Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 255
  • Total: 255

ΛΕΒΑΝΤΑ

Ξεκίνησε από sevenseas, Σεπτεμβρίου 22, 2007, 12:57:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

σημερα το πρωι , κατα την διακασια του πρωινου ξυρισματος  διαπιστωσα, οτι τελειωναν οι κολώνιες μου.
το πλαστικο σωληνακι  του βαπιζατερ στο μπουκαλι, μετα βιας και με εναν ενοχλητικό ρογχο  ρουφουσε το ελαχιστο περιεχομενο .
αποφασισμενος να ανανεωσω τις κολωνιες μου , κατεβηκα στο κεντρο
ηπια τον καφε μου με εναν φιλο , που επεμενε να κρινει τα πολιτικα πραγματα και να με αποσυντονιζει
στην συνεχεια ανεβηκα στον κουρεα μου τον Ηλια, που αρχισε την καρρριερα του ως μπαρμπερης στον Καναδα .
τετοια ωρα ημουν ο πρωτος πελατης
ευτυχως ο κουρεας μου , λογω και της ωρας,δεν ειχε την ορεξη για την πολυλογια, που τον διακρινει
καθως ειχα νωχελικα και ραθυμα χωθει στην πολθρονα
καθως το ψαλιδι και το ξυραφι μου χαιδευαν τα μαλλια τοσο απαλα (ελαφρυ το χερι του Ηλια) και ενοιωθα τα ματια μου να ανταποκρινονται στα κελευσματα του Μορφεα (αραγε ο βασιλιας του υπνου δεν κοιμαται ποτε?) ενα πολλοστημοριο του βλεμματος μου επεσε σε ενα μπουκαλι διαφανες, παλιομοδοτικο , που περιειχε ενα γαλαζοπρασινο σχεδον διαφανες υγρο
fraicheur lavande
λεβαντα ντε
λεβαντα?
το μυαλο μου γυρισε πολλα χρονια πισω
πιτσιρικας με καταξανθα μαλλια και μια κορφη να πεταει, οπως και τωρα πεταει, αλλα ειναι γκριζα κι οχι ξανθια
σε μια γειτονια της Αθηνας στο Παγκρατι
ο Αρτεμης ο κουρεας
κι αυτη η ευωδια
η λεβαντα

τελειωσε το κουρεμα ο Ηλιας
κι αρχισε να παρινει τα πανω του
πριν με κρατήσει και να δεχθω τη ανεκδοτολογια του
πληρωσα κι εφυγα   , προφασσζομενος ραντεβου στο γραφείο μου
 κατεβηκα στην στοα, σε λιγα μετρα μπηκα σε ενα απο τα μεγαλυτερα καταστηματα καλλυντικων ( δεν λεω την φιρμα, παροτι οι ιδιοκτητες του ειναι φιλοι μου και με τιμουν με εκπτωση προσωπικου)

κατεβηκα στο τμημα ευρειας καταναλωσης
δεν σκεφτηκα καθολου
η baldesarini , η burberry's
εγιναν λεβαντα
μια σημαντη, αγνωστη γαλλικη λεβαντα
στο ταμειο πληρωσα 5.95 ευρω
ανεβηκα γρηγορα στο γραφειο μου
ανασηκωσα το μπλουζακι μου
ερριξα στα χερια μου λεβαντα
και χαιδεψα το στηθος μου

μια ευωδια απ τα παιδικα μου χρονια τυλιξε το γραφειο
κι ειδα μπροστα μου τον Γιωργακη μαθητη νηπιαγωγειου
τον Αρτεμη, που επιμενει να κουρευει στα 80 χρονια του
την παλια μου γειτονια
τον πατερα μυ μου και την μητερα μου νεους
τα παιδια της γειτονιας, που δια μαγειας τα θυμηθηκα,
την Φανη,
τον Αντωνη
τον Γιαννη
την Μαρια
και τον χωτμαοδρομο μπροστα από το διοροφο σπιτι (Ατρειδων 15)
την πλατεια, πανω στην οποια ειχα παμπολλες πτωσεις με το ποδηλατο μου, πριν γινω ποδηλατης πρωτης κλασεως

κι αυτα ολα με ενα φτωχο μπουκαλι αξιας 5.95 ευρω

sevenseas

εγω
τοτε
οταν ηλεβαντα προσπαθουμε να ισιωσει την κορφη μου
εις ματην βεβαια

Enia

Είναι ασύληπτο πόσες αναμνήσεις μπορεί να ξυπνήσει μια μυρωδιά!  :D

Η λεβάντα - αν και πολύ αγαπημένο μου αιθέριο έλαιο λόγω της χαλαρωτικής του δράσης - δεν έχει ιδιαίερες αναμνήσεις για μένα...

Αντίθετα, η μυρωδιά που με τρελαίνει είναι του πλαστικού... Του μαλακού πλαστικού της Bi-Bi-Bo, των στρωμάτων θαλάσσης, της μάσκας και του αναπνευστήρα...
Πήρα τις προάλλες στα χέρια μου ένα καινούριο καλώδιο USB από αυτό το πλαστικό, και μύριζε όλα τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων!

:D

Christina:-)

Seven μου,είσαι οπως ακριβώς σε φέρνω στα όνειρά μου... :lol:
Λεβάντα και πεύκο καμιά φορα,είναι οι κολώνιες που φορά ο μπαμπάς μου....Seven i love u!

Η μυρωδιά που τελευταία με ταξίδεψε μερικά χρόνια πίσω,(όχι πολλά),
είναι η ευοδία που απελευθερώνουν οι σχολικές τσάντες...Τόσα χρόνια η ίδια.Πλαστικό,χαρτί,ξύλο,όλα μαζι...Τέλειο!

Nasia9

Εμένα με τρελλαίνει η μυρωδιά που έχει το σπίρτο,όταν το ανάβουμε... (αχ πόσα πακέτα έχω χαλάσει) ]

sevenseas

Και γύρω η μπάντα να παίζει ένα βαλς
τριγύρω η πόλη
Με μια λεβάντα τους όρκους κρατάς
στο πορτοφόλι
Φώναξε, βρίσε, πάνθηρας είσαι
το έχουν στο αίμα να πίνουν φωτιά
οι πρώτοι ρόλοι

Athinoula

η baldesarini einai safos akros andriko kai erotiko aroma...

se nio8o bebi mou giati kai ego kati tetoio exo pa8ei oxi omos me thn lavende..saveur lavende..au gout de la lavende alla me thn vanillia...koufo e?...apo mikri auto to e8airaio elaio mou 8imizei paidika mou xronia kai frondizo pou kai pou na promi8evomai..alla merikes markes vromane sos eno uparxoun merikes sthn agora pou ...sou 8imisoun , tsoureki, kai vanilia opos palia..

sthn gallia autes oi geuseis euodies opos 8es pesths einai poli koines apo ta paidia xronia ton paidion..

cassis,fraoula, menta, lavende,vanillia...

otan spoudaza de...konda sthn Aix en Provence ta prota duo xoronia kai sthn Massalia ta alla 3 ola tous ta touristika andikimena exoun lavende..paragoun kai an beis se ena tetoio magazi mosxovolaei..

yg. an 8es lavende exo kai sto kupo...ela na kopseis.. :D

sevenseas

Παράθεση από: "Christina:-)"Seven μου,είσαι οπως ακριβώς σε φέρνω στα όνειρά μου... :lol:
Λεβάντα και πεύκο καμιά φορα,είναι οι κολώνιες που φορά ο μπαμπάς μου....Seven i love u!

Η μυρωδιά που τελευταία με ταξίδεψε μερικά χρόνια πίσω,(όχι πολλά),
είναι η ευοδία που απελευθερώνουν οι σχολικές τσάντες...Τόσα χρόνια η ίδια.Πλαστικό,χαρτί,ξύλο,όλα μαζι...Τέλειο!

τελικα,
οι μυρωδιες μας θυμιζουν τα παιδικα μας χρονια?
γιατι αραγε?
μικροι σε ηλκία
δεν μπρουμε να αντιληφθουμε τι συμβαινει γυρω μας
κι ετσι η οσμη ειναι αυτη η αιθηση, πρωτογονη, αδουλευτη , που μας φερνει συνειρμικα προσωπα και καταστασεις?

μπορει ναι ειναι κι αυτο

snoopy

εγώ αυτό που κατάλαβα ειναι οτι εισαι τσίπης!
κατα τα άλλα παμε βουκουρεστιου κτλ κτλ
 :24: :24:

snoopy

εγώ που δεν ειμαι λοιπόν της ηλικίας σου και δεν θυμαμαι την λεβάντα... θα μου παρεισ μια burberry's ;;;; οεο;;;; :roll:  :P  8)  :lol: :24:

lucretia

Παράθεση από: "Enia"Είναι ασύληπτο πόσες αναμνήσεις μπορεί να ξυπνήσει μια μυρωδιά!  :D

Η λεβάντα - αν και πολύ αγαπημένο μου αιθέριο έλαιο λόγω της χαλαρωτικής του δράσης - δεν έχει ιδιαίερες αναμνήσεις για μένα...

Αντίθετα, η μυρωδιά που με τρελαίνει είναι του πλαστικού... Του μαλακού πλαστικού της Bi-Bi-Bo, των στρωμάτων θαλάσσης, της μάσκας και του αναπνευστήρα...
Πήρα τις προάλλες στα χέρια μου ένα καινούριο καλώδιο USB από αυτό το πλαστικό, και μύριζε όλα τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων!

:D

Και η μυρωδια των πλαστικων μπλε τετραδιων, των γομολαστιχων και των λοιπων σχολικων ειδων, που σημαινε Σεπτεμβρης και εναρξη σχολικης περιοδου... τα θυμαμαι με νοσταλγια...

sevenseas

Παράθεση από: "snoopy"εγώ που δεν ειμαι λοιπόν της ηλικίας σου και δεν θυμαμαι την λεβάντα... θα μου παρεισ μια burberry's ;;;; οεο;;;; :roll:  :P  8)  :lol: :24:

Τιτινααααααααααααααααααααααα
τσιπης εγω?
δεν με ξερεις καλα
μαλλον δεν με ξερεις καθολου

_MAIRA_

την μυρωδια της λεβαντας την ανακαλυψα πολυ προσφατα

δοκιμαζοντας μια σειρα απο πολυ γνωστη μαρκα μωρουδιακων

ταλκ ,λαδι,κρεμα σωματος,αφρολουτρο ..... εχουν γινει τα αγαπημενα

το αρωμα που μου ξυπνα αναμνησεις ειναι του νυχτολουλουδου...μου θυμιζει τα καλοκαιρια σε ηλικια γυμνασιου
που εβγαινα με την καλυτερη μου φιλη την ωρα που μολις κρυβοταν ο ηλιος
και απο το εντονο ημιλευκο χρωμα φωσφοριζαν τα ασπρα μπλουζακια μας!

Rakendytos

η μυρωδια της ομελετας που εφτιαχνε ενα ψιλικατζιδικο και την εβαζε σε σαντουιτς καπου στον Αγιο Παυλο στην πλατεια Βαθης..
Με μπολικο τυρι και φρεσκια ντοματα.. :drunken:
Δουλευα πιτσιρικας σε καταστημα με ηλεκτρικους πινακες και θυμαμαι ζουσα για εκεινη τη στιγμη.. Γυρω στις 2 το μεσημερι..
Ηταν το νοστιμοτερο σαντουιτς..

sevenseas

Μαιρα
πολυ καλο αυτο που εγραψες

7~

255 Επισκέπτες, 0 Χρήστες