Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 323
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 324
  • Total: 324

Η "οικειότητα" σκοτώνει την ευγένεια ???

Ξεκίνησε από joking, Οκτωβρίου 10, 2007, 01:04:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

joking

Πάντα είχα αυτή την απορία...

Στην αρχή της γνωριμίας είναι πάντα ευγενικός μαζί μου...Μου ανοίγει την
πόρτα του αυτοκινήτου, μ αφήνει να περάσω πρώτη στη πόρτα του καφέ,
μου προσφέρει καρέκλα στο εστιατόριο και φροντίζει να είναι το ποτήρι του
κρασιού μου πάντα γεμάτο ....

Και όταν η σχέση προχωρήσει και αρχίσουμε να μοιραζόμαστε το ίδιο
κρεβάτι, εξακολουθεί να είναι ευγενικός ... δεν ξεκινάει να τρώει πριν
καθήσω κι εγώ μαζί του στο τραπέζι, με περιμένει να τελειώσω πριν σηκωθεί,
χρησιμοποιεί τις μαγικές λεξούλες "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" όταν θέλει
να ζητήσει κάτι, κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας και κλείνει την πόρτα της
όταν θέλει να την χρησιμοποιήσει, με ξαφνιάζει που και που με μικροδωράκια,
τακτοποιεί το σπίτι του (όσο μπορεί) όταν πρόκειται να με
καλέσει να διανυκτερεύσω εκει, φροντίζει να έχει στο ψυγείο του κάτι
που ξέρει ότι μου αρέσει, δεν αφήνει το χρησιμοποιημένο προφυλακτικό
στο πάτωμα...

Τι συμβαίνει όμως 5-6 μήνες αργότερα και όλα αυτά τα καθημερινά
μικροπράγματα "εξαφανίζονται"? Γιατί κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι με
δυσφορία ότι όλες αυτές οι ευγενικές κινήσεις κόβονται με το μαχαίρι?
Που πήγε ο άνθρωπος που γνώρισα??

Για μένα όλα αυτά, ήταν ένδειξη σεβασμού και ενδιαφέροντος και η σταδιακή
στέρηση τους έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσω να αναρωτιέμαι μήπως κάτι
έχει "στραβώσει" και αυτός είναι ο τρόπος που εκδηλώνει ασυναίσθητα την
δυσφορία του

Για εκείνον, όλα αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας μου. Δεν υπάρχει
κανένα πρόβλημα στη μεταξύ μας σχέση, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα του
ότι πλέον αισθάνεται πολύ "οικείος" μαζί μου, οπότε λειτουργώντας
αυθόρμητα, θεωρεί όλες αυτές τις κινήσεις αβρότητος περιτές.....(χωρίς
αυτό να σημαίνει ότι η αρχική του συμπεριφορά ήταν "φτιαχτή" , εσκεμμένα
για να με εντυπωσιάσει)....

?????

Μιλώντας σε πρώτο ενικό, τη δεδομένη στιγμή, δεν αναφέρομαι σε κάποια
μεμονωμένη περίπτωση, αλλά συγκεντρώνω προσωπικές εμπειρίες μαζί με
παράπονα που άκουσα από φίλες μου στις συνηθισμένες γυναικοκουβέντες
μας

Ρωτάω λοιπόν για όλες μας, ποια είναι η δική σας άποψη...

Μπορεί όντως η οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι να σκοτώσει την ευγένεια?
Και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην εξέλιξη της σχέσης τους??

papi

αστα να πανε..και εγω ετσι την πατησα..μου ανοιγε την πορτα...μου εφερνε τις παντοφλες...μου μιλουσε ευγενικα...ααααα μου εφερνε δωρακια....και μετα χαθηκανε ολα αυτα....μπουχουυυυυυυυυυυυυ :cry:

SoFiA24

Μια σχέση καλώς ή κακώς αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Δεν μπορείς να απαιτείς από τον άλλον να είναι όπως την πρώτη μέρα γιατί κι εσύ έχεις αλλάξει μετά από κάποιους μήνες σχέσης.

Και παίρνω παράδειγμα από τη δική μου σχέση. Είμαστε μαζί 1 χρόνο και 2 μήνες και είναι σαν να μην έχει περάσει μέρα. Όχι όμως γιατί κάνουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα...Τον πρώτο καιρό σαφώς ήμασταν πιο ενθουσιασμένοι και αντιδρούσαμε πολύ πιο έντονα. Αυτή η ένταση έχει περάσει και είναι λογικό.

Θυμάμαι μάλιστα οτι είχε ξεπεράσει τον εαυτό του μαγειρεύοντας ένα εκπληκτικό δείπνο κλπ. Αυτό έγινε μια φορά αλλά δεν με πειράζει που δεν έχει γίνει ξανά από τότε. Μου αρκεί η έκπληξη της στιγμής. Δε χρειάζεται να κολλάω στο αν θα μου ανοίξει την πόρτα ή αν θα τραβήξει την καρέκλα, ή αν θα γεμίσει το ποτήρι... Για μένα μετράνε άλλα πράγματα, όπως το οτι μπορώ να περνάω καλά μαζί του ακόμα κι όταν βλέπουμε χαζά σίριαλ στην τηλεόραση...Το οτι παρά τους 14 μήνες είμαστε ερωτευμένοι και αγπαημένοι στον ίδιο βαθμό ...Αν κάθε μέρα μου έκανε δωράκια, αν κάθε μέρα μου μαγείρευε, αν κάθε μέρα μου στελνε λουλούδια π.χ. η μαγεία θα χανόταν.

Η σχέση εξελίσσεται και το ζήτημα είναι να εξελίσσονται και οι συμμετέχοντες σ αυτήν.. Μπαίνει σε διαφορετικά μονοπάτια με διαφορετικά χαρακτηριστικά, άλλες συνθήκες καθημερινότητας... Το να παρεμβαίνει η οικειότητα δεν είναι κακό αρκεί να μπορέσεις και να ξέρεις πως να προσαρμόζεσαι χωρίς να καταστρατηγείς τα θέλω σου...  Μια σχέση απαιτεί ισορροπία και αμοιβαίες υποχωρήσεις για να πετύχει και τα θεμέλιά της σίγουρα δε σείονται από 2-3 αλλαγες....

Δεν μπορώ να απαιτώ εγώ από το σύντροφό μου που έρχεται πτώμα στις 6 το απόγευμα π.χ δουλεύοντας πόσες ώρες να έχει τη γλύκα και τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών της σχέσης ενώ το μόνο που σκέφτεται εκείνη τη στιγμή είναι να ξεκουραστεί και να φάει κάτι...

Νομίζω οτι μερικές φορές υπερβάλλουμε σ αυτά τα θέματα...

anzelina

Παράθεση από: "papi"αστα να πανε..και εγω ετσι την πατησα..μου ανοιγε την πορτα...μου εφερνε τις παντοφλες...μου μιλουσε ευγενικα...ααααα μου εφερνε δωρακια....και μετα χαθηκανε ολα αυτα....μπουχουυυυυυυυυυυυυ :cry:

:roll:
μην κλαίει......μωρέ......κακό όνειρο είδε πάλι.... :lol:

heinrich

και που να δεις πως αλλάζει η γυναίκα όταν μπει  η κουλούρα

joking

ναι, ε?

δεν ήξερα ότι έχεις "κουλουρωθεί" με κάποια ως τώρα.... ]

amfiprostylos

Παράθεση από: "SoFiA24"Δε χρειάζεται να κολλάω στο αν θα μου ανοίξει την πόρτα ή αν θα τραβήξει την καρέκλα

υπαρχει μεγαλη διαφορα στο αν θα βρισκεσαι πισω απο την πορτα ή αν σου τραβηξει την καρεκλα για να κατσεις ή για να σαβουριαστεις. :lol:

cna

Η αλήθεια jo είναι ότι η ευγένεια καλλιεργείται και εμπεδώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν αποκτάται μέσα σε μια στιγμή. Θέλω να πω δηλαδή πως αν κάποιος έχει μάθει να είναι ευγενής είναι πάντα ευγενής. Αλήθεια επίσης είναι ότι τις πρώτες εβδομάδες της σχέσης και τα δύο φύλα έχουν την τάση να φοράνε τα καλά τους. Αυτή η διεργασία βέβαια ως επί το πλείστον λαμβάνει χώρα ασυναίσθητα και αυθόρμητα. Έτσι αποκρύπτονται ελαττώματα, τα οποία όμως αναδύονται στην επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου. Λογικό λοιπόν το γεγονός της ευγενοφάνειας του άντρα στο παράδειγμά σου. Από την άλλη όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο άντρας είναι πιο "κλειστός" υπό την έννοια ότι δεν αφήνει εύκολα κάποιον να πλησιάσει το πραγματικό, αυτούσιο είναι του. Αυτό συνήθως το φυλλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Έτσι σπάνια αφήνει τον εαυτό του να εκφραστεί σύμφωνα με το ποιός είναι ενώπιον άλλων. Μόνο όταν αισθανθεί ότι κάποιο πρόσωπο του είναι πολύ συμπαθές και έρθει πολύ κοντά του ψυχικά θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Και εδώ "κολλάει" αυτό που είπα στην αρχή. Εάν είναι όντως ευγενής τότε θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ευγενικά, εάν όχι τότε απλά θα έχει πέσει το προσωπείο που χρησιμοποίησε λόγω ενθουσιασμού. Όσον αφορά δε τις γυναίκες σαφέστατα κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε αυτές. Απλά οι δικές τους "αγένειες" δεν είναι τόσο βάρβαρες όσο του άντρα αλλά όμως είναι περισσότερο φυχοφθόρες για τον ίδιο τον άντρα...

Nikos28

Η οικειότητα είναι ανώτερη της ευγενοφανούς αβρότητας.

Υποτίθεται οτι οι αβρότητες του πρώτου καιρού δίνουν τη θέση τους σε ένα αίσθημα ψυχικής επαφής, σιγουριάς και συμπόρευσης... Γι' αυτό και υποχωρούν σιγά-σιγά, επειδή αντικαθίστανται απο άλλα, ουσιαστικότερα πράγματα και, έτσι, δεν έχουν πια λόγο ύπαρξης.

Οπότε, πού είναι το πρόβλημα;   :wink:

SoFiA24

Παράθεση από: "joking"

το ερώτημα που έθεσα στην αρχή, ισχύει και για τα δύο φύλλα πάντως...
και δεν έχει να κάνει με τις "φάσεις" απο τις οποίες περνάει η σχέση ...

..πχ. μια γυναίκα δεν θα διανοούνταν να πηγαίνει σε ραντεβού με αξύριστες
μασχάλες τον πρώτο καιρό που είναι με κάποιον  - μπορεί η "οικειότητα" σε
συνδυασμό με το "προτιμώ να κοιμηθώ μισή ώρα παραπάνω γιατί πάλι με
τρέλαναν σήμερα στο γραφείο και στο κάτω κάτω της γραφής δεν είμαστε
και ξένοι πλέον", να σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται ω-νατουρέλ
στον σύντροφο της??

ένας άντρας τους πρώτους μήνες της σχέσης του, δεν θα τολμήσει να
επιβεβαιώσει με ηχητικό/αρωματικό τρόπο ότι έφαγε για μεσημεριανό διπλή
μερίδα φασόλια ..... η "οικειότητα" τον απαλλάσει, μερικούς μήνες αργότερα??

]

Δεν νομίζω η πλειοψηφία των γυναικών να αφήνει αξύριστες μασχάλες ανεξαρτήτως είτε έχει ή δεν έχει ραντεβού, οπότε μιλάμε για κάτι ακραίο....

Ωραία και να το επιβεβαιώσει με ηχητικό/αρωματικό τρόπο το τι έφαγε τι έγινε ; Άνθρωπος είναι όπως όλοι και έχει ανάγκες...Η μήπως θεωρούμε οτι μόνο σε άλλους συμβαίνει να έχουν αεριστικές διαθέσεις.... Κολλάτε σε κάτι πράγματα ώρες ώρες...

Δηλαδή αν μετά από κάποιον καιρό επισημοποιηθεί κάτι και μένετε μαζί κάθε φορά που του ρχετε να αεριστεί θα τον στέλνεις στην τουαλέτα ; Κι άμα δεν προλάβει ;

Αυτό που θέλω να πω στην ουσία είναι οτι η ουσία δε βρίσκεται στο αν θα μας ανοίξει την πόρτα κι αν θα συγκρατήσει τα αέριά του αλλά σε άλλα πράγματα. Κι αυτά μετράνε πολύ περισσότερο από τη μυρωδιά ενός λεπτού (και πολύ λέω) . Στην τελική ανοιξε το ρημάδι το παράθυρο  :wink:

Athinoula

Παράθεση από: "cna"Η αλήθεια jo είναι ότι η ευγένεια καλλιεργείται και εμπεδώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν αποκτάται μέσα σε μια στιγμή. Θέλω να πω δηλαδή πως αν κάποιος έχει μάθει να είναι ευγενής είναι πάντα ευγενής. Αλήθεια επίσης είναι ότι τις πρώτες εβδομάδες της σχέσης και τα δύο φύλα έχουν την τάση να φοράνε τα καλά τους. Αυτή η διεργασία βέβαια ως επί το πλείστον λαμβάνει χώρα ασυναίσθητα και αυθόρμητα. Έτσι αποκρύπτονται ελαττώματα, τα οποία όμως αναδύονται στην επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου. Λογικό λοιπόν το γεγονός της ευγενοφάνειας του άντρα στο παράδειγμά σου. Από την άλλη όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο άντρας είναι πιο "κλειστός" υπό την έννοια ότι δεν αφήνει εύκολα κάποιον να πλησιάσει το πραγματικό, αυτούσιο είναι του. Αυτό συνήθως το φυλλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Έτσι σπάνια αφήνει τον εαυτό του να εκφραστεί σύμφωνα με το ποιός είναι ενώπιον άλλων. Μόνο όταν αισθανθεί ότι κάποιο πρόσωπο του είναι πολύ συμπαθές και έρθει πολύ κοντά του ψυχικά θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Και εδώ "κολλάει" αυτό που είπα στην αρχή. Εάν είναι όντως ευγενής τότε θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ευγενικά, εάν όχι τότε απλά θα έχει πέσει το προσωπείο που χρησιμοποίησε λόγω ενθουσιασμού. Όσον αφορά δε τις γυναίκες σαφέστατα κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε αυτές. Απλά οι δικές τους "αγένειες" δεν είναι τόσο βάρβαρες όσο του άντρα αλλά όμως είναι περισσότερο φυχοφθόρες για τον ίδιο τον άντρα...

orea ta eipes!...o eugenikos andras panda 8a einai kai enas sostos andras 8a einai panda!..i eygenia prepi na einai amivea kai oxi mono i eygenia...prepi na  milame omorfa, eugenika, kai na frondizoume tous eautous mas san thn proti mera! :wink:

sini8os kai to leo kai lipoume i pio eugeniki einai i andres sinalasome ka8hmerina me xiliades kosmo kai oi gynaike seinai megales katsikes eno oi andres einai poli eugenikoi !

Athinoula

Παράθεση από: "cna"Η αλήθεια jo είναι ότι η ευγένεια καλλιεργείται και εμπεδώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν αποκτάται μέσα σε μια στιγμή. Θέλω να πω δηλαδή πως αν κάποιος έχει μάθει να είναι ευγενής είναι πάντα ευγενής. Αλήθεια επίσης είναι ότι τις πρώτες εβδομάδες της σχέσης και τα δύο φύλα έχουν την τάση να φοράνε τα καλά τους. Αυτή η διεργασία βέβαια ως επί το πλείστον λαμβάνει χώρα ασυναίσθητα και αυθόρμητα. Έτσι αποκρύπτονται ελαττώματα, τα οποία όμως αναδύονται στην επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου. Λογικό λοιπόν το γεγονός της ευγενοφάνειας του άντρα στο παράδειγμά σου. Από την άλλη όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο άντρας είναι πιο "κλειστός" υπό την έννοια ότι δεν αφήνει εύκολα κάποιον να πλησιάσει το πραγματικό, αυτούσιο είναι του. Αυτό συνήθως το φυλλάσσει ως κόρη οφθαλμού. Έτσι σπάνια αφήνει τον εαυτό του να εκφραστεί σύμφωνα με το ποιός είναι ενώπιον άλλων. Μόνο όταν αισθανθεί ότι κάποιο πρόσωπο του είναι πολύ συμπαθές και έρθει πολύ κοντά του ψυχικά θα αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο. Και εδώ "κολλάει" αυτό που είπα στην αρχή. Εάν είναι όντως ευγενής τότε θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ευγενικά, εάν όχι τότε απλά θα έχει πέσει το προσωπείο που χρησιμοποίησε λόγω ενθουσιασμού. Όσον αφορά δε τις γυναίκες σαφέστατα κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε αυτές. Απλά οι δικές τους "αγένειες" δεν είναι τόσο βάρβαρες όσο του άντρα αλλά όμως είναι περισσότερο φυχοφθόρες για τον ίδιο τον άντρα...

orea ta eipes!...o eugenikos andras panda 8a einai kai enas sostos andras 8a einai panda!..i eygenia prepi na einai amivea kai oxi mono i eygenia...prepi na  milame omorfa, eugenika, kai na frondizoume tous eautous mas san thn proti mera! :wink:

sini8os kai to leo kai lipoume i pio eugeniki einai i andres sinalasome ka8hmerina me xiliades kosmo kai oi gynaike seinai megales katsikes eno oi andres einai poli eugenikoi !

black_velvet

Παράθεση από: "joking"

...Μπορεί όντως η οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι να σκοτώσει την ευγένεια?
Και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην εξέλιξη της σχέσης τους??

Όχι, δεν είναι η οικειότητα που σκοτώνει την ευγένεια. Ξέρω πάάάάρα πολλά ζευγάρια που μετράνε ακόμη και δεκαετίες συμβίωσης και δεν έχασαν ποτέ την ευγένειά τους στη μεταξύ τους σχέση.

Για μένα είναι περισσότερο ένδειξη αδιαφορίας (το λιγότερο) ή ακόμη και σαφή μηνύματα πως "δεν σε θέλω πια και βγάζω τον χειρότερό μου εαυτό για να σε κάνω τελικά να φύγεις"!

Από κει και πέρα, για ποια εξέλιξη της σχέσης να μιλήσουμε; Θα έλεγα πως δεν υπάρχει καν σχέση.

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

boubou

:wink: Κατανοώ τους προβληματισμούς σου... Πράγματι, τις περισσότερες φορές η οικειότητα σκοτώνει την ευγένεια. Το θέμα ειναι αν το δέχεσαι και συνεχίζεις ή αντιστέκεσαι και θέτεις κάποια όρια για να μην καταλήξεται να είστε σαν αδερφάκια αγαπημένα και στο τέλος σας πλακώσει η μονοτονία. Αν χαθεί η ευγένεια όχι τόσο η τυπική αλλά η ουσιαστική, χάνεται και το ενδιαφέρον, η εκτίμηση αλλά και η εικόνα του ατόμου που αγάπησες και γνώρισες όπως ηταν και όπως τον γνώρισες. Τις πςρισσότερες φορες σε αυτές τις καταστάσεις ακολουθεί η απογοήτευση και τελικά η αδιαφορία. Πολέμησέ το πριν σε σκοτώσει!!!!!!!!!!!!!

heinrich

από την άλλη μεριά όταν δεν ήσουν ποτέ ευγενικός και γίνεις μέσα σε μια νύχτα τότε σημαίνει πως έχει ρίξει το κέρατο της ζωής σου...
Συμβαίνουν και αυτά.
Η ευγένεια που αναφέρεται το τόπικ είναι, ήταν και θα είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποούν οι άντρες έναντι των άλλων διαγωνιζόμενων στην πλήρωση των «προδιαγραφών» που έχουν εμφυτευσει στο μυαλό τους οι γυναίκες για το έτερο ήμισυ. Οπως επισης οι περισσότερες που έχω γνωρίσει παρακαλανε να ακούσουν και το γαμωτέτοιο τους για να αισθανθούν το «αντριλίκι». Αρκεί βέβαια να γίνει την κατάλληλη στιγμή.
Εγώ πάντα λέω πάντα πως ο άντρας είναι άντρας μόνο όταν κρατάει το λόγο του. Υπάρχει συνέπεια και συνέχεια στα λογια και στις πράξεις. Οπως ξεκινά έτσι και να καταλήγει. Τώρα εκείνα περί ευγένειας ή και γαμωτέτοιων μου φαίνονται κολοκυθόπιτες και πρει όρεξεως ουδείς λόγος να γίνεται

324 Επισκέπτες, 0 Χρήστες