Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 344
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 318
  • Total: 318

Φαγκρί με Μανιτάρια

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 26, 2005, 10:54:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΦΑΓΚΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  



1 φαγκρί, περίπου 1 κιλό
500 γραμ. μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
2 κουταλιές σούπας θυμάρι (φρέσκο κατά προτίμηση)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
αλάτι
πιπέρι




-Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μέσα και έξω.
-Τοποθετούμε στην κοιλιά του ψαριού τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες και μια κουταλιά σούπας θυμάρι.
-Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το ψάρι.
-Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε την άλλη σκελίδα σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε πολύ ελαφρά.
-Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, τις φέτες πορτοκαλιού και το κρασί.
-Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
-Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και το ψήνουμε στους 200°C, για 35 λεπτά.

318 Επισκέπτες, 0 Χρήστες