschino Cherries

200 γρ. Maraschino Cherries

1 κουταλιά της σούπας χυμός από τα Maraschino Cherries

125 γρ. σοκολάτα γάλακτος

50 γρ. κουβερτούρα

50 ml σαμπάνιας

Για τη μους σαμπάνιας

100 ml σαμπάνιας

3 κρόκους αυγών

1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη (2 γραμμάρια)

40 γρ. ζάχαρη

300 ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

4 Maraschino Cherries

4 κουταλιές της σούπας χυμός από τα Maraschino Cherries


Οδηγίες


Για τη σως σοκολάτας με Maraschino Cherries
Κόβουμε τα Maraschino Cherries στη μέση και κρατάμε 4 ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα. Αφήνουμε να λιώσουν και προσθέτουμε τη σαμπάνια και τα Maraschino Cherries μαζί με το χυμό τους .

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Για να χρησιμοποιήσουμε τη σως θα πρέπει να είναι σε θερμο κρασία δωματίου.
Για τη μους σαμπάνιας
Τοποθετούμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τη σαμπάνια και συνεχίζουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε αμέσως και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί, στο μίξερ σε ψηλή ταχύτητα και την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μείγμα σαμπάνιας. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Για τη συναρμολόγηση
Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας βάζουμε μία στρώση μους, σως σοκολάτας, μους σαμπάνιας και στολίζουμε με το Maraschino Cherry και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας χυμό από τα Maraschino Cherries.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

673 Επισκέπτες, 1 Χρήστης