Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 231
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 220
  • Total: 221
  • Leon

ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΑΤΕ??

Ξεκίνησε από cowboissa, Αυγούστου 29, 2007, 11:20:12 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cowboissa

Θα προσαρμοζατε ποτε τον χαρακτηρα σας και τα θελω σας στα ιδανικα καπου αντρα ή μιας γυναικας αντιστοιχα?
Δηλαδη για να κρατησει η σχεση σας, θα αλλαζατε με λιγα λογια τον εαυτο σας?

Pappas10

Όχι με τον απόλυτο τρόπο που το παρουσιάζεις. Κάθε σχέση όμως ισσοροπεί πάνω σε αμοιβαίους συμβιβασμούς κατά τη γνώμη μου.

Δεν αλλάζεις λοιπόν τον εαυτό σου αλλά τον πλάθεις/προσαρμόζεις ανάλογα. Και από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει φυσικά να το κάνεις.

Αλοίμονο πάντως αν ήμασταν τελείως ανελαστικοί και οχυρωμένοι αποκλειστικά μέσα στα δικά μας θέλω και τις δικές μας συμπεριφορές.

Αυτά πιστεύω, μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

toulouz

Συμφωνώ με τον Μιχάλη, μετο να προσαρμόζεσε με τα θέλω και τα ιδανικά του συντρόφου σου δεν είναι απολύτως κακό! Δεν σημαίνει ότι αλλοιώνεις τον χαρακτηρα και τον εαυτό σου απλά συμβιβάζεσε με κάποια, και βέβαια για να επιτευχθεί ο στόχος( =αρμονική και όμορφη σχέση) θα πρέπει και οι δύ σε μία σχέση να προσαρμόζονται και να συμβιβάζονται.

lucretia

Δεν προσαρμοζεις τον χαρακτηρα σου, προσαρμοζεις την συμπεριφορα σου.

Αν δεχτουμε οτι ο χαρακτηρας αποτελειται απο στοιχεια που προκυπτουν οχι μονο απο το συνειδητο αλλα και το ασυνειδητο, τοτε καταλαβαινουμε οτι ο ελεγχος του ειναι αδυνατος.

Βεβαια, θελω να πιστευω οτι οι ανθρωποι ειναι συνεχως εξελισσομενα οντα και δεν παραμενουν "απελεκητα κουτσουρα" σε ολη τους τη ζωη.

Πολλες εμπειριες θα επηρεασουν την εκδηλωση του χαρακτηρα μας και ισως θα τον αλλοιωσουν. Η διαδικασια ομως ειναι πολυ λιγο ελεγχομενη.

Αντιθετα, ελεγχομενη μπορει να ειναι, σε περιπτωση που καποιος εχει αυτοελεγχο, η συμπεριφορα.

Nikos28

Εξαρτάται.

Δεν έχουν όλες οι πτυχές και προτιμήσεις του εαυτού μας την ίδια βαρύτητα.

Άλλο, π.χ, να μη θέλει κάποιος να κάνει παιδιά και άλλο να μη του αρέσουν τα μακαρόνια...

Τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μου, αυτά που με κάνουν να είμαι αυτός που είμαι και να μην είμαι κάποιος άλλος, δε θα τα προσάρμοζα ποτέ.

Τα περιφερειακά, όμως, (τα ''μακαρόνια'') θα τα προσάρμοζα ευχαρίστως - εφόσον έχω και το κίνητρο.

Έτσι κι αλλιώς, αν δε σπάσεις αυγά δεν έχεις ομελέτα - αρκεί να μη σπάσεις και τα πασχάλια μαζί με τ' αυγά...

Prwtathlitria

Αν εννοεις αυτο που ζουσες εσυ μεχρι πριν λιγο καιρο ερση..Κατηγορηματικα Οχι θα απαντισω
Αν ομως θα πρεπε να αλλαξω λιγο τον χαρακτηρα και την ζωη μου ετσι ωστε η κοινη πορεια της σχεσης μου να παει προς το καλυτερο θα το κανα!

snoopy

πιστευω οτι μεσα απο τις σχεσεις αποκταει καποιος εμπειριες. αποκτωντας εμπειριες, εχεις και την πειρα να καταλαβεις που μπορεις να εισαι πιο ελαστικος, γιατι ισως στην τελικη να μην ειναι και τοσο τρομερο να ριξεις και λιγο νερο στο κρασι σου. δεν αλλαζεις λοιπον τον χαρακτηρα σου, ουτε τα θελω σου, κρατας ισορροπιες. φυσικα να γινεται και απο τους 2. μιλαω παντα σε γενικες γραμμες για πραγματα που για τον εναν μπορει να μην ειναι και τοσο σημαντικα (αρα προσαρμοζεται στα "θελα" του αλλου) αλλα να ειναι σημαντικα για τον αλλον. Οποτε, αν υπαρχει και το αντιστοιχο απο τον αλλον... κρατιουνται ισορροπιες. δεν γινεται σε μια σχεση να ειναι τα δικα μου δικαμου και τα δικα σου δικα σου ή και τα δικά σου δικά μου.

snoopy

δεν εχει δει κανενας τον εαυτό του να ειναι αλλιως σε μια σχεση και αλλιως σε καποια αλλη; άλλα πραγματα σου βγάζει ο κάθε άνθρωπος...

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "lucretia"Δεν προσαρμοζεις τον χαρακτηρα σου, προσαρμοζεις την συμπεριφορα σου.

Αν δεχτουμε οτι ο χαρακτηρας αποτελειται απο στοιχεια που προκυπτουν οχι μονο απο το συνειδητο αλλα και το ασυνειδητο, τοτε καταλαβαινουμε οτι ο ελεγχος του ειναι αδυνατος.

Βεβαια, θελω να πιστευω οτι οι ανθρωποι ειναι συνεχως εξελισσομενα οντα και δεν παραμενουν "απελεκητα κουτσουρα" σε ολη τους τη ζωη.

Πολλες εμπειριες θα επηρεασουν την εκδηλωση του χαρακτηρα μας και ισως θα τον αλλοιωσουν. Η διαδικασια ομως ειναι πολυ λιγο ελεγχομενη.

Αντιθετα, ελεγχομενη μπορει να ειναι, σε περιπτωση που καποιος εχει αυτοελεγχο, η συμπεριφορα.

symboules panw sthn an8rwpinh symperifora
apo mia sexoualika diestramenh gata . . .
 :24:

snoopy

Παράθεση από: "--AIXMHROS--"
Παράθεση από: "lucretia"Δεν προσαρμοζεις τον χαρακτηρα σου, προσαρμοζεις την συμπεριφορα σου.

symboules panw sthn an8rwpinh symperifora
apo mia sexoualika diestramenh gata . . .
 :24:

:roll:  :roll:  :shock:  :shock:

220 Επισκέπτες, 1 Χρήστης