Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 464
  • Total: 464

Μoσχαράκι γλυκό με Πράσα

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 11, 2010, 12:36:48 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1 κιλό μοσχαράκι σε φέτες
5 ολόκληρα πράσα
1 ολόκληρό κρεμμύδι κομμένο σε φαρδυές λορίδες
3 πατάτες μεγάλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 πρέζα πιπέρι
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα βασιλικό αποξηραμένο ή φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
χυμό από μισό πορτοκάλι
2 ποτήρια του κρασιού λάδι
2 κύβους λαχανικών Knorr
1 κύβο βοδινού Knorr
2 ποτήρια νερό
 


Οδηγίες

Βάζουμε αποβραδύς σε ένα μπολ το μοσχάρι και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάριδο, βασιλικό, τις δύο σκυλίδες σκόρδου, τον κύβο βοδινού Knorr πολτωποιημένο, 1 κύβο λαχανικών Knorr και το ένα ποτήρι λαδιού και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο ώστε να τα μπαχαρικά να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το κρέας μας να γίνει πολύ μαλακό έπειτα.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ με το μοσχάρι από το ψυγείο ώστε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα βάζουμε την χύτρα μας στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε το κρέας μέσα μαζί με το λάδι και τα μπαχαρικά που βρίσκονται στο μπολ.
Αφού το κρέας πάρει χρώμα ομοιόμορφα προσθέτουμε τις πατάτες και μετά από 3 λεπτά το κρεμμύδι, το πράσο αφόυ το έχουμε κόψει σε λεπτές λορίδες και ένα ποτήρι νερό.
Όταν πάρουν μια βράση προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και το χυμό πορτοκαλιού και τις 2 κουταλιές ζάχαρης. Το αφήνουμε να πάρει λίγο βράση και εξατμιστεί η οξύτητα του πορτοκαλιού.
Κλείνουμε την χύτρα και όταν σηκωθεί η βαλβίδα βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε λίγο στο μάτι μέχρι να πήξει η σάλτσα.

464 Επισκέπτες, 0 Χρήστες