Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 244
  • Total: 244

Σοκολατογλυκό Μους - Κέικ!

Ξεκίνησε από pixie, Μάρτιος 01, 2011, 11:59:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie






Απίστευτο κέικ που μοιάζει με μους! Είναι τόσο ρευστό και σοκολατένιο, που εξαφανίζεται μέσα σε μια ώρα από το σπίτι!!! Για τους λάτρεις της σοκολάτας!
 
 
Συστατικά

350 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
225 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια
5 αυγά
300 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας, κανέλας, βουτύρου κ.λπ., σπασμένα με τα χέρια
250 ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα
1 φλ. ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα


Οδηγίες

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄-6΄ μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη, χλιαρή πλέον, σοκολάτα στο μείγμα αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και αδειάζουμε το μους-κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 40΄-45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει σώμα και ελαφριά κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄.
Το σερβίρουμε χλιαρό (για να τρέχει η σοκολάτα) με χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πλάι και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως, μέσα θα κρατήσει την υγρασία του, αλλά δεν θα τρέχει σοκολάτα.

Εγώ βάζω σοκολατένια μπισκότα, για ακόμα πιο θεϊκή γεύση!

Μην το φοβηθείτε επειδή δεν έχει αλεύρι ή κάποιο άλλο παρόμοιο υλικό! Θα φουσκώσει!

Είτε το σερβίρετε χλιαρό είτε το αφήσετε να κρυώσει τελείως, είναι απλά τέλειο.



ΥΓ. Συνταγή από το site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

244 Επισκέπτες, 0 Χρήστες