Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 589
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 525
  • Total: 525

Μακεδονική σκορδαλιά με καρύδια

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 13, 2005, 05:22:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Υλικά
4-6 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
3 φλιτζάνια μπαγιάτικα ψίχουλα ψωμιού, χωρίς την κόρα
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2-4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι κατ’ επιλογή

Εκτέλεση
Κοπανάτε το σκόρδο και το αλάτι, είτε σε ένα γουδί είτε στον πολυκόφτη, μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε τα καρύδια και τα κοπανάτε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Μουσκεύετε το ψωμί κάτω από τη βρύση και το στίβετε για να στραγγίξει. Το προσθέτετε στο μπολ και συνεχίζετε να τα κοπανάτε όλα μαζί. Τα ραντίζετε πρώτα με το λάδι και ύστερα με το ξίδι και τα κοπανάτε όλα μαζί μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό. Το σερβίρεται ως σάλτσα, ή μπορεί να συνοδεύσει φρέσκα ή τηγανητά λαχανικά και ψάρια.

525 Επισκέπτες, 0 Χρήστες