Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 325
  • Total: 326
  • Leon

Ταχύτητα>Θάνατος

Ξεκίνησε από Nasia9, Σεπτεμβρίου 04, 2007, 06:10:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nasia9

Παρουσιάστηκαν 2 φορεία που κατευθύνονταν προς το μέρος μου.Δύο νέα παλικάρια, κρέμονταν από μία κλωστή. Ο ένας 20,και ο άλλος 23.

Μόλις πλησίασαν, για άλλη μια φορά,αντίκρυσα 2 παραμορφωμένα πρόσωπα,ενσωματωμένα (κατά τύχη) σε σώματα ζωγραφισμένα από αίμα.

Οι κραυγές τους απερίγραπτες. Σπεύσαμε να κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε,για να τους στείλουμε στα χειρουργεία. Μόλις τέλειωσαν οι ακτινογραφίες,τους μετέφεραν πάνω. Έπειτα από μισή ώρα μάθαμε ότι ξεψύχησαν,και οι δύο στα χειρουργεία. Τι είχε απομείνει; Δύο κράνη πάνω στα φορεία, αίματα,κλάματα συγγενών και άλλος ένας δρόμος,που τώρα,δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία,και είναι πάλι διαθέσιμος να πάρει τις επόμενες ζωές αυτών που θα παίξουν  με τη ταχύτητα,και που θα θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή..είτε για να φτάσουν 5 λεπτά νωρίτερα..είτε για να το παίξουν μάγκες.

Δεν είναι κρίμα; Δε πρέπει επιτέλους,να ωριμάσουμε και να εκτιμήσουμε τη ζωή ; Γιατί να τη θέτουμε σε κίνδυνο;

Μην τρέχετε. Μην προσπαθείτε να προσπεράσετε το δικό σας όχημα,για να φτάσετε πιο γρήγορα στο τέρμα. Το τέρμα,μπορεί να αλλάξει πάρα πολύ εύκολα,και  να χάσετε τη ζωή σας. Μην χρησιμοποιείτε δικαιολογίες ότι σας προφυλάσσει απόλυτα το κράνος ή η ζώνη,και για αυτό μπορείτε να τρέχετε χωρίς κίνδυνο. Η ταχύτητα μειώνει τον χρόνο αντιδράσεως.

Μέχρι τα 80km οδηγείς εσύ . Μετά τα 80km,ο διάολος.

KostasD33

Αν κατάλαβα καλά είχατε εφημερία οπότε ότι  περιγράφεις είναι από πρώτο χέρι και έχει διπλή αξία παρ ότι δεν συνοδεύεται το κείμενο σου με τις φωτογραφίες που μας συνηθίζουν τα διάφορα ΜΜΕ.

Θα θελα να συμπληρώσω ένα μόνο, αν ήταν δυνατό πριν πάρουν δίπλωμα οδήγησης (ειδικά στα δίκυκλα) να υποχρεώνονται οι νέοι οδηγοί να κάτσουν 3 ώρες μόνο σε νοσοκομείο που έχει εφημερία
Ειδικά αν είναι Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
Το ξέρω ότι είναι ανέφικτο αλλά θα ήταν ένα μεγάλο μάθημα
Το κακό είναι ότι στο 90% των περιπτώσεων για να μη πω και περισσότερο όλα αυτά ξεκινούν από μια χαζά νοούμενη μαγκιά.
Μαγκιά ότι το δικό μου μηχάνημα έχει γκάζια, μαγκιά ότι εγώ αψηφώ τα πάντα και τα χώνω και δεκάδες άλλες μαγκιές, όταν καταλήγουν όμως στο νοσοκομείο τότε χάνεται κάθε μαγκιά και πολλές φορές χάνονται ζωές και συχνά ζωές τρίτων που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της μαγκιάς

Nasia9

Δεν είμαι δημοσιογράφος για να έχω φωτογραφικο υλικό,ή να φροντίσω να έχω. Εκείνες τις στιγμές κώστα,ειλικρινά δε μπορείς να σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. Χάνεις τον κόσμο.

loutrino

Νάσια ότι και να κάνεις αν ο χαρούλης έχει αποφασίσει να σε πάρει δεν κάνει διαπραγματεύσεις. Εσύ οδηγείς με 80 ο άλλος οδηγεί όμως. Και οι ζωές που έχει μαζί του. Κάποια στιγμή ο χαρούλης αποφάσισε να πάρει κοντά του μια κούκλα 18 ετών και ο λόγος αυτός που οδηγούσε έτρεχε δυστυχώς. Καλώς ή κακώς οι γονείς, συγγενείς των παλληκαριών πήραν σώματα να θάψουν. Εμείς πήραμε στάχτες από την κούκλα μας. :(  :(

Athinoula

Nasia an kai to gegonos einai akros 8livero einai omos poli kalo pou to apotiposes edo sto forum na to doun osoi einai magkes, trexoun klp tora 8a mou peis esu dne trexeis?..oxi sxetika prosexo...

ta paidia mas na prosexoume oloi kai na tous ta leme...i taxutita dne einai magkia!

gbyzf1000

καλό ταξίδι στα παιδία....

lucretia

Δηλαδη θα βγαινουμε στην Αττικη Οδο και θα πηγαινουμε με 80 την ωρα, για να νιωθουμε ασφαλεις? :shock:

Δεν σας εχει πει καποιος οτι στους δρομους ταχειας κυκλοφοριας, το να πηγαινεις με χαμηλη ταχυτητα, και μαλιστα στην αριστερη λωριδα, ειναι αιτια ατυχηματος?

Nasia9

Δε μιλάμε για αυτοκινητόδρομους.

seagull

Καλό τους ταξίδι
Σε κάποια κράτη της Ευρώπης είναι υποχρεωτικό μαζί με τα μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης και κάποια βασική εξεταστέα ύλη σε Π.Β
Είναι μια καλή εμπειρία νομίζω για έναν μελλοντικό οδηγό και όχι μόνο,,ενα τριήμερο σε εφημερίες θα αποκόμιζε πολύ περισσότερα, οι εθελοντές και μη, παροχείς των Π.Β κάνουν κάθε χρόνο πρακτική εξάσκηση και από την εμπειρία που έχω νομίζω πως είναι σημαντικό  
Πάντως πέρα από τις μαγκιές η οδική συμπεριφορά έχει πολλές πτυχές ..οι οδηγοί των τετράτροχων από αμέλεια δεν προσέχουν ανάλογα τα δίτροχα ..και το λέω με επιείκια αυτό..σε κατοικημένες περιοχές δεν ελέγχουμε τα στοπ και τις διασταυρώσεις...η ταχύτητα μόνο δεν σκοτώνει..και με 30 χιλ εντός κατοικημένης περιοχής αν δεν υπάρχει κράνος αρκεί..Και μετά από κει και πέρα το πόσο σύντομα θα έρθει βοήθεια και πόσο απέχει ένα  ανάλογα με την περίσταση κέντρο Π.Φ
Προσοχή από ό
λους μας που κρατάμε τιμόνι και ευθύνες Προσοχή, γνώση και συγκρότηση κυρίως από τους νεώτερους

Για την ΠΡΟΛΗΨΗ των τροχαίων ατυχημάτων που είναι σαφώς σημαντικότερο από την θεραπεία σημειώνω μερικά βασικά στοιχεία  

Φορείς (οδηγοί)
Ορατότητα οδηγών..κατάσταση οδηγού...κατανάλωση οινοπνεύματος..κούραση..πιστή εφαρμογή των νόμων..
εμπειρία και κρίση

Παράγοντες (όχημα)
Ταχύτητα, συντήρηση φρένων, ελαστικών κτλπ..ευκολία ελέγχου..εξοπλισμός..κέντρο βάρους..

Περιβάλλον
Κίνδυνοι ορατότητας..συντελεστές τριβής επιφάνειας..στενή οδός..σήματα..καιρικές συνθήκες..όρια ταχύτητας..οδική κυρτότητα και κλίση..οδοί κοντά σε πάρκα σχολεία και παιδικές χαρές ..νόμοι σχετικοί..κ.α

vasilis

Ολα καλα και ωραια αυτα που λετε αλλα για μενα ειναι οτι δεν εχουμε παιδεια σωστη και ουτε θα εχουμε πιστευω

325 Επισκέπτες, 1 Χρήστης