Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 668
  • Total: 669
  • Leon

Λιόψωμο με λιαστές τομάτες

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:43:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Λιόψωμο με λιαστές τομάτες

Υλικά για 2 φραντζόλες

1 κιλό αλεύρι (ολικής αλέσεως)
½ κουταλάκι σκόρδο (σκόνη)
45 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή)
1 κουταλιά ρίγανη
150 γρ. ελιές μαύρες θρούμπες ψιλοκομμένες
6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά σε 3-4 κουταλιές χλιαρό νερό, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια. Μόλις ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες. Ξαναζυμώνουμε καλά και πλάθουμε από τη ζύμη δύο φραντζόλες. Τις τοποθετούμε επάνω σε μια λαμαρίνα, που προηγουμένως έχουμε ντύσει με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε τις φρατζόλες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν. Μόλις διπλασιαστεί ο όγκος τους, τις χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι, τις αλείφουμε με το πινέλο με λίγο νερό, τις πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά) και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.

668 Επισκέπτες, 1 Χρήστης