Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 990
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Σπαγγέτι Καρμπονάρα

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 24, 2005, 08:59:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ  




Η απόλυτη ιταλική σπεσιαλιτέ έχει τα μυστικά της: πρέπει να σιγουρευτούμε ότι όλα τα μαγειρεμένα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστά, πριν προσθέσουμε τα αυγά, ώστε αυτά να «μαγειρευτούν» απλά και μόνο από την... καυτή επαφή.




-420 γρ. σπαγκέτι Νο 5
-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-175 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρές λωρίδες
-2 κουτ. της σούπας βούτυρο
-175 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-1 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
-1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
-3 αυγά χτυπημένα καλά
-αλάτι και πιπέρι
-φρέσκα φύλλα φασκόμηλου για τη διακόσμηση




1. Ζεσταίνουμε μια σαλατιέρα ή ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε άφθονο, αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα σπαγκέτι και 1 κουταλιά της σούπας από το λάδι και μαγειρεύουμε, μέχρι να ζυμαρικά να μαλακώσουν, αλλά παράλληλα να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα, για να παραμείνουν ζεστά.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Μεταφέρουμε αυτά τα υλικά στη σαλατιέρα που έχουμε ζεστάνει.
3. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι που σοτάραμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 3 έως 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Ξαναρίχνουμε το μίγμα των κρεμμυδιών μέσα στο τηγάνι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά κατά μέρος, ζεστά.
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τα χτυπημένα αυγά και την παρμεζάνα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε τα βρασμένα σπαγκέτι μέσα στο τηγάνι με το μίγμα των κρεμμυδιών και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε αμέσως και γρήγορα όλα τα υλικά μαζί, χρησιμοποιώντας για ευκολία δύο πιρούνια. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με την έξτρα παρμεζάνα και διακοσμώντας με τα φυλλαράκια του φασκόμηλου.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κλειδί της επιτυχίας για αυτήν τη συνταγή είναι να μην παραμαγειρέψουμε τα αυγά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, τα μαγειρεμένα υλικά πρέπει να είναι τόσο καυτά, ώστε, μόλις έρθουν σε επαφή με τα αυγά, να τα «μαγειρέψουν», άλλα όχι τόσο καυτά, ώστε να τα «κόψουν».

897 Επισκέπτες, 1 Χρήστης