Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 268
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 234
  • Total: 234

Εικόνες του νου - - Ψυχολογικό Test

Ξεκίνησε από KostasD33, Σεπτεμβρίου 25, 2007, 08:58:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

deva

Αν θέλεις δώσε μας τις απαντησεις να δούμε τι κάναμε
Ευχαριστώ. Μην τα κρατάς μυστικά αυτά

KostasD33

deva,
Πρέπει να γράψεις (εδώ) τις εικόνες που σου βγήκαν από το τεστ για να έχεις πρόσβαση στην ενότητα με τα ερμηνευτικά κλειδιά

mimi

Να πω κ εγώ??Λοιπόν.....

1η -------> το δάσος είναι αρκετά μεγάλο,κ εχει πολλα δεντρα,δεν είναι όμως πολύ ψηλά!Τα περισσόρετα ειναι γερασμένα με χοντρούς κορμούς γεμάτους σημάδια!  

Α!Κ είναι χειμώνας!

2η -------> Δεν εχει μονοπάτι!Στην αρχή τα δέντρα είναι αραιά κ δν υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος!Μετά πυκνώνουν...

3η -------> Χμμμ....Αθλητικά παπούτσια!κ ρούχα πολύ ζεστά(γτ είναι κ χειμώνας....)

4η -------> Η αρκούδα είναι ήρεμη!Την πλησιάζω κ γινόμαστε φίλοι!!!  

5η --------> Σκαρφαλώνω πάνω κ τον προσπερνώ...

6η --------> Το αρκουδάκι ειναι μόνο κ απροστάτευτο κ το φροντίζω,του δινω φαγητό κ παίζουμε μαζί στο δάσος!!

7η --------> Είναι πολλές κ πεταμένες κατω!Χμμμμ..Είναι....ας πούμε πήλινες!Είναι όλες μαύρες εκτος απο 2-3 που ειναι ροζ κ ξεχωρίζουν !!

8η ---------> Είναι μια λιμνούλα!Έχει μέσα βραχάκια,νούφαρα κ ψάρια που παίζουν!

9η ---------> Είναι κουρασμένοι απ τη δουλειά!Πάω δίπλα τους,κάνουν ενα διάλειμμα απ τη δουλειά κ μιλάμε για τις ζωές μας...

10η --------> Το χωριό ειναι πολύ μικρό!Με μικρά σπίτια με χιονισμένες στέγες!Ξεχωρίζει ένα σπιτάκι του οποίου η καμινάδα καπνίζει!Είναι μέσα το πιο ζεστό κ φιλόξενο απ όλα!

11η --------> Μμμμ...Συναντώ 2-3 κ τουσ χαιρετάω χαμογελαστά!

12η -------->  Έχει πολλά λουλούδια πολύχρωμα!(αντέχουν κ το χειμώνα) Α!Είναι απ αυτα που σκαρφαλώνουν στους τοίχους κ σε μια γωνια εχει δημιουργηθει ενα μερος πιο απομερο οπου ειναι κ ενα τραπεζάκι ξύλινο κ κουνιστές πολυθρονες!

13η ---------> Έχει τζάκι κ μεγάλους αναπαυτικούς καναπέδες!Είναι ζεστό κ φιλόξενο!

14η ---------> Είναι μεγάλο,πήλινο κ απ εξω εχουμε ζωγραφίσει πολύχρωμα λουλούδια!

15η ----------> Χμμμ...Ας πούμε ότι ζωγραφίζω πάνω του αυτο που θα θελα να ναι πίσω!Μια θάλασσα φουρτουνιασμένη κ το φεγγαρι απο πάνω!! Κ καθομαι κ τον κοιτάω κ αναρωτιέμαι αν όντως είναι αυτό πισω....

Ουφ.....Τέλος!!
:smile:

KostasD33

mimi,
Τώρα έχεις πρόσβαση στην ενότητα
Ερμηνεία από εικόνες του νου

Αρκεί να κάνεις log in και θα την δεις

KostasD33

[quote user="vivi" post="323525"]gggggggggg[/quote]
Βρε vivi με αυτό το επαναλαμβανόμενο G θες να μας πεις ότι σε όλες τις εικόνες η απάντηση σου είναι το σημείο G?

katinaki

1η κατάσταση
Βρίσκεσαι κάπου (δεν έχει σημασία το που) και βλέπεις από μακριά ένα Δάσος.
Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα, αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)

To Δάσος έχει πολλούς πλάτανους αραιά φυτρωμένα δέντρα αλλά πολύ ψηλά, το φως διαπερνάει το φύλλωμά τους, κάτω το χώμα είναι καθαρό και στεγνό και τόπους - τόπους βλέπεις κι από ένα ξέφωτο.
Ενδιάμεσα κυλάει ένα ποτάμι ήσυχα. Δεν έχει καθόλου πέτρες. Είναι σαν να το έχουν σκουπίσει το χώμα εκεί. Σίγουρα είναι άνοιξη.

2η Κατάσταση
Είσαι στις παρυφές του δάσους που περιέγραψες. Στην αρχή του κατά κάποιο τρόπο.
Θέλω να περιγράψεις τι διαδρομή ή τι πέρασμα ή τι δυνατότητα βλέπεις από εκεί για να μπεις μέσα στο δάσος σου και να αρχίσεις να το περπατάς.
Δηλαδή, βλέπω μονοπάτι, βλέπω δρομάρα, βλέπω βράχια που θέλουν σκαρφάλωμα, δεν έχει μονοπάτι αλλά μέσα από τα δέντρα φαίνεται εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή, κλπ κλπ κλπ....
Γενικά περιγράφετε τώρα την διαδρομή όπως δείχνει τουλάχιστον στο ξεκίνημα της.

Έχει πολλά στενά δρομάκια ανάμεσα στα δέντρα που είναι ευκολοδιάβατα είτε με τα πόδια είτε πάνω σε άλογο αν είναι κάποιος.
Είπαμε τα δέντρα είναι ψηλά και δεν δημιουργούν πρόβλημα και ζιζάνια ή πέτρες στο έδαφος δεν υπάρχουν.

3η Κατάσταση
Περιέγραψε τα ρούχα που έχεις διαλέξει να φοράς για να ξεκινήσεις να μπεις στην διαδρομή που περιέγραψες ώστε να αρχίσεις να μπεις και να περπατήσεις το δάσος σου

Σορτς φαρδύ, μπότες χαμηλές με ίσιο τακούνι, ελαφριά λευκή μπλούζα φαρδιά κι αυτή.

4η Κατάσταση
Όπως προχωρείς στην διαδρομή που περιέγραψες βλέπεις μια Αρκούδα.
Περιέγραψε τι κάνεις μόλις δεις την Αρκούδα

Εννοείται ότι τα κάνω πάνω μου...  ]

5η Κατάσταση
Αφού απομακρύνθηκες πια από την αρκούδα και συνεχίζεις να προχωρείς στο δάσος στη διαδρομή σου , βλέπεις όπως πας έναν μεγάλο κορμό δένδρου να είναι στην διαδρομή σου.
Τι κάνεις?
Ο κορμός δεν είναι όρθιος αλλά ας πούμε ξαπλωτός και λειτουργεί ως εμπόδιο στην διαδρομή σας.

Τον ελέγχω να δω μήπως κρύβεται κάτι από κάτω, φίδι π.χ., και αν δεν έχει τίποτα, σκαρφαλώνω πάνω του για να φύγω.

Κατάσταση 6η
Αφού πέρασες τον κορμό του δέντρου όπως συνεχίζεις να προχωρείς στην διαδρομή σο βλέπεις ένα μικρό αρκουδάκι. Το συγκεκριμένο αρκουδάκι δεν έχει καμία σχέση με την αρκούδα που είχατε συναντήσει στην αρχή της διαδρομής σας.
Περιγράψτε τι κάνετε με το μικρό αρκουδάκι

Θα το χαζέψω για λίγο, αν έχω κάτι μαζί μου θα του δώσω να φάει, θα του πετάξω κάποιο μήλο ή ό,τι άλλο στρογγυλό ίσως έχω για να παίξει και θα το αφήσω στο φυσικό του περιβάλλον.

7η κατάσταση
Συνεχίζεις στην διαδρομή σου και όπως προχωρείς βρίσκεσαι σε ένα ξέφωτο στην μέση του δάσους.
Στο ξέφωτο λοιπόν βλέπεις μερικές κούπες στο έδαφος.
α. Περιέγραψε πόσες κούπες περίπου βλέπεις  (π.χ. κάνα δυο, πέντε, περίπου δέκα, ή πολλές κ.λ.π.)
β. Περιέγραψε από τι υλικό (έστω στο περίπου) είναι οι κούπες που βλέπεις
γ. Περίγραψε τι χρώμα έχουν και αν μερικές από αυτές (πόσες) ή μια - δυό ξεχωρίζουν

Οι κούπες είναι 10 και είναι πήλινες, στο χρώμα του πηλού. Όλες είναι ίδιου μεγέθους και έχουν σχέδια από άσπρη μπογιά στα πλάγια.

8η Κατάσταση
Αφού έφυγες από το ξέφωτο και όπως περπατάς στην διαδρομή σου στο δασός συναντάς νερό
Θέλω να μου περιγράψεις σε τι μορφή και πως είναι το νερό που συναντάς

Ε, το ποταμάκι είναι που κυλάει ήσυχα - ήσυχα έχει καθαρό νερό και γύρω γύρω πράσινες από βρύα και λειχήνες  πέτρες.

9η Κατάσταση
συνεχίζεις την διαδρομή σου στο δάσος αφού έφυγες από το νερό και όπως πας βλέπεις κάπου σχετικά μακριά σου μια ομάδα από ξυλοκόπους να δουλεύουν.
Τι κάνεις εσύ? Ποια είναι η συμπεριφορά σου σε σχέση με τους ξυλοκόπους

Απλά τους παρατηρώ, καθώς περπατάω, να δουλεύουν. Αφού είναι πολύ μακριά δεν θα τους χαιρετήσω καθόλου. Ίσως και να μη με βλέπουν...

10η Κατάσταση
τελείωσε η διαδρομή σου στο δάσος και τώρα βρίσκεσαι πια έξω από το Δάσος.
Όπως βγήκες λοιπόν βλέπεις στον ορίζοντα ένα Χωριό
Το Χωριό που βλέπεις είναι το δικό σου χωριό δηλαδή.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ότι είναι το δικό σου χωριό.
Περιέγραψε αν ξεχωρίζουν μερικά κτίρια και αν ναι πόσα
(αν όντως κατάγεστε ή είσαστε από χωριό να αποφύγετε να παρασυρθείτε από το πώς είναι στην πραγματικότητα αλλά αφήστε την εικόνα του νου της δικής σας φαντασίας να το περιγράψει όσο αυτό είναι δυνατό)

Είναι σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο, πνιγμένο στο πράσινο. Όλα τα σπίτια έχουν κεραμιδένιες κόκκινες στέγες και είναι άσπρα. Ξεχωρίζει η εκκλησία και το ψηλό της καμπαναριό. Ξεχωρίζει και το σχολείο στην άκρη αριστερά

11η Κατάσταση
έχεις μπει πια μέσα στο χωριό σου όπως το φαντάστηκες και περπατάς στο δρομάκι για να πας στο σπίτι σου.
Στην διαδρομή διασταυρώνεσαι ή συναντάς άτομα από το χωριό σου
Πόσα άτομα (περίπου συναντάς) και ποιά είναι η γενική σου συμπεριφορά μαζί τους

Συναντάω 3 άτομα, γείτονες που έχω χρόνια να τους δω. Τους χαιρετάω, δε με γνώρισαν... τους λέω ποια είμαι δείχνουν τη χαρά τους και αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε. Χαίρομαι κι εγώ που επισκέφτηκα το χωριό μου και βλέπω τους συγχωριανούς μου.

12η Κατάσταση
Επιτέλους έφτασες στο σπίτι σου.
Το σπίτι σου λοιπόν έχει και έναν εσωτερικό κήπο.
Θέλω να μου περιγράψεις πως είναι ο κήπος σου
π.χ. πως είναι από λουλούδια , γενικά φυτά και αν έχει νερά στο κήπο σου και σε τι μορφή

Είναι λίγο παραμελημένος ο κήπος, έχει αγριόχορτα, λουλούδια έχει μόνο δυόσμο και βασιλικό και τους κρίνους που ανθίζουν πάντα την άνοιξη. Έχει μια λεμονιά και μια μουσμουλιά.
Υπάρχει και ένα παλιό συντριβάνι το νερό όμως είναι στάσιμο.

13η Κατάσταση
Περιέγραψε τα δωμάτια του σπιτιού σου, πως τα φαντάζεσαι και θέλεις να είναι

Μπαίνοντας υπάρχει ένας μεγάλος χώρος υποδοχής, στην άκρη αριστερά είναι μια σκάλα ξύλινη σκαλιστή. Ανεβαίνοντας βρίσκεσαι στο καθιστικό κάπως μικρούτσικο μόνο ένας τριθέσιος χωράει. Δεξιά είναι η κουζινίτσα μικρή με ένα τραπέζι και 2 καρέκλες, νεροχύτη και λίγα ντουλάπια ξύλινα παλιά και δίπλα ένα μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι. Οι κουρτίνες είναι αραχνοϋφαντες υπάρχουν 2 παράθυρα και όχι μπαλκονόπορτα. Το ένα στον ένα τοίχο και το άλλο στον άλλο. Είναι γωνιακό αυτό το δωμάτιο και το πάτωμα ξύλινο. Σε όλο το σπίτι το πάτωμα είναι ξύλινο, όχι ξύλινη επένδυση, όλο από ξύλο. Το ίδιο και η ντουλάπα στο δωμάτιο αυτό και τα παράθυρα, ξύλινα με καΐτια κάθετα και οριζόντια.
 Στο αριστερό δωμάτιο τώρα που είναι αρκετά μεγαλύτερο χωράει ένα μονό και ένα διπλό κρεβάτι, περιέχει όμως και τζάκι! Παλιό χτιστό, άσπρο, απλό τζάκι. Ένα μοναδικό παράθυρο το ίδιο στυλ με τα άλλα. Υπάρχει και μία βιτρίνα με γυαλικά.

14  Κατάσταση
Το σπίτι σου έχει ως είσοδο του ένα χωλ. Αρκετά ευρύχωρο χωλ μπορούμε να πούμε.
Εκεί στο χωλ λοιπόν υπάρχει ένα κιούπι ή πιθάρι, που λειτουργεί ως διακόσμηση στην στο χωλ ως το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι σου.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ή πως θέλεις να είναι αυτό το κιούπι ή πιθάρι στην είσοδο του σπιτιού σου

Το πιθάρι αυτό είναι πήλινο έχει μια βάση σιδερένια γιατί από κάτω είναι μύτη και στρογγυλεύει προς τα πάνω, είναι πολύ μεγάλο, φτάνει στο ύψος του στήθους μου όταν είμαι όρθια, έχει και ένα καπάκι από επάνω. Αν μπορούσα θα έβαζα χώμα και θα φύτευα κάποιο όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου, πράσινο . Βρίσκεται στη δεξιά γωνία όπως μπαίνουμε και δίπλα στο παράθυρο, άρα φωτίζεται

15 Κατάσταση
Στον κήπο του σπιτιού σου που περιγράψαμε πριν υπάρχει στην μια πλευρά του ένας τοίχος.
Ο τοίχος είναι αρκετά ψηλός, τόσο ψηλός που δεν μπορείς να δεις με κανέναν (μα κανέναν τρόπο ) τι έχει από πίσω του.
Τι κάνεις για αυτόν τον τοίχο?
Όποια προσπάθεια όμως να μάθεις ή να δεις τι έχει πίσω του εξ ορισμού δεν θα μπορείς να το μάθεις. Αυτό έχε το σαν δεδομένο.
Τι κάνεις λοιπόν με τον τοίχο στον κήπο σου

Κατ' αρχήν ποιος σας είπε ότι με νοιάζει τι έχει από πίσω... Κατά δεύτερον αν δεν είναι βαμμένος θα τον βάψω άσπρο, θα βάλω ξύλινη ρομβοειδή διακόσμηση και θα φυτέψω από κάτω αναρριχητικά φυτά για να ομορφήνει. Έχω υπόψη μου ένα φυτό που υπάρχει εδώ και λέγεται παπάκι. Αυτά θα έβαζα και θα καθόμουν να τον καμαρώνω.

Γιατρέ τι έχω?  :oops:

KostasD33

[quote user="katinaki"].....
Γιατρέ τι έχω?  :oops:[/quote]
κατ αρχήν ότι είχες μια δεκάδα περίπου έρωτες στη ζωή σου και κανένας δεν σου άφησε τόσο άσχημα κατάλοιπα ώστε να χαλιέσαι για όσους έπονται....

Τα υπόλοιπα θα τα δεις στην ειδική ενότητα που σε ένα λεπτό αποχτάς πρόσβαση....

κι από ερωτισμό παρ ότι είναι μπόλικος έχει μια τάση στασιμότητας.....  (χο χο χου χου.... )
τι θες και ρωτάς εδώ καλέ.... !!!  :razz:

katinaki

kolfint

1η κατάσταση
Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα,

αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή

Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)

α. Μεγάλο δάσος, με διάφορα πανύψηλα δέντρα, πυκνό.
β. Είναι φθινώπορο και πέφτουν φύλλα από τα δέντρα.

2η Κατάσταση
Θέλω να περιγράψεις τι διαδρομή ή τι πέρασμα ή τι δυνατότητα βλέπεις από εκεί για

να μπεις μέσα στο δάσος σου και να αρχίσεις να το περπατάς.
Δηλαδή, βλέπω μονοπάτι, βλέπω δρομάρα, βλέπω βράχια που θέλουν σκαρφάλωμα, δεν

έχει μονοπάτι αλλά μέσα από τα δέντρα φαίνεται εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή, κλπ

κλπ κλπ....

1. Έχει αγκάθια και βάτα και πρέπει να τραβήξεις ένα σκοινί και σαν τον ταρζάν να πας από δέντρο σε δέντρο για να τα περάσεις. Αρκετή λάσπη και βούρκος οπότε πας με σκοινιά από ψηλά.

3η Κατάσταση
Περιέγραψε τα ρούχα που έχεις διαλέξει να φοράς για να ξεκινήσεις να μπεις στην

διαδρομή που περιέγραψες ώστε να αρχίσεις να μπεις και να περπατήσεις το δάσος σου

Μπότες και ένα τζάκετ ζεστό. Μια άνετη στρατιωτική βερμούδα.

4η Κατάσταση

Κρύβομαι πίσω από ένα δέντρο γρήγορα και μετά την παρατηρώ. Ανάλογα την
αντιδρασή της θα δράσω.

5η Κατάσταση
Αφού απομακρύνθηκες πια από την αρκούδα και συνεχίζεις να προχωρείς στο δάσος στη

διαδρομή σου , βλέπεις όπως πας έναν μεγάλο κορμό δένδρου να είναι στην διαδρομή

σου.
Τι κάνεις?
Ο κορμός δεν είναι όρθιος αλλά ας πούμε ξαπλωτός και λειτουργεί ως εμπόδιο στην

διαδρομή σας.

Τον σκαρφαλώνω και τον πηδώ.

Κατάσταση 6η
Αφού πέρασες τον κορμό του δέντρου όπως συνεχίζεις να προχωρείς στην διαδρομή σο

βλέπεις ένα μικρό αρκουδάκι. Το συγκεκριμένο αρκουδάκι δεν έχει καμία σχέση με την

αρκούδα που είχατε συναντήσει στην αρχή της διαδρομής σας.

Το κοιτάζω για λίγη ώρα, λεω να το αφήσω στην ησυχία του αλλά εκείνο έρχεται
και θέλει να παίξει μαζί μου οπότε το χαιδεύω και μετά συνεχίζω την διαδρομή.

7η κατάσταση
Συνεχίζεις στην διαδρομή σου και όπως προχωρείς βρίσκεσαι σε ένα ξέφωτο στην μέση

του δάσους.
α. Περιέγραψε πόσες κούπες περίπου βλέπεις  (π.χ. κάνα δυο, πέντε, περίπου δέκα, ή

πολλές κ.λ.π.)
γ. Περίγραψε τι χρώμα έχουν και αν μερικές από αυτές (πόσες) ή μια - δυό

ξεχωρίζουν

Βλέπω 7 κούπες και είναι φτιαγμένες από πυλό.  Έχουν πράσινο και κόκκινο
οι δυο είναι μπλε και τυρκουάζ.

8η Κατάσταση
Αφού έφυγες από το ξέφωτο και όπως περπατάς στην διαδρομή σου στο δασός συναντάς

νερό

Μια λιμνούλα με γαλήνιο νερό.

9η Κατάσταση
συνεχίζεις την διαδρομή σου στο δάσος αφού έφυγες από το νερό και όπως πας βλέπεις

κάπου σχετικά μακριά σου μια ομάδα από ξυλοκόπους να δουλεύουν.

Τους βλέπω από μακρυά και δεν τους πλησιάζω τους αφήνω να δουλεύουν και φεύγω.

10η Κατάσταση
(αν όντως κατάγεστε ή είσαστε από χωριό να αποφύγετε να παρασυρθείτε από το πώς

είναι στην πραγματικότητα αλλά αφήστε την εικόνα του νου της δικής σας φαντασίας

να το περιγράψει όσο αυτό είναι δυνατό)

Είναι χωριό με μικρά όμροφα χρωματιστά ομοιόμορφα σπιτάκια, γραφικό. Έχει μερικά ψηλά κτίσματα όπως το καμπαναριό αλλά λίγα. Γενικά όμορφο χρωματιστό και ειδυλιακό. Αρκετά πράσινο και δεντράκια γύρω γύρω.

11η Κατάσταση
έχεις μπει πια μέσα στο χωριό σου όπως το φαντάστηκες και περπατάς στο δρομάκι για

να πας στο σπίτι σου.

Συναντάω 2 γυναίκες την φουρνάρισα και της μανάβισα και τους χαμογελάω και τις χαιρετώ.

12η Κατάσταση
π.χ. πως είναι από λουλούδια , γενικά φυτά και αν έχει νερά στο κήπο σου και σε τι

μορφή

Ο κήπως είναι μες στο γρασίδι. Έχει διάφορα δέντρα και πολλά φυτά και λουλούδια αλλά και φυτευμένα λαχανικά.

13η Κατάσταση

Να είναι ξύλινα και ευρύχωρα και ζεστά όμορφα. Να υπάρχει τάξη και όμορφες γωνίες για να χαλαρώσεις. Η κουζίνα μεγάλη μαζί με το καθιστικο.

14  Κατάσταση
Εκεί στο χωλ λοιπόν υπάρχει ένα κιούπι ή πιθάρι, που λειτουργεί ως διακόσμηση στην

στο χωλ ως το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι σου.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ή πως θέλεις να είναι αυτό το κιούπι ή πιθάρι στην

είσοδο του σπιτιού σου

Να είναι κίτρινο γεμάτο με στάχια μέσα και άλλα διακοσμιτικά φυτά.

15 Κατάσταση
Στον κήπο του σπιτιού σου που περιγράψαμε πριν υπάρχει στην μια πλευρά του ένας

τοίχος.
Ο τοίχος είναι αρκετά ψηλός, τόσο ψηλός που δεν μπορείς να δεις με κανέναν (μα

κανέναν τρόπο ) τι έχει από πίσω του.
Όποια προσπάθεια όμως να μάθεις ή να δεις τι έχει πίσω του εξ ορισμού δεν θα

μπορείς να το μάθεις. Αυτό έχε το σαν δεδομένο.
Τι κάνεις λοιπόν με τον τοίχο στον κήπο σου

Φυτέυω ένα η αναρυχιτικό φυττό επάνω με λουλούδια που θα μυρίζει όμορφα για να τον καλύψει.

keyser

1η κατάσταση:
Πράσινο, μέτριο ύψος δέντρων, σχετικά πυκνά κι ομοιόμορφα. Άνοιξη.

2η κατάσταση:
Μπαίνω άνετα στο δάσος, σχετικά εύκολη διαδρομή, καθώς υπάρχει μονοπάτι.

3η κατάσταση:
Αθλητικά ρούχα, αθλητικά παπούτσια κι ένα ζακετάκι δεμένο στη μέση.

4η κατάσταση:
Μένω για λίγο ακίνητη, ώστε να κόψω αντιδράσεις. Εκείνη με κοιτάει ατάραχη κι εγώ τη πλησιάζω σιγά σιγά για να την αγγίξω.

5η κατάσταση:
Τον εξερευνώ λίγο, γιατί έχω την εντύπωση πως είναι κούφιος. Απ' έξω είναι τραχύς, αλλά καθαρός, οπότε μπορεί να κάτσω λίγο. Έπειτα περνάω από πάνω του.

6η κατάσταση:
Είναι χαριτωμένο. Το πλησιάζω κι άνετη το χαϊδεύω.

7η κατάσταση:
α. Οι κούπες είναι τρεις.
β. Πορσελάνη παχύτερη από το σύνηθες
γ. Είναι όλες άσπρες κι έχουν μια μικρή κόκκινη πιτσιλιά στο πλάι (από τη μία μεριά).

8η κατάσταση:
Είναι ρυάκι. Τρέχει με ορμή, δεν είναι όμως επικίνδυνο, ώστε να παρασύρει. Μέσα διακρίνονται πετρούλες. Είναι πεντακάθαρο, ριχό κι αρκετά στενό. Μπορώ εύκολα να το διασχίσω.

9η κατάσταση:
Οι ξυλοκόποι είναι γύρω στους πέντε. Συνεχίζω τη διαδρομή μου και τους κοιτάζω. Αν με δουν (που με βλέπουν), απλά τους χαιρετάω.

10η κατάσταση:
Τα σπίτια είναι αραιά μεταξύ τους, παρόμοια, άλλα πιο μεγάλα, άλλα μικρότερα, με κεραμίδια και καμινάδες, μέσα στη φύση, καθαροί δρόμοι, λίγα αυτοκίνητα. Ηρεμία.

11η κατάσταση:
Συναντάω αρκετά άτομα (καμιά δεκαριά). Είμαι χαμογελαστή κι ευγενική μαζί τους. Το ίδιο κι εκείνοι.

12η κατάσταση:
Έχει ένα διάδρομο και δίπλα του γκαζόν περιποιημένο, με διάφορα λουλούδια (ίδια ανά ομάδες), όχι πολύ κοντά μεταξύ τους. Η βλάστηση γενικά είναι μέτρια σε ύψος εκτός από ένα συγκεκριμένο μέρος στο πλάι του σπιτιού, όπου υπάρχει μια μεγάλη κούνια, ένα τραπεζάκι και γύρω τους υπάρχουν λίγο ψηλότερα δέντρα. Το στοιχείο του νερού υπάρχει μόνο ως ποτιστήρι.

13η κατάσταση:
Ευρύχωρο, καινούριο, ζεστό και μικρό. Η διακόσμηση έχει μόνο ουδιώδη πράγματα ή που σημαίνουν κάτι για μένα. Οι τοίχοι έχουν λίγους και καλούς πίνακες ζωγραφικής. Γενικά δεν είναι παραφορτωμένο, αλλά μινιμαλιστικό. Δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό (από επιλογή). Γενικά κυριαρχεί το ξύλο και το καφέ ανοιχτό χρώμα, κυρίως σε σαλόνι και κουζίνα. Στο σαλόνι υπάρχει τζάκι. Αντίθετα τα υπνοδωμάτια είναι πιο φωτεινά. Λευκό χρώμα.

14η κατάσταση:
Είναι ένα απλό πιθάρι, στη δεξιά μεριά κατά την είσοδο. Χρώμα καφέ ανοιχτό, έρχεται λίγο πιο πάνω απ' το γόνατο κι είναι κλειστό. Δεν έχει τίποτα πάνω του.

15η κατάσταση:
Κάνω κάποιες προσπάθειες να δω τι έχει από πίσω, ώσπου βαριέμαι και το παρατάω. Το ξεχνάω. Θα το γκρέμιζα, αλλά αφού δεν υπάρχει πιθανότητα να μάθω τι έχει πίσω, θα τον διακοσμήσω, ώστε να είναι τουλάχιστον ευπαρουσίαστος.

Pappas10

Νομίζω ότι το είχαμε κάνει προφορικά σε μία συνάντηση αλλά επειδή δεν θυμάμαι ούτε τι είχα απαντήσει ούτε τι είχε βγάλει λέω να το ξανακάνω. Πάμε λοιπόν...

1η κατάσταση
Θέλω να περιγράψεις
α. πως φαντάζεσαι ότι είναι αυτό το δάσος (μικρό, μεγάλο, ψηλά, χαμηλά δέντρα, αραιά, πύκνά  και ότι άλλο σου βγαίνει ως εικόνα)
β. να πεις σε ποια χρονική περίοδο φαντάζεσαι το δάσος που βλέπεις (δηλαδή Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι φθινόπωρο)

Το δάσος είναι πυκνό με ψηλά δένδρα αλλά - περιέργως - φωτεινό. Έχει μόνο μερικά σκοτεινά σημεία που μπορείς να πέσεις για ύπνο ή να κρυφτείς ή μπορεί και να παραμονεύει κάνας βροντόσαυρος αλλά δεν βαριέσαι. Δεν σε φοβίζει. Είναι καλοκαίρι αλλά έχει ανοιξιάτικη δροσιά.

2η Κατάσταση
Θέλω να περιγράψεις τι διαδρομή ή τι πέρασμα ή τι δυνατότητα βλέπεις από εκεί για να μπεις μέσα στο δάσος σου και να αρχίσεις να το περπατάς.
Δηλαδή, βλέπω μονοπάτι, βλέπω δρομάρα, βλέπω βράχια που θέλουν σκαρφάλωμα, δεν έχει μονοπάτι αλλά μέσα από τα δέντρα φαίνεται εύκολη ή δύσκολη η διαδρομή, κλπ κλπ κλπ....

Δεν έχεις πλήρη αντίληψη της διαδρομής γιατί το δάσος είναι πυκνό. Μπορείς να μπεις από παντού και - τουλάχιστον όσο βλέπεις - έχει περάσματα ανάμεσα στα δέντρα. Μονοπάτια και διάφορα τέτοια δεν παίζουν... τον δρόμο τον φτιάχνεις μόνος σου.

3η Κατάσταση
Περιέγραψε τα ρούχα που έχεις διαλέξει να φοράς για να ξεκινήσεις να μπεις στην διαδρομή που περιέγραψες ώστε να αρχίσεις να μπεις και να περπατήσεις το δάσος σου

Τζινάκι άνετο και επίσης άνετο μπλουζάκι (με τριφύλλι στο στήθος  ]

4η Κατάσταση

Ντου και ξύλο στον φουσταρά τον θρήνο... επιτίθεμαι με σκοπό να την τρομάξω και λαμβάνοντας το ρίσκο - αν χρειαστεί - να την φάω λάχανο για να μη με φάει.

5η Κατάσταση
Αφού απομακρύνθηκες πια από την αρκούδα και συνεχίζεις να προχωρείς στο δάσος στη διαδρομή σου , βλέπεις όπως πας έναν μεγάλο κορμό δένδρου να είναι στην διαδρομή σου.
Τι κάνεις?
Ο κορμός δεν είναι όρθιος αλλά ας πούμε ξαπλωτός και λειτουργεί ως εμπόδιο στην διαδρομή σας.

Πρώτα τον κλωτσάω να δω αν είναι κούφιος ή αν έχει τίποτα μέσα και μετά σαλτάρω από πάνω και συνεχίζω.

Κατάσταση 6η
Αφού πέρασες τον κορμό του δέντρου όπως συνεχίζεις να προχωρείς στην διαδρομή σο βλέπεις ένα μικρό αρκουδάκι. Το συγκεκριμένο αρκουδάκι δεν έχει καμία σχέση με την αρκούδα που είχατε συναντήσει στην αρχή της διαδρομής σας.

Το παίρνω αγγαλίτσα και το ταϊζω το μισό σάντουιτς ή ό,τι άλλο έχω στον σάκο. Παίζω μαζί του και αν έχω σκοτώσει την αρκούδα το υιοθετώ. Αλλιώς το αφήνω στο περιβάλον του να βρει την μαμά του αφού τσεκάρω ότι δεν υπάρχει κάνας κυνηγοπαπάρας τριγύρω του να το φάει λάχανο ή κανένας τζίπσι να του περάσει χαλκά.

7η κατάσταση
Συνεχίζεις στην διαδρομή σου και όπως προχωρείς βρίσκεσαι σε ένα ξέφωτο στην μέση του δάσους.
α. Περιέγραψε πόσες κούπες περίπου βλέπεις  (π.χ. κάνα δυο, πέντε, περίπου δέκα, ή πολλές κ.λ.π.)
γ. Περίγραψε τι χρώμα έχουν και αν μερικές από αυτές (πόσες) ή μια - δυό ξεχωρίζουν

Πάρα πολλές κούπες... πήλινες οι περισσότερες, διάφορα χρώματα, 3εις ή 4εις ξεχωρίζουν γιατί γυαλίζουν στον ήλιο.

8η Κατάσταση
Αφού έφυγες από το ξέφωτο και όπως περπατάς στην διαδρομή σου στο δασός συναντάς νερό

Ποτάμι με πόσιμο νερό... αρκετά ορμητικό αλλά σε προκαλεί να μπεις μέσα του και να κολυμπήσεις και να το περάσεις. Οι όχθες είναι παραλία.

9η Κατάσταση
συνεχίζεις την διαδρομή σου στο δάσος αφού έφυγες από το νερό και όπως πας βλέπεις κάπου σχετικά μακριά σου μια ομάδα από ξυλοκόπους να δουλεύουν.

Πάω κοντά, χαιρετάω, τους ρωτάω αν είναι καλά και αν θέλουν τίποτα όταν βγω από το δάσος. Μπορεί να τους ζητήσω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου με το τσεκούρι... αν και λόγο οικολογικής συνείδησης δεν θα ήθελα να κόψω δέντρο.

10η Κατάσταση
(αν όντως κατάγεστε ή είσαστε από χωριό να αποφύγετε να παρασυρθείτε από το πώς είναι στην πραγματικότητα αλλά αφήστε την εικόνα του νου της δικής σας φαντασίας να το περιγράψει όσο αυτό είναι δυνατό)

Είναι μικρό χωριό μέσα στο πράσινο και την ησυχία με όμορφα σπιτάκια με κεραμιδοσκεπές. Το κάθε σπίτι είναι ξεχωριστό άρα δεν ξεχωρίζει κανένα ιδιαίτερα αλλά και κανένα δεν είναι αδιάφορο. Μικρά δρομάκια, η δημοσιά περνάει απ' έξω και δεν το ενοχλεί.

11η Κατάσταση
έχεις μπει πια μέσα στο χωριό σου όπως το φαντάστηκες και περπατάς στο δρομάκι για να πας στο σπίτι σου.

Συναντάω αρκετά άτομα... είμαι ευπροσύγορος και ευδιάθετος με όλους. Κρατάω όμως και τις αποστάσεις που πρέπει γιατί ως χωριό παίζει αρκετό κουτσομπολιό. Ίσως με κάνα δύο να είμαι λίγο πιο διαχυτικός και να τους καλέσω σπίτι για κανένα καφέ και κουβέντα.

12η Κατάσταση
π.χ. πως είναι από λουλούδια , γενικά φυτά και αν έχει νερά στο κήπο σου και σε τι μορφή

Ο Κήπος είναι σαν τον... βοτανικό κήπο του Λονδίνου. Πολλά λουλούδια και φυτά... με εξαιρετικά τριαντάφυλλα, τουλίπες κι ορχιδέες. Τέσσερα πέντε συντριβάνια και μία λίμνη με ειδικά φυτά να την καθαρίζουν ώστε να ρίχνουμε και καμία βούτα χωρίς να διαταράσεται η αισθητική του κήπου. Σε μία γωνία υπάρχει και το ξύλινο σπιτάκι που έχω τα εργαλεία, τους σπόρους κλπ.

13η Κατάσταση

Κατ' αρχάς στην είσοδο πριν μπεις έχει από τη μία ένα τριφύλλι κι από την άλλη την Ελληνική σημαία φτιαγμένες σαν μωσαϊκό. Είναι πολύ φωτεινό και αρκετά μεγάλο. Έχει πολλά δωμάτια και όλα είναι προσβάσιμα εκτός από ένα του οποίου το κλειδί έχω πάντα μαζί μου. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικό χρώμα ενώ τα 2 σαλόνια (για επισκέπτες το ένα και για φίλους να βλέπουμε μπάλα ή να τρώμε κανένα κοψίδι το άλλο) είναι άσπρα ενώ τα μπάνια είναι με άσπρο και παλ πράσινο πλακάκι. Το σαλόνι των επισκεπτών είναι αστικά διακοσμημένο, ευρύχωρο και άνετο μεν αλλά με αρκετά "βαριά" διακόσμηση. Αντίθετα το σαλόνι των φίλων είναι ΙΚΕΑ τελείως και εκεί είναι και ο Υπολογιστής, το στερεωφονικό, η τηλεόραση (προτιμώ μεγάλη οθόνη με προτζέκτορα για μπάλα) και δεν συμμαζεύεται ενώ έχει μέσα και κουζίνα με όλα τα απαραίτητα.

Το σαλόνι επισκεπτών έχει στερεοφωνικό αλλά όχι τηλεόραση. Εκεί είναι και το μπαρ με τα ποτά (ποτά έχει και το σαλόνι φίλων αλλά είναι χύμα στο κύμα) και σουβέρ, σουπλά ξυροκάρπια κλπ. Ό,τι έχει για επισκέπτες έχει και για φίλους.. μόνο η διακόσμηση αλλάζει. Το Σαλόνι επισκεπτών συνορεύει με την τραπεζαρία - αν και "κλείνει" με μία δίφυλλη συρόμενη πόρτα - και η τραπεζαρία με την σειρά της έχει πάσο στην Κύρια κουζίνα.  

Υπάρχουν 2 κουζίνες, η μία που είπαμε στο σαλόνι φίλων και η άλλη, μαζί με τραπεζαρία δίπλα στο σαλώνι επισκεπτών. Έχουν τα πάντα μόνο που των φίλων είναι λιγότερο ακριβά τα πιάτα και τα ποτήρια κλπ.

Υπάρχουν 3 μπάνια, το κύριο με Τζακούζι, σάουνα και όλα τα κομφόρ που είναι δίπλα στην κρεβατοκάμαρα στην οποία κοιμάμαι εγώ και η σύντροφος, το 2ο με τζακούζι και όλα τα κομφόρ ανάμεσα στα δωμάτια φίλων κι επισκεπτών και το 3ο δίπλα σαλόνι φίλων με ντουσιέρα και όλα τα κομφόρ (όπου κομφόρ πετσέτες, χαρτιά τουαλέτας, cotton buds, αρώματα, αποσμητικά, σαμπουάν και αφρόλουτρα, άλατα μπάνιου, σφουγγάρια μασάζ κλπ)

Οι κρεβατοκάμαρες είναι όλες μεγάλες με εντιχοισμένες ντουλάπες και διπλά κρεβάτια. Οι 2 των παιδιών είναι λίγο μεγαλύτερες με παιχνίδια. Η δική μου κρεβατοκάμμαρα είναι η μεγαλύτερη και έχει μέσα μουσική (ΟΧΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ... ΟΞΩ) και τεράστια ντουλάπα για τα ρούχα. Το σπίτι είναι 2όροφο και έχει και υπόγειο. Το υπόγειο είναι το σαλόνι φίλων, η κουζίνα και το μπάνιο το μικρό και εκεί κατοικοεδρεύουμε κυρίως, το ισόγειο έχει το "μεγάλο" σαλόνι και την κουζίνα, 2 από τα υπνοδωμάτια και την αποθήκη και ο όροφος έχει 4 δωμάτια (Των παιδιών και το δικό μας και ένα που το έχουμε κάνει γυμναστήριο) και το μεγάλο μπάνιο.

Αρκετά αυτά;;;;

14  Κατάσταση
Εκεί στο χωλ λοιπόν υπάρχει ένα κιούπι ή πιθάρι, που λειτουργεί ως διακόσμηση στην στο χωλ ως το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο σπίτι σου.
Περιέγραψε πως φαντάζεσαι ή πως θέλεις να είναι αυτό το κιούπι ή πιθάρι στην είσοδο του σπιτιού σου

Χμμμ.. δεν τα πάω καλά με τα πυθάρια νομίζω. Είναι μεγάλο και έχει σιδερένια βάση γιατί στο τέλος του είναι μύτη. Έχει καπάκι. Είναι σε αρχαιοελληνικό ερυθρόμορφο στυλ, μολονότι είναι λίγο κιτς. Έχει καπάκι και αν το ανοίξεις έχει μέσα χώμα που περιμένει σπόρους αλλά δεν βάζω ποτέ γιατί... δεν ξέρω. Απλά δεν γουστάρω ρε φίλε.

15 Κατάσταση
Στον κήπο του σπιτιού σου που περιγράψαμε πριν υπάρχει στην μια πλευρά του ένας τοίχος.
Ο τοίχος είναι αρκετά ψηλός, τόσο ψηλός που δεν μπορείς να δεις με κανέναν (μα κανέναν τρόπο ) τι έχει από πίσω του.

Φροντίζω να τον καλοπίσω αφού δεν μπορώ να μάθω με τίποτα. Και να αδιαφορήσω γι' αυτόν γιατί μου τη σπάνε τα μυστήρια.

Είμαι καλά γιατρέ μου;;;;;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Που βλέπω την επεξήγηση ρε παιδιά;;;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

katinaki

[quote user="Pappas10" post="328947"]Που βλέπω την επεξήγηση ρε παιδιά;;;[/quote]

μπες στην ουρά! προηγούμαστε  :lol:

Konpap

1) Μεγάλο δασος με πυκνή βλάστηση και ψηλά δέντρα. Είναι Άνοιξη και όλα είναι πράσινα
2) Βλέπω αρκετά δομάκια που χωρούν να περάσει ένα άτομο και πολλές διακλαδώσεις αυτών.
3) Αθλητικές φόρμες, άνετα γενικά ρούχα και παπούτσια
4)Κρατάω απόσταση ελπίζοντας να μην με έχει εντοπίσει
5)Περνάω πάνω από τον κορμό
6) Το πλησιάζω για να δω αν είναι αβοήθητο και δεν το πιάνω, απλά το παρατηρώ
7) 5 κούπες πήλινες, η μία είναι μεγαλύτερη και ξεχωρίζει, όλες έχουν το ίδιο χρώμα
8) Είναι ένα ρυάκι με γάργαρο νερό που τρέχει ορμητικά
9)Πηγαίνω κοντά τους και τους χαιρετώ. Τους λέω ότι σήμερα έχει πολλές αρκούδες στην περιοχή και πρέπει να προσέχουν
10) Μικρό ορεινό χωριό με λίγα σπίτια, κυρίως παλιά- πέτρινα, πολύ πράσινο και μία μικρή εκκλησία
11) 4-5 άτομα, τους χαιρετώ, χωρίς όμως να πιάσω και καμία μεγάλη συζήτηση μαζί τους
12) Έχει λουλούδια διαφόρων χρωμάτων και ζαρζαβατικά.΄΄Εχει μια μικρή στέρνα με νερό μέσα
13)Ένα κρεβάτι μεγάλο, ένα γραφείο, πολλές βιβλιοθήκες με βιβλία, αναπαυτικές πολυθρόνες, μεγάλος και άνετος χώρος, κυριαρχεί το ξύλο
14)Μεγάλο, άσπρο, είναι λίγο σπασμένο
15) Πίσω υπάρχει ένα άλλο σπίτι.Τον βάφω ζωγραφίζοντας πάνω του μια ωραία παράσταση - τοπίο του δάσους σαν να ήταν συνέχεια

234 Επισκέπτες, 0 Χρήστες