Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 209
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 268
  • Total: 268

Μπισκότα Σαμπλέ

Ξεκίνησε από pixie, Μάρτιος 01, 2011, 10:52:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie




Συστατικά

550 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
330 γραμμάρια βούτυρο
170 γραμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμ. κακάο
2 αυγά


Για το γλάσο
 
200 γραμ. κουβερτούρα
6 κουταλιές σούπας γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
λίγο λικέρ



Οδηγίες

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και προσθέτουμε το βούτυρο κρύο κομμένο κομματάκια. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να γίνει ψιχουλιαστή ζύμη.
Προσθέτουμε τα αυγά και ομογενοποιούμε τη ζύμη χωρίς να ζυμώνουμε δυνατά για να μη γίνουν σφιχτά τα μπισκότα.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή - μία ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τη ζύμη σε χονδρό κύλινδρο και κόβουμε με μαχαίρι φέτες που τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει η κουβερτούρα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βουτάμε τα μπισκότα ως τη μέση και τα αφήνουμε στη λαδόκολα πάλι να στεγνώσουν.

Τόσο απλά και εύκολα!


ΥΓ. Η συνταγή είναι του θεού της σοκολάτας Στέλιου Παρλιάρου.

268 Επισκέπτες, 0 Χρήστες