Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 361
  • Total: 361

ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΙ

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 12, 2005, 09:50:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Σπεντζοφάι          
 
   
 
 3 θηλιές λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά ή μοσχαρίσια)
 1 ½ κιλό πράσινες στενές πιπεριές
 3 - 4 τομάτες
 1 πιπεριά πράσινη καυτερή (προαιρετικά)
 
   
Πλένουμε, κόβουμε τα κοτσανάκια και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
Tις σκουπίζουμε πολύ καλά.
Kόβουμε τα λουκάνικα σε μέτρια κομμάτια.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις τομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια.
Tη μία την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις υπόλοιπες τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και παράλληλα προσθέτουμε το λουκάνικο.
Kατόπιν, σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το λάδι που είχαμε τηγανίσει τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
Pίχνουμε τις τομάτες (πολτό και κομματάκια) και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και το λουκάνικο.
Aλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Aνακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 - 15 λεπτά (μέχρι να δέσει).
Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι.

361 Επισκέπτες, 0 Χρήστες