Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 627
  • Total: 628
  • Leon

Χταποδάκι κρασάτο

Ξεκίνησε από KiSSeS, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:36:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Χταποδάκι κρασάτο

Υλικά
ένα μικρό χταποδάκι 400-500 γρ.
0,25 λίτρα λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
χυμό ενός λεμονιού
θρούμπη, θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί κι ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.

Αν έχει αφήσει πολύ ζωμό, θα δυναμώσουμε τη φωτιά και θα συνεχίσουμε τον βρασμό σε ανοιχτή κατσαρόλα έως ότου μείνει μισό περίπου ποτήρι από τη σάλτσα.

Αναμιγνύουμε το λάδι με τον χυμό λεμονιού, το ζωμό του χταποδιού, θρούμπη, θυμάρι και πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας με το πηρούνι. Περιχύνουμε το χταπόδι. Σερβίρουμε αμέσως ως πρώτο πιάτο.

627 Επισκέπτες, 1 Χρήστης