Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 344
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 305
  • Total: 305

Κρουασάν με Καρύδι

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 26, 2005, 10:59:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Υλικά:

ζύμη για τσουρέκια
καρύδια χοντροκοπανισμένα
κανελοζάχαρη
1-2 αυγά
Γαλέτα ψιλή


Ετοιμάζουμε τη ζύμη (βλ. ζύμη «Τσουρέκια) και την ανοίγουμε σε φύλο με πάχος μισού πόντου, που κόβουμε, με ροδίτσα ή μαχαίρι, σε τρίγωνα κομμάτια.
Έχουμε ετοιμάσει τη γέμιση, ανακατεύοντας τα χοντροκοπανισμένα καρύδια με την κανελοζάχαρη, λίγη γαλέτα ψιλή και 1-2 αυγά.
Βάζουμε λίγη απ’ αυτήν τη γέμιση σε κάθε τρίγωνο και το τυλίγουμε από το φαρδύ μέρος προς την κορυφή (αφού προηγούμενα περάσουμε τα χείλη του με χτυπημένο αυγό). Αφού τυλιχτούν, τα κουλουριάζουμε λίγο, να πάρουν σχήμα μισοφέγγαρου.
Τα αφήνουμε σε μέρος χλιαρό να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους, τα αλείφουμε – με το πινέλο – με αυγό και τα αφήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15’-20’ λεπτά.

305 Επισκέπτες, 0 Χρήστες