Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 336
  • Total: 336

Παγωτό Πορτοκαλιού

Ξεκίνησε από Lady D, Μαΐου 03, 2010, 08:55:42 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Lady D

Υλικά
500 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος, κρύα ψυγείου
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος, θερμοκρασίας δωματίου
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, κρύο ψυγείου
100 γραμ. φρέσκο γάλα, κρύο ψυγείου
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
2 με 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (προαιρετικά για καλύτερο χρώμα)
Το ξύσμα 3 μέτριων πορτοκαλιών
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
το χυμό 1 πορτοκαλιού

Τρόπος Παρασκευής
Παίρνουμε το ξύσμα από τα 3 πορτοκάλια τα βάζουμε σε ένα μπολάκι
και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά,
θα λιώσει η ζάχαρη και θα γίνει σαν σιρόπι. Ανακατεύουμε με το χυμό του ενός πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος, το ζαχαρούχο, και το φρέσκο γάλα.
Κτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, (στην αρχή χαμηλά για να μην πεταχτούν τα υλικά)
να γίνει μια αφράτη και πηχτή κρέμα.
Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα με το πορτοκάλι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και κτυπάμε για 2 λεπτά να ανακατευθούν τα υλικά.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και το ξανακτυπάμε για 5 λεπτά ανά μια ώρα για άλλες 2 φορές για να γίνει αφράτο.
Όσο πιο πολλές φορές το κτυπάμε, τόσο πιο αφράτο γίνετε το παγωτό.

Μικρά Μυστικά
Υπάρχει και 2ος τρόπος για γεύση πορτοκαλιού:
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε μια πολύ λεπτή φλούδα από τα 2 πορτοκάλια,
να μην πάρουμε πολύ από το άσπρο μέσα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γραμ. νερό, 50 γραμ. ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Τα βράζουμε λίγα λεπτά να δέσει όπως το σιρόπι του γλυκού κουταλιού, και λίγο πάρα πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το χυμό από το ένα πορτοκάλι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

καλή επιτυχία

336 Επισκέπτες, 0 Χρήστες