Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 252
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 276
  • Total: 277
  • Leon

Χαλβάς με σιμιγδάλι...

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 15, 2005, 01:46:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Υλικά για 4 άτομα :
1 κ. γάλα
½ κ. σιμιγδάλι χονδρό
700γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο
χονδροκομμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρια ή καρύδια(προαιρετικά)


Εκτέλεση :
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε άλλη εστία καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως κάψει και ανακατεύομε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα ζεστό και αφήνουμε να πήξει. Απομακρύνουμε το μείγμα από τη εστία, σκεπάζουμε και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σερβίρουμε τον χαλβά σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κανέλα.

276 Επισκέπτες, 1 Χρήστης