Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 198
  • Total: 199
  • Leon

Τι έγινε στο Πολυτεχνείο; ΦΟΒΕΡΟ

Ξεκίνησε από Rakendytos, Δεκεμβρίου 18, 2006, 09:41:51 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

΄Εκθεση: 17 Νοεμβρίου 1821

Σήμερα, η κυρία μας μας είπε να γράψουμε έκθεση για τη επέτειο του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό κι εγώ γράφω έκθεση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια πολύ ωραία επέτειος. Επίσης, είναι μια πολύ ηρωική επέτειος. Και είναι ηρωική γιατί μαζεύτηκαν πάρα πολλοί ήρωες και έκαναν πάρα πολύ ηρωικά πράγματα. Τα ηρωικά αυτά πράγματα τα έκαναν στο Πολυτεχνείο και γι’ αυτό η ηρωική επέτειος ονομάζεται «ηρωική επέτειος του Πολυτεχνείου».
Η ηρωική επέτειος του Πολυτεχνείου έγινε στις 17 Νοεμβρίου 1821. Τότε, μια χούφτα έλληνες πολεμήσανε γενναία τους Γερμανούς κατακτητές που ήρθανε να πατήσουνε τα άγια ελληνικά χώματα. Και αν τα πατούσανε μόνο και μετά φεύγανε, δεν θα μας πείραζε. Αλλά αυτοί τα πατάγανε για πολλά χρόνια. Κι έτσι οι έλληνες νευριάσανε και τους πολεμήσανε γενναία και μετά πεθάνανε.
Αρχηγός των Γερμανών ήτανε ο Αλή Πασάς και οι σαράντα κλέφτες. Οι σαράντα κλέφτες, όμως, μαλώσανε με τον Αλή Πασά και δεν μιλιόντουσαν. Κι ανέβηκαν στα βουνά και γίνανε οι σαράντα κλέφτες και οι αρματολοί. Και πήρανε τα τανκς και μπήκανε στο Πολυτεχνείο. (Και δεν θυμάμαι τώρα εγώ ποιοι ήταν οι κακοί άνθρωποι. Αυτοί που μπήκανε με το τανκ; ΄Η αυτούς που τους πάτησε το τανκ; Ή το ένα ή το άλλο!)
Στην επέτειο του Πολυτεχνείου όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα
πλάκωνε η σκλαβιά. Και τα παιδιά πηγαίνανε στο κρυφό σχολειό.
Και τραγουδούσανε «φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να
περπατώ» που εγώ το ‘χω σε CD σε δεύτερη εκτέλεση με την
Πέγκυ Ζήνα.
Και την ώρα που πηγαίνανε στο σχολείο ήρθε ο Χίτλερ – που ήταν
κολλητός του Κιουταχή – και τους έπιασε και τους έκλεισε μέσα
στο Πολυτεχνείο. Κι απ’ έξω μαζεύτηκαν η μαμά τους, ο μπαμπάς
τους και οι γενίτσαροι που τους έριχναν δακρυγόνα.
Και τότε μπήκε το τανκ μέσα και οι φοιτητές έκαναν την ηρωική
έξοδο που από τότε την ονομάζουμε «ηρωική έξοδο του
Μεσολογγίου». Ή του Πολυτεχνείου…
Η επέτειος του Πολυτεχνείου – πριν γίνει επέτειος – ήτανε ένα μαύρο χάλι. Οι άνθρωποι ακόμα δεν ξέρανε ότι κάποτε αυτό το πράγμα θα γινόταν επέτειος. Και ήταν πολύ δυστυχισμένοι και τρώγανε γάτες. Μη βλέπεις που τώρα  τη γάτα ούτε που να τη βάλουμε στο στόμα μας. Εκείνα τα χρόνια το μόνο χειρότερο από το να είσαι έλληνας ήτανε να είσαι γάτα! Και πεκινουά!
Στην επέτειο, πριν γίνει επέτειος, στην Ελλάδα είχαμε χούντα. Στη χούντα αρχηγόπουλα ήτανε ο κύριος Παττακός, ο Αλη Πασάς και ο κύριος Ες Ες. Αυτοί ήτανε τρεις κολλητοί. Και μια μέρα που βαρεθήκανε το Game Boy, για να περάσει η ώρα είπανε δεν κάνουμε μια χούντα που, μια μέρα, θα γίνει επέτειος; Και την κάνανε και περάσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα… Κι όσο ο λαός πείναγε αυτοί τρώγανε όσα πεκινουά θέλανε!
Και τότε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αποφάσισε να μην είναι πια γερμανός και τα πήρε στο κρανίο. Κι ανέβηκε πάνω σε ένα τανκ με τετρακίνηση, ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης πάνω στον αερόσακο τον ABS και πήρε το Κούγκι. Το Κούγκι το πήρε αλλά δεν ξέρω που το πήγε. Μπορεί και να το έχασε. Και μετά ανέβηκε στην Ακρόπολη κι έριξε τη σημαία του κατακτητή κάτω. Κι όπως έπεφτε η σημαία, βρήκε έναν ηρωικό έλληνα στο κεφάλι και πέθανε με ηρωικό θάνατο.
Είμαι πολύ περήφανος για όλα αυτά, γενικώς. Γιατί αν δεν είμαι περήφανος δεν θα πιάσω ούτε τη βάση στην έκθεση! Και δεν ξέρω γιατί ο μπαμπάς μου θύμωσε τόσο πολύ όταν τη διάβασε. Γιατί ο μπαμπάς μου ήτανε, λεει, μέσα στο Πολυτεχνείο, τη νύχτα που το Πολυτεχνείο έγινε επέτειος!
Ο μπαμπάς μου έχει καράφλα και το ήξερα ότι είναι μεγάλος. Αλλά δεν ήξερα ότι έχει γεννηθεί το 1821!
                     ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ

heinrich

τα ζηλέυω αυτα τα κειμενα

sevenseas

κυρια
κυρια
τα τανκς δωσανε πανελλαδικες να μπυνε στο Πολυτεχνειο ?

joking


198 Επισκέπτες, 1 Χρήστης