Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Κινέζικο Κοτόπουλο

Ξεκίνησε από Ntama, Σεπτεμβρίου 19, 2005, 10:16:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Υλικά (για 1 μερίδα):

120 γραμ. κοτόπουλο ωμό σε κομματάκια

1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο

αλάτι

πιπέρι

½ φλυτζάνι μανιτάρια

1/3 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

½ πιπεριά κόκκινη σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

1/3 κρεμμύδι σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια

1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο


Για τη σος:

1 κουτ σούπας σόγια σος

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού ξίδι

1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο

1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα ή ένα τηγάνι το σπορέλαιο και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και αλάτι-πιπέρι μέχρι να ροδίσει απ'όλες τις μεριές.

Το βγάζουμε και στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αφού ροδίσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το 1/3 του ζωμού, σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σος σε ένα μπωλάκι και αφού περάσουν τα 15 λεπτά την περιχύνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγο και βράζουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρεται με σαλάτα με 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο και μισό φλυτζάνι λευκό ρύζι.

555 Επισκέπτες, 1 Χρήστης