Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 229
  • Total: 229

Που ψηφίζετε ή που ψηφίσατε?

Ξεκίνησε από junkie, Σεπτεμβρίου 15, 2007, 11:13:55 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

Λουκρητια συμφωνω απολυτα μαζι σου

η πολη που ζεις , ειναι ο χωρος για τον οποιο πρεπει να εχεις λογο

οι συναιθηματικοι λογοι , που σε κανουν να ενδιαφερσαι για τον τοπο καταγωγής σου κατανοητοι μεν
αλλα
γιατι να περιριζεις , με την ψηφο σου ,την αποψη των πολιτων της πολης καταγωγής σου, οι οποιοι εχουν το απολυτο δικαιωμα στην πολη τους

και τελος
ως πολιτης αθηναίος
ειμαι αναφανδον υπερ του δικαιωματος ψηφου των αλλοδαπων κατοίκων της Αθηνας.
για τους ιδιους λογους που ανεφερα

7~

Athinoula

παιδια....δεν γινονται αυτα...

diafono ka8eta me ton bebi=sevenseas osoi psifizoun prepi na einai katigorimatika ellhnes polites diladi na exoun thn ellhniki upikotita allios exei na ginei tou koutrouli to panigiri min sou po oti 8a plironoun kai kosmo gia na psifisei kommata klp klp....

an eixan omos psifo oi allodapoi 8a tous ferotousan kalhtera kai den 8a vgazane tis adies paramonis 3 xronia meta mesa sthn talaiporia klp klp...

alla diafono me thn psifo.

merci

Pappas10

Παράθεση από: "pingo"Εγώ στην Πρώτη Σερρών :lol:  :lol:

ΑΜΑΝ!!! ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ....
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Παράθεση από: "lucretia"Μην ξεχναμε οτι οι Βουλευτες, συνηθως εκπροσωπουν τα συμφεροντα του τοπου τους, και  κανουν σχετικες επερωτησεις στην Βουλη, ή να πρωτοστατουν σε σημαντικα γεγονοτα, βλ. διαμαρτυριες αγροτων στην Θεσσαλια κτλ.

Το είπες μόνη σου... αν θέλουμε να δει ανάπτυξη η περιφέρεια θα πρέπει να αρχίσουμε την αποκέντρωση από τον πολιτικό υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων.

Σε γενικές γραμμές το ξεκίνησα για πλάκα αλλά εδώ έθιξες ακριβώς την ουσία του θέματος.

Α... και άλλο δημοτικές, άλλο βουλευτικές.

Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

snoopy

Παράθεση από: "lucretia"
Παράθεση από: "Pappas10"Τι πάει να πει τι να κάνεις; Να κρατήσεις τα εκλογικά σου δικαιώματα στον τόπο καταγωγής σου ώστε να πηγαίνεις και να τον επισκέπτεσαι 1 φορά επιπλέον κάθε 4 χρόνια.

Χώρια το ότι το που γενήθηκες σε κάνει γηγενή αλλά όχι αυτόχθωνα και σίγουρα όχι δικαιωματικά δικαιούχο πολιτικών δικαιωμάτων.
Ξεχνας φιλτατε Παπα οτι η κατανομη των εδρων στην επικρατεια βασιζεται στην απογραφη του πληθυσμου, γι αυτο αλλωστε υπαρχουν οι μονεδρικες περιφερειες. Αν ισχυε αυτο που λες, τοτε η Ευρυτανια δεν θα ηταν μονοεδρικη αλλα θα εξελεγε τουλαχιστον πεντε βουλευτες.
Και επι της ουσιας, γιατι δηλαδη  αντι να αποφασιζουν οι ιδιοι κατοικοι της επαρχιας για τον τοπο τους,να κατεβαινουν και μερικες χιλιαδες ασχετοι που σαφως αλλοιωνουν το αποτελεσμα, και δεν εχουν καμια αποψη για την ζωη στην επαρχια?
Μην ξεχναμε οτι οι Βουλευτες, συνηθως εκπροσωπουν τα συμφεροντα του τοπου τους, και  κανουν σχετικες επερωτησεις στην Βουλη, ή να πρωτοστατουν σε σημαντικα γεγονοτα, βλ. διαμαρτυριες αγροτων στην Θεσσαλια κτλ.
Αυτο φαινεται ακομη πιο εντονα στις Δημοτικες Εκλογες. Γιατι δηλαδη να αποφασιζει ο καθε ασχετος που παει καθε Πασχα να φαει κοκορετσια  να ψηφιζει ποιος θα διαχειριστει τους πορους του Δημου Δομνιστας για παραδειγμα,  την στιγμη που ουτε ενα ευρω δεν εχει πληρωσει σε δημοτικα τελη?

Το βλεπω πιο δικαιο, εφοσον ζεις σε μια πολη, να αποφασιζεις γι αυτη την πολη, ή για αυτο τον Νομό.

Αλλωστε το που εχει γεννηθει ο καθενας δεν ειναι καθοριστικο, αλλα τυχαιο γεγονος. Η αδερφη μου για παραδειγμα γεννηθηκε προωρη απο σποντα στην Πατρα. Και εγω δεν εχω δικαιωμα να παω να ψηφισω στον τοπο καταγωγης του πατερα μου, στην Θρακη, αφου δεν θεωρω οτι ειμαι απο εκει, ουτε μπορω να ταυτιστω με τους μονιμους κατοικους εκει.

Ψηφιζουμε εκει που ζουμε και εκει που εχουμε τα συμφεροντα μας (δουλεια, περιουσια, σπιτι κτλ).

ayto akrivws ennoousa....

snoopy

Παράθεση από: "Pappas10"
Παράθεση από: "lucretia"Μην ξεχναμε οτι οι Βουλευτες, συνηθως εκπροσωπουν τα συμφεροντα του τοπου τους, και  κανουν σχετικες επερωτησεις στην Βουλη, ή να πρωτοστατουν σε σημαντικα γεγονοτα, βλ. διαμαρτυριες αγροτων στην Θεσσαλια κτλ.

Το είπες μόνη σου... αν θέλουμε να δει ανάπτυξη η περιφέρεια θα πρέπει να αρχίσουμε την αποκέντρωση από τον πολιτικό υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων.

Σε γενικές γραμμές το ξεκίνησα για πλάκα αλλά εδώ έθιξες ακριβώς την ουσία του θέματος.

Παππάς10.

kai alo loipon h apokentrwsi kai anaptuksi tis perifereias kai allo me to an exw katagwgi apo to x meros na prepei na psifizw ekei apo ti stigmi pou den zw ekei opote den exw kai apopsi gia to ti ginetai ekei. me to na pigainw 2sk to mina den leei kati.
nakanw to vima kai na meinw ekei, polu euxastistws na psifizw kai ekei apo ti stigmi pou 8a eimai kai katoikos naupliou...argous ktl

Pappas10

Παράθεση από: "snoopy"
Παράθεση από: "Pappas10"

Παππάς10.

kai alo loipon h apokentrwsi kai anaptuksi tis perifereias kai allo me to an exw katagwgi apo to x meros na prepei na psifizw ekei apo ti stigmi pou den zw ekei opote den exw kai apopsi gia to ti ginetai ekei. me to na pigainw 2sk to mina den leei kati.
nakanw to vima kai na meinw ekei, polu euxastistws na psifizw kai ekei apo ti stigmi pou 8a eimai kai katoikos naupliou...argous ktl

Νομίζω ότι η απάντηση μου είναι σαφής και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κύκλους.

Αν είχες 15 βουλευτές Ηλείας και όχι 4 και 30 Βουλευτές Αθηνας αντί για 58 (ή πόσοι είναι τέλος πάντων) ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ίσως.

Από τη στιγμή που όλοι - νομίζω - συμφωνούμε στον υδροκεφαλισμό της Αθήνας, το να βρίσκαμε κάποιον τρόπο πολιτικής - έστω - αποκέντρωσης θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό.

Έτσι πιστεύω, μπορεί να κάνω και λάθος.

Παππάς10.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

snoopy

safis isoun k kuklous den kanoume.apla pistevw oti kalo einai kapoios na psifizei ekei pou zei, opou kai an einai auto. Telos

lucretia

Η πολιτικη αποκεντρωση θα ειχε ως αποτελεσμα, απλα περισσοτερους βουλευτες με εκτος εδρας μπονους και δωρεαν αεροπορικα εισητηρια. Μην νομιζεις οτι οι βουλευτες που θα εκλεγονται στην περιφερεια εχουν και καμια ιδιαιτερη σχεση με την περιφερεια τους, ουτε ειναι υποχρεωτικο να μενουν εκει. Κατι σαν ετεροδημοτες βουλευτες θα ειναι, θα κατεβαινουν καθε Πασχα Χριστουγεννα και εκογες στο χωριο...
Εγω θα προτιμουσα η αποκεντρωση να ειναι ουσιαστικη και οχι πολιτικη. Και για να γινει αυτο, θα πρεπει να ληφθουν  γενναιες  πολιτικες αποφασεις, κατι που δεν ειναι διατεθειμενη να πραξει καμια κυβερνηση...

Pappas10

Εκτός από σαφής είμαι κι εγωιστής
είμαι των λέξεων φρικτός βασανιστής

δεν θα σ' αφήσω, το λοιπόν, να' χεις εσυ την κέντα
και μ' ένα "τέλος" να μου λες την τελευταία κουβέντα

Ψήφιζε όπου θες εσύ, που ζεις ή που κοιμάσαι
όμως της αποκέντρωσης βοήθεια δεν λογάσαι

Στην τελική οι εκλογές χωρίζονται στα δύο
σε τοπικές και εθνικές... δεν ειν' το ίδιο αστείο

Άρα για εκεί που όντως ζείς ψήφισε δημαρχία
για βουλευτές όμως να πας.. στα ιδιαίτερα χωρία.

Αντιλαβού σου τι θαρώ; τι λέω και τι πιστεύω;
την αποκέντρωση εγώ πάντοτε θα πρεσβεύω..

μονάχα την ΠΑΝΑΘΑ μου με πάθος αν στηρίζεις
νομιμοποιήσαι κατ' εμέ Αθήνα να ψηφίζεις...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "lucretia"Η πολιτικη αποκεντρωση θα ειχε ως αποτελεσμα, απλα περισσοτερους βουλευτες με εκτος εδρας μπονους και δωρεαν αεροπορικα εισητηρια. Μην νομιζεις οτι οι βουλευτες που θα εκλεγονται στην περιφερεια εχουν και καμια ιδιαιτερη σχεση με την περιφερεια τους, ουτε ειναι υποχρεωτικο να μενουν εκει. Κατι σαν ετεροδημοτες βουλευτες θα ειναι, θα κατεβαινουν καθε Πασχα Χριστουγεννα και εκογες στο χωριο...
Εγω θα προτιμουσα η αποκεντρωση να ειναι ουσιαστικη και οχι πολιτικη. Και για να γινει αυτο, θα πρεπει να ληφθουν  γενναιες  πολιτικες αποφασεις, κατι που δεν ειναι διατεθειμενη να πραξει καμια κυβερνηση...

Δεν αντιλέγω.. αλλά θα προτιμούσα να είναι έστω και τεχνηέντος πιο αποκεντρωμένο το σύστημα μας.  Κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε... και σε τελική ανάλυση είναι γεναία πολιτική απόφαση να πεις σ' ενά μεγάλο μέρος της πολιτικής μας καστας να πολιτευτεί έξω από τον χώρο των ρουσφετιών τους.

Δεν ξέρω... τέλος πάντων. Αρχικά η όλη μου θέση ήταν για πλάκα.. απλά για να μην παρεξηγηθώ.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

lucretia

Δεν παρεξηγεισαι καλε, κουβεντα κανουμε...

Τωρα σχετικα με τα ρουσφετια, ξεχασες οτι η κακοδαιμονια του Ελληνικου Δημοσιου  οφειλεται στους μαζικους διορισμους ΕΠΑΡΧΙΩΤΩΝ απο βουλευτες της περιφερειας σε Δημοσιες Υπηρεσιες της Αθηνας, απο το "81 και μετα; Τοτε ηταν και το  τριτο  μεγαλο κυμα αστυφιλιας (το πρωτο μετα τον πολεμο και τον εμφυλιο και το δευτερο μετα την Χουντα).

Στο Υπουργειο Οικονομικων, το 75% των υπαλληλων καταγονται απο την Αρτα, την εκλογικη περιφερεια του κυριου "Δωσταολα"... σκεψου ποσοι Αρτινοι αφησαν τα χωρια τους και κατεβηκαν στην Αθηνα.

Στο Υπουργειο Γεωργιας, στο οποιο υπηρετησα για ενα χρονικο διαστημα, πολλοι απο την Ηλεια (λογω Σημιτη και Κατακολου) και απο τα Γιαννενα (λογω Τζουμακα).

Εγω θα προτιμουσα για παραδειγμα, να βγει ενας Πρωθυπουργος και να πει "Μαγκες, σε εικοσι χρονια (μεχρι να συνταξιοδοτηθουν οι υπαρχοντες δημοσιοι υπαλληλοι) το Υπουργειο Γεωργιας στην Λαρισα, το Υπουργειο Παιδειας στα Γιαννενα, το Υπουργειο Αναπτυξης στην Πατρα, η γενικη Γραμματεια Πληροφορικης στην Κρητη, ο ΕΦΕΤ στην Ξανθη, απο εδω και στο εξης οποιος διοριζεται θα ξερει οτι θα παει να μεινει στην επαρχια".

Μετα να δωσει φραγκακια να φτιαξει ενα αξιοπρεπες σιδηροδρομικο δικτυο  (οχι οπως χθες που περιμεναμε μιση ωρα στο Λιανοκλαδι να περασει το  τρενο που κατεβαινε απο Θεσσαλονικη απο την μοναδικη γραμμη, ουτε στην Καλκουτα δεν εχει τετοιο δικτυο), αξιοπρεπη δικτυα τηλεφωνιας και δεδομενων (ετσι πολλοι θα δουλευουν εξ αποστασεως) και τα υπολοιπα θα ερθουν (σχολεια, νοσοκομεια κτλ).

Μπορει να λεω και εγω αρλουμπες.

8)

Pappas10

Όχι μαζί σου στην αποκέντρωση των υπουργείων.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

229 Επισκέπτες, 0 Χρήστες