Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 216
  • Total: 216

Μοσχάρι Λεμονάτο

Ξεκίνησε από KiSSeS, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 06:52:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Μοσχάρι λεμονάτο

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα φιλέτο (χοντρές)
μαύρο πιπέρι
κομμάτια λεμονιού, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι, πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα της ρίγανης και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά. Βγάζετε το μίγμα λεμονιού και ρίγανης από το τηγάνι. Αυξάνετε τη θερμοκρασία. Ρίχνετε στις μπριζόλες πιπέρι και τις βάζετε στο τηγάνι. Τις τηγανίζετε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βάζετε το μοσχάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος, το ραντίζετε με το μίγμα του λεμονιού και της ρίγανης και το σερβίρετε με βρασμένα φασολάκια και με το υγρό από το τηγάνι. Το γαρνίρετε με τα κομμάτια λεμονιού.

216 Επισκέπτες, 0 Χρήστες