Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 300
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 298
  • Total: 299
  • Leon

Μπακαλιαρόπιτα

Ξεκίνησε από KiSSeS, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:29:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Μπακαλιαρόπιτα

Υλικά

1300 γρ. παστό μπακαλιάρο
250 γρ. ρύζι
150 γρ. τριμμένη ωμή πατάτα
250 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ κεφάλι σκόρδο
δυόσμος
αλάτι και πιπέρι κατ’ επιλογή
φύλλο για ζύμη


Εκτέλεση

Μουλιάζετε τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με νερό το προηγούμενο βράδυ, για να βγάλει το αλάτι του. Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και τον τεμαχίζετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα μπολ για να τα ανακατέψετε. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, την τριμμένη πατάτα, το αλάτι, το πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Αλείφετε τον πάτο και τις εσωτερικές πλευρές ενός μεγάλου ταψιού με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε 2-3 στρώσεις φύλλου στη βάση και απλώνετε τη γέμιση. Προσθέτετε ομοιόμορφα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στη γέμιση και εν συνεχεία την περιχύνετε με λίγο λάδι. Προσθέτετε περίπου ½ λίτρο νερό στη ζύμη και την καλύπτετε με 2-3 στρώσεις φύλλου. Την ψήνετε για 1 ½ ώρα στους 180Ί C μέχρι να ροδίσει καλά-καλά.

298 Επισκέπτες, 1 Χρήστης