Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 487
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 193
  • Total: 194
  • Leon

Θαλασσινά με Σπαγγέτι

Ξεκίνησε από KiSSeS, Μαΐου 12, 2006, 12:26:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
300 γρ. καθαρισμένα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες, μαζί με τα πλοκάμια τους
350 γρ. αγγελόψαρο (ρίνα), σε κομματάκια
2 κομμένες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη τομάτα αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
18 ωμές μεγάλες γαρίδες ωκεανού με το κέλυφός τους
300 γρ. σπαγγέτι, που έχετε σπάσει στη μέση
1,5 λίτρο ζεστός ζωμός ψαριού

Για την καρύκευση

2 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός


Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι για παέγια ή σε ένα ανάλογο, πλατύ σκεύος και τηγανίζετε τα καλαμαράκια και το αγγελόψαρο για 5 λεπτά. Ρίχνετε και το σκόρδο, την τομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνετε να γίνουν για ακόμη 3-4 λεπτά. Βάζετε στη συνέχεια και τα μακαρόνια μαζί με το ζεστό ζωμό και τα σιγοβράζετε, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, ενώ βγάζετε κι όσον αφρό έχει μαζευτεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε και το καρύκευμα με το σκόρδο και το μαϊντανό χτυπώντας τους στο γουδί. Αναμειγνύετε το καρύκευμα αυτό στο σκεύος της παέγια και ψήνετε το φαγητό για 5 λεπτά έτσι ώστε η επιφάνειά του να γίνει ελαφρώς τραγανιστή.[/quote]

193 Επισκέπτες, 1 Χρήστης