Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 673
  • Total: 674
  • Leon

Κρέμα Σοκολάτα

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 13, 2005, 11:48:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ  


250 ml γάλα
1 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
1 κουτ. σούπας καφέ ζάχαρη
375 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας μερέντα ή σάλτσα σοκολάτας
1 κουτ. σούπας σκόνη κάσταρντ


- Σ' ένα κατσαρολάκι αναμίξτε τη σκόνη κάσταρντ, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα, ανακατώνοντας συνεχώς ώστε να σχηματιστεί ομοιόμορφη, ρευστή μάζα
- Βράστε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Φθάνοντας στο σημείο βρασμού, θ' αρχίσει να πήζει και να γίνεται κρέμα.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα.
- Ανακατώστε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθεί με την υπολοιπη κρέμα. Μοιράστε σε 4 μπολάκια και σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστή.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Για μια πιο εντυπωσιακή οπτική πινελιά, γαρνίρετε με κρέμα σαντιγύ και ξηρούς καρπούς.

673 Επισκέπτες, 1 Χρήστης