Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 651
  • Total: 652
  • Leon

Τάρτα Φρούτων

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 12, 2010, 11:03:43 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι κρέμα βανίλιας(για 500ml γάλα)
500ml γάλα για την κρέμα
2 κουταλιές ζάχαρη για την κρέμα
φρέσκα φρούτα κομμένα φέτες και ραντισμένα με χυμό λεμονιού (μπανάνες, φράουλες, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα κ.ο.κ.)
1 φακελάκι διάφανο ζελέ για τάρτες
250ml νερό ή χυμό για το ζελέ
1 – 2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Κόβετε το βούτυρο σε κομμάτια και το τοποθετείτε γύρω – γύρω, πάνω από το αλεύρι. Πασπαλίζετε από πάνω τη ζάχαρη. Ρίχνετε στο κέντρο το αυγό και το αλάτι. Ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο. Κάνετε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και την βάζετε για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Την ανοίγετε ανάμεσα σε 2 μεμβράνες σε φύλλο. Την βάζετε σε ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκατοστών και φροντίζετε να έχει αρκετό ύψος γύρω – γύρω. Τρυπάτε πάρα πολλές φορές τον πάτο με ένα πιρούνι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού την αποσύρετε από την φωτιά την ανακατεύετε τακτικά για να μην κάνει κρούστα. Αφού η ζύμη κρυώσει αρκετά την βγάζετε από την ταρτιέρα και την βάζετε σε πιατέλα. Ρίχνετε μέσα την κρέμα και απλώνετε από πάνω τις φέτες των φρούτων. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και περιχύνετε με αυτό την τάρτα. Βάζετε στο ψυγείο και σερβίρετε όταν δροσερέψει εντελώς.

651 Επισκέπτες, 1 Χρήστης