Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 590
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

benzinh

Ξεκίνησε από cuba, Οκτωβρίου 03, 2007, 08:55:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

lucretia

Παράθεση από: "lucretia"...γι'αυτό οι Αθηναίοι πήγαν στην  Θεσσαλονίκη να την καταστρέψουν οπως  την Αθήνα.... χεχε!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Τώρα βγάζει νοημα.

Γμτ τα edit μου!

κώστας

Το "χαλάρωσε λίγο" είναι μία έκφραση του συρμού που φανερώνει την περιρρέουσα βλακεία, η οποία έχει διαποτίσει τα πάντα.
Ελπίζω να την έγραψες εκ παραδρομής.
eLe

cna

Παράθεση από: "lucretia"Άλλωστε και οι μικρότερες επαρχιακές πόλεις δεν είναι ότι ομορφότερο, ούτε από άποψη ρυμοτομίας, σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής, υποδομών ή  κυκλοφοριακού.
Εκεί δεν έχει πετυχημένους, που έκαναν ακριβώς τα ίδια με όσους πήγαν στην Αθήνα;

Πανταχόθεν ελεύθερο ονομάζονταν το τότε πολεοδομικό σύστημα. Από τον τίτλο και μόνο νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προβώ σε περαιτέρω ανάλυση...

lucretia

Η περιρρέουσα βλακεία δυστυχως υπάρχει και είναι δύσκολο να μην με επηρεασει, αυτο που κάνω είναι να κρατιέμαι με νυχια και δόντια οταν την βλεπω για να μην πω στον αλλον "λες μαλακιες".

Οπότε περιορίζομαι στο "χαλάρωσε λίγο".
¨Οχι εκ παραδρομης, αλλά ηθελημένα.

κώστας

Ναι, βρε...μην το κρατάς μέσα σου. Να εκφράζεσαι.
eLe

black_velvet

Παράθεση από: "κώστας"Η Αθήνα του '60 από αφηγήσεις και από φωτογραφίες ήταν μία πόλη-στολίδι.
... καταστρέφοντας τό, άλλοτε, στολίδι και μετατρέποντάς το στη σημερινή χαβούζα.
...

"Η αισθητική άποψη"
Το "άλλοτε-στολίδι" έπαψε να είναι στολίδι όταν ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος έδωσε μια και γκρέμισε όλα τα παλιά αθηναϊκά αρχοντικά. Κι ολοκλήρωσε τη "δημιουργία" του εκτρώματος όταν στη θέση τους ύψωσε κακάσχημες και ακαλαίσθητες πολυκατοικίες.

"Η πρακτική άποψη"
Συνέβαλαν δε τα μάλα στην ολοκλήρωση της "δημιουργίας" αυτής οι ανεξέλεγκτες ανεγέρσεις κατοικιών "εκτός σχεδίου πόλης" που φυσικά, και μετά από "διαμαρτυρίες κι αγώνες", ενταχθήκανε στο σχέδιο πόλης. Ξέρετε, είναι όλ' αυτά που βρίσκονται πάνω από μπαζωμένα ρέματα και κάνουν την πόλη μια τεράστια λίμνη σε κάθε νεροποντή.

Οι μετανάστες φταίνε; Ή οι ιθύνοντες της κάθε πολεοδομίας που, αντί να πάρουν μια μπουλντόζα και να ελευθερώσουν τα ρέματα, ρυάκια κλπ, εντάξανε τα πάντα στο σχέδιο; Και "σφράγισαν" αυτήν την απόλυτα άναρχη δόμηση;

"Η δική μου άποψη"
Καλό θα ήταν, νομίζω, να μην ρίχνουμε τόσο εύκολα το φταίξιμο κάπου. Ούτε να καταλήγουμε εξίσου εύκολα σε χαρακτηρισμούς ανθρώπων, αγαπητέ "κώστας". Θα πρέπει να γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά το θέμα και να έχουμε καλύψει κάθε μα κάθε πλευρά του.
Έτσι κι αλλιώς, ισχύουν πάντα για όλους οι γνωστότατες ρήσεις]εσένα [/i]αύριο"!  :wink:

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

κώστας

Η "αισθητική άποψη" και η "πρακτική άποψη" δεν λένε κάτι διαφορετικό από όσα έγραψα.
Εκτός αν πιστεύεις ότι έτσι του ήρθε του Καραμανλή να γκρεμίσει ότι υπήρχε για να χτιστούν πολυκατοικίες στο άψε-σβήσε.
Η "δική σου άποψη" βρίθει ανακριβειών]εύκολα[/u] το φταίξιμο,
δεύτερον, δεν κατέληξα εύκολα σε χαρακτηρισμό,
τρίτον, δεν χαρακτήρισα κανέναν συγκεκριμένα,
τέταρτον, δεν ξέρεις αν γνωρίζω, τι γνωρίζω και πόσο από το θέμα κάλυψα αφού δεν προσθέτεις (επί της ουσίας) τίποτε πέραν όσων έγραψα,
πέμπτον, οι γνωστότατες ρήσεις, δεν αντιλαμβάνομαι με ποια έννοια ισχύουν για όλους: κρίνω και είμαι δεκτικός σε κριτική. Είναι και αυτό μία ανάγνωση επίσης.

Ναι, πράγματι, δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο και σε τι κατάσταση μπορεί να βρεθώ. Αυτό όμως το γεγονός δεν μπορεί να με αποτρέψει από το να στηλιτεύω κακώς κείμενα (πραγματικότητες κατά την άποψή μου) τού σήμερα ή του χθες. Διότι αντιμάχομαι τον συντηρητισμό μετά μανίας.

Τέλος...προτιμώ, ειλικρινά, να μου πει κάποιος ότι λέω μαλακίες. Διότι, αυτό σημαίνει ανατροπή..είτε για μένα είτε γι' αυτόν που το λέει.
eLe

lucretia

Eνώ το Αγρίνιο, στο οποίο έχουν παραμέινει οι "επιτυχημένοι" της επαρχίας, διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της πιο ασχημης ελληνικής πόλης.

έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και  το  Αγρίνιο μου άφησε τις πιο άσχημες εντυπώσεις.

Ξέρεις, δεν έφυγαν μόνο οι "αποτυχημένοι" από την επαρχία, έφυγαν οι άνθρωποι που ίσως να ήθελαν περισσότερες ευκαιρίες από όσες τους έδινε το χωριό τους, ήθελαν να σπουδάσουν, να ασχοληθούν με άλλα πράγματα εκτός από την γεωργία και την κτηνοτροφία, που ήταν οι μονες δραστηριότητες στην επαρχία.
Πολλά παιδιά απο ευκατάστατες οικογένειες της επαρχίας έφυγαν στις πόλεις να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Όπως επίσης, το να λέμε ότι οι πετυχημένοι έμειναν στην επαρχία, είναι αστήριχτη γενίκευση, γιατί φαίνεται, εκ του αποτελέσματος (της κατάντιας της ελληνικής επαρχίας) ότι δεν ήταν και τόσο πετυχημένοι After all.

Εγώ από τα γραφόμενά σου "διάβασα" ότι κουβαλάς μια πικρία που "ξέμεινες" στο Αγρίνιο και ακολουθείς την τακτική της αλεπούς με την κομμένη ουρά.

Ενώ ξέρεις πολύ καλά, ότι η κατάντια του αστικού περιβάλλοντος (και του περιβάλλοντος γενικότερα) οφείλεται εκτός από την  αστυφιλία και στην έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, έλλειψη πολιτικής και σε παραχωρήσεις σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Oπότε, "χαλάρωσε".

κώστας

Συμφωνώ ότι το Αγρίνιο είναι πανάσχημο.
Το γεγονός ότι στην Αθήνα μαζεύτηκαν -αρχικά- όσοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, δεν σημαίνει ότι στις πόλεις τους έμειναν όσοι είχαν (στον ήλιο μοίρα).
Δεν έγραψα ποτέ ότι οι επιτυχημένοι έμειναν στους τόπους τους.
Η λογική του αντιθετοαντίστροφου παραπλανά...ελπίζω αθέλητα.

Θα συμφωνήσω επίσης ότι -από ένα σημείο και μετά- η Αθήνα πρόσφερε το κάτι (ή πολύ) παραπάνω. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με τον υδροκεφαλισμό της εσωτερικής διοίκησης.
Ήμουν σαφής διαχωρίζοντας τους εσωτερικούς μετανάστες σε πρώτης, δεύτερης ή τρίτης γενιάς.

Το τι "διαβάζεις" από τα γραφόμενά μου, είναι δική σου άποψη. Εγώ σημειώνω απλώς ότι καλό θα ήταν να διαβάζεις αυτά που γράφω χωρίς να σε απασχολεί το γιατί τα γράφω. Διότι εμπεριέχεται ο κίνδυνος να χάνεις την ουσία του "τι", ψάχνοντας για το "γιατί".

Δέχομαι επακριβώς όσα γράφεις στην προτελευταία παράγραφο.

...Όσο για την τελευταία, την έχεις ξαναγράψει, έχω αναφερθεί...επομένως, δεν βρίσκω λόγο να την ξανασχολιάσω.
Απλώς...δεν σε κολακεύει να συνεχίζεις διάλογο με κάποιον που πιστεύεις ότι γράφει..."χαλαρότητες".
eLe

lucretia

Καλά, όταν λέω "λες βλακείες" δεν λέω ότι "είσαι βλάκας".

Αν το έλεγα, τότε δεν θα θεωρούσα ότι υπάρχει κάτι να συζητήσουμε.  
8)

katinaki

στο θέμα Βενζίνη όλα αυτά ε?

εσωτερική μετανάστευση γίνεται και θα γίνεται.
Όχι μόνο από την πάνω Ελλάδα προς Αθήνα, αλλά και από Αθήνα προς νησιά. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα. :?
Και δεν το ονομάζω αποκέντρωση.  :wink:

κώστας

Εγώ όμως, το έθεσα πιο...άμεσα. Εξηγώ το γιατί]
eLe

heinrich

Παράθεση από: "katinaki"στο θέμα Βενζίνη όλα αυτά ε?

εσωτερική μετανάστευση γίνεται και θα γίνεται.
Όχι μόνο από την πάνω Ελλάδα προς Αθήνα, αλλά και από Αθήνα προς νησιά. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα. :?
Και δεν το ονομάζω αποκέντρωση.  :wink:

χωρίς βενζίνη πως να πραγματοποιηθει η εσωτερική μετανάστευση και η αποκέντρωση?
Πως να πάμε στα νησιά?
πως να Ροβολήσουμε στις ραχούλες?

seagull

Όπως επίσης, το να λέμε ότι οι πετυχημένοι έμειναν στην επαρχία, είναι αστήριχτη γενίκευση, γιατί φαίνεται, εκ του αποτελέσματος (της κατάντιας της ελληνικής επαρχίας) ότι δεν ήταν και τόσο πετυχημένοι After all.

Θα έλεγα να αφησετε την επαρχια στην ησυχία της ...μια χαρα καταφέρνει την καθημερινότητα της  ]

katinaki

Παράθεση από: "heinrich"Πως να πάμε στα νησιά?

τράβα κουπί και σκ@σε!  :lol:

523 Επισκέπτες, 1 Χρήστης