Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 692
  • Total: 692

Αστακός Σούπα

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 26, 2005, 10:56:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ  



Ο αστακός όπως λένε όσοι ξέρουν, είναι από μόνος του ένα πρώτης τάξεως αφροδισιακό. Εδώ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο που θα ανοίξει το γεύμα και θα σας εισαγάγει ευγενικά στις γευστικές απολαύσεις που θα ακολουθήσουν...




-1 μικρό αστακό ( 800 γρ περίπου )
-1/2 ποτήρι του νερού λάδι
-1/2 ποτήρι του νερού λευκό, ξηρό κρασί
-100 γρ ψιλοκομμένα, αποφλοιωμένα ντοματάκια
-1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομένο ξερό κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 πρέζα ξερό θυμάρι και 1 πρέζα ξερή ρίγανη
-4 λεπτές φέτες ψωμί
-βούτυρο για το τηγάνισμα
-αλάτι και πιπέρι
-μαϊντανό για το γαρνίρισμα




Βάζουμε τον αστακό σε μια κατσαρόλα με καφτό, αλατισμένο νερό και τον βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Τον στραγγίζουμε, τον κόβουμε κατά μήκος στα δύο και αφαιρούμε το ψαχνό του. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι, σπάμε τις δαγκάνες του με τον καρυοθραύστη και τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο, συνεχίζουμε για λίγο το σωτάρισμα και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το σκόρδο, 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 30 περίπου λεπτά, ρίχνοντας νερό αν βλέπουμε οτι η σούπα πήζει.
Τηγανίζουμε το ψωμί σε ζεστό βούτυρο, το μοιράζουμε σε δύο βαθιά πιάτα και περιχύνουμε από πάνω με τη σούπα. Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο τις δαγκάνες και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.

692 Επισκέπτες, 0 Χρήστες