Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 636
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 636
  • Total: 637
  • Leon

Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 25, 2005, 10:14:18 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ

(Για 10 άτομα)
ΥΛΙΚΑ Υλικά:
·   1 γαλοπούλα 2 1/2 - 3 κιλά
·   1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
·   1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
·   1/2 φλυτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
·   1 φλυτζάνι τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο
·   5 λουκάνικα Φρανκφούρτης
·   3 αυγά ολόκληρα
·   2 φέτες λευκό ψωμί, μουσκεμένο στο γάλα
·   1 λεμόνι
·   1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Aλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.   Καψαλίζετε καλά τη γαλοπούλα.
2.   Την πλένετε σε καυτό νερό,
3.   την τρίβετε με λεμόνι και αλατοπιπερώνετε.
4.   Ετοιμάζετε τη γέμιση.
5.   Στύβετε το ψωμί
6.   Ψιλοκόβετε τα λουκάνικα, αφού αφαιρέσετε το δέρμα τους.
7.   Βάζετε σε κατσαρολίτσα 1 κουταλιά από το βούτυρο και όταν κάψει, ρίχνετε το κρεμμύδι να ξανθύνει, το συκωτάκι της γαλοπούλας ψιλοκομμένο, τα λουκάνικα και το μπέικον.
8.   Τα γυρίζετε 2-3 φορές να σοταρισθούν και κατεβάζετε από τη φωτιά.
9.   Προσθέτετε το ψωμί, τη γραβιέρα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
10.   Ανακατεύετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
11.   Γεμίζετε την κοιλιά της γαλοπούλας με αυτό το μείγμα, ράβετε με λευκό σπάγκο και τοποθετείτε σε ταψί.
12.   Την περιλούετε με το βούτυρο και βάζετε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 2 1/2 ώρες περίπου.
13.   Προσθέτετε πότε - πότε λίγο ζεστό νερό και περιβρέχετε με τη σάλτσα για να μείνει μαλακή.

636 Επισκέπτες, 1 Χρήστης