Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 256
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 211
  • Total: 212
  • Leon

Eίστε YΠEP ή KATA των καταλήψεων??????????????????

Ξεκίνησε από forest48, Νοεμβρίου 06, 2007, 06:07:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Παράθεση από: "κώστας"Είχαμε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως τα τώρα...πρέπει να μάθω και το...ΕΝΑΝΤΙΑ;;;

αχ βρε Οδυσσέα... τόση αφισοκόλληση... τόσα τσιτάτα... τόσο μπίρι-μπίρι στον άλφα... και τούτος ακόμα ανεπίδεκτος μαθήσεως!!!!  :lol:

κώστας

Φυσικά και ανεπίδεκτος μαθήσεως]
eLe

Rakendytos

αυτον θα τον πεταξω ξεβρακωτο στο μπλοκ της ΑΚΕΠ..
αστον..τον παρατηρω με την ακρη του ματιου μου..
:P

saliara

Επειδή πέρασα κι εγώ κι ο καθένας από αυτό το στάδιο όλοι ξέρουμε ότι όταν είσαι παιδί θέλεις να χάσεις μόνο σχολίο..Αλλά για τις καταλήψεις είμαι κατά..Για πορείες είμαι υπέρ..Να βγούν στο δρόμο όπως βγαίναμε κι εμείς..Να καλέσουν κανάλια..Όχι να κάνουμε ότι μας κατεβαίνει..

Enia

Παράθεση από: "κώστας"είμαι εγώ ενάντια σε οτιδήποτε;  ]

μάι πόιντ εξάκλι... :roll: μόνο λόγος για τον αντίλογο, χωρίς θέσεις...

ρακ, όλος δικός σου... ο συντονισμός έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά!  :lol:

κώστας

"χωρίς θέσεις..."

Ήμουν έτοιμος να παραπονεθώ για το άδικον της φράσης...ώσπου πρόσεξα τις 3 τελίτσες στο τέλος...
eLe

Enia

Kastoras

τα παντα ειναι θεμα παιδειας και εφ εσον δεν υπαρχει παιδεια, οπως και τιποτα αλλο σωστο σε αυτο το τοπο, δεν μπορουμε να συζηταμε για αποφασεις για συλλογικοτητα για συμμετοχη για τιποτα....
Οι πολιτικοι μας θελουν ενα κοσμο με παιδεια τυπου Πανια-Φοιβου-Βισσης θελουν να εχουν ελεγχομενη την νεολαια και κατ επεξταση τους παντες...
Σκεφτητε μονο αυτο....αν υπηρχε παιδεια θα ησαν αυτοι στην εξουσια? στην ηγεσια? θα κατειχαν διευθυντικες θεσεις?
Για σκεφτητε....

μονο αν καταστραφη το σαπιο συστημα αυτο υπαρχει ελπιδα να ξεπηδησει κατι νεο......

black_velvet

Παράθεση από: "Pappas10"....

Και όντως.. η συζήτηση σηκώνει κοψίδια... και φρικ.
.....

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

spellbound

Μη με τσεχασετε, ντατς??? ]

forest48

Προβάλεται αυτές τις μέρες  το ντοκιμαντέρ της καθηγήτριας Νίνας Γεωργιάδου «Τα πέτρινα χρόνια της εκπαίδευσης» (2007), που, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «ξετυλίγει το κουβάρι ενός αιώνα εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων για ένα δημόσιο και δημοκρατικό σχολείο: οι δημοτικιστές, ο Γληνός και ο Δελμούζος, η απόσυρση των αναγνωστικών της δημοτικής το 1920, η επίδραση των δικτατοριών Πάγκαλου και Μεταξά στην εκπαίδευση, οι δάσκαλοι της αντίστασης, το κίνημα του 1-1-4 και του 15% για την παιδεία, η μεταρρύθμιση Παπανούτσου, τα Ιουλιανά, η χούντα, το Πολυτεχνείο και η μεταπολίτευση, η καθιέρωση της δημοτικής και της υποχρεωτικής εννιάχρονης εκπαίδευσης, το κίνημα που κατήργησε το ν. 815, οι καταλήψεις ’90–’91, οι μεγάλες απεργίες των εκπαιδευτικών και η μάχη των εξεταστικών του ΑΣΕΠ, οι κινητοποιήσεις στο Μεξικό και τη Γαλλία, το πανεκπαιδευτικό κίνημα των απεργιών και των καταλήψεων του 2006».
Πρωταγωνιστές στο φιλμ αυτό, σύμφωνα με την Αγωνιστική Παρέμβαση, «είμαστε όλοι εμείς, ο κόσμος της ζωντανής εκπαίδευσης, που αντιστέκεται στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και επιμένει να ονειρεύεται μια άλλη εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα και να αγωνίζεται γι’ αυτήν».
Αυτόν τον κόσμο- καθηγητές, μαθητές και φοιτητές- καλεί η παράταξη για να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ και να συζητήσει για τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προβλήματα και τις προοπτικές των εκπαιδευτικών αγώνων.

tristana

Πολύ χαίρομαι που τα "παλιόπαιδα" -ή χειρότερες εκφράσεις που με κάνουν έξαλλη όταν τις διαβάζω- σας έχουν γραμμένους όλους.
Μην εμπιστεύεσαι κανέναν πάνω από τα 30 έλεγε το παλιό σύνθημα.
Ισχύει πάντα. Κανείς δεν ακούει και δεν λαμβάνει υπ' όψιν τα παιδιά.
Τα παιδιά που είναι γεμάτα δύναμη, ζωντάνια, όνειρα και που εμείς
τα θέλουμε να γίνουν σαν τα μούτρα μας.
Βρε αλέ υστ όλοι. 'Οταν η αρρώστια έρχεται αντιμέτωπη με την υγεία
δεν έχει να αντιπαρατάξει παρά βρισιές.
Κάντε ένα μπάνιο να συνέλθετε μπας και δείτε τον κόσμο όπως ένα παιδί.
Καινούργιο και αλλιώτικο. Ούτως ή άλλως ζούμε σε μία χώρα με γέρους
που όσο πάνε αυξάνονται. Ποιος θα δώσει σημασία στο εφηβάκι
που γράφει ποιήματα, τι ανώριμο και χαζό που δεν σκέφτεται ότι δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη γιατί τα λεφτά τα έφαγαν οι βρομό-γεροι που του κάνουν κηρύγματα περί ηθικής;
Θα έπρεπε να τα κάψουν τα σχολεία, διότι δεν είναι παρά παράγκες ανούσιας αναπαραγωγής ρομπότ. Εσείς που κόπτεστε δήθεν και καλά
για τα υψηλά ιδανικά και φρίττετε από τους "βανδαλισμούς" είστε οι αρχιβάνδαλοι.  Τι έχετε να προτείνετε σε έναν νέο σήμερα;
Μια θεσούλα; Να βολευτεί; Να μην μιλάει; Να γίνει καταναλωτής σαν εσάς;
Να υποστεί την πλύση εγκεφάλου των σαχλοτράγουδων και των εκπομπών
για ανεγκέφαλους; Να πει "μπράβο" στους θεόγερους που ψοφάνε για εξουσία και μάχονται ο ένας τον άλλον με ποταπά και εμετικά μέσα;
Να χειροκροτήσει το θέατρο του παράλογου που παίζει το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι που υποτίθεται ότι κάνουν αντι-πολίτευση, αλλά δεν θέλουν να χαλάσει η ζαχαρένια τους για τίποτε και για κανέναν;
Αυτά βλέπει, ακούει και τρώει στη μάπα ένα παιδί σήμερα.
Η υποκρισία σας καλά κρατεί, όμως.

Rakendytos

..νταξει
απλα θα σε χειροκροτησω κλαπ καλπ κλαπ :cheers:
γιατι αν τα λεγα εγω θα με χρεωναν κατευθυνομενο..
εμεις ειμαστε πελατες ρεεεε..τα παιδια δεν εχουν πολιτικα παθη... συμφεροντα.. :o

Pappas10

Τώρα εγώ θα ακουστώ (διαβαστώ) συντηρητίκλας του κερατά

ΑΛΛΑ

εξακολουθώ να μην ξέρω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. Γιατί ακριβώς γίνονται οι καταλήψεις; Μπορεί να μου πει κάποιος.

Εγώ θυμάμαι τότε με τον Κοντογιανόπουλο, είχαμε αιτήματα. Μπορεί να ήταν ηλίθια αλλά είχαμε αιτήματα.

1. Δεν θέλαμε ποδιές
2. Δεν θέλαμε κατάργηση των Πενθήμερων εκδρομών
3. Θέλαμε αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία τουλάχιστον στο ύψος του 5% του προϋπολογισμού
4. Θέλαμε να αρθούν οι διώξεις κατά 4 "απείθαρχων" μαθητών που τους είχε μηνύσει ο Λυκειάρχης τους για εξύβριση σ' ένα σχολείο (νομίζω ήταν στην Πάτρα το σχολείο) επειδή την είχαν "πει" στον Θεολόγο τους στο μάθημα των θρησκευτικών.
5. Στη συνέχεια θέλαμε την απελευθέρωση 4 συμμαθητών μας που είχαν συλληφθεί με φαιδρές κατηγορίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Μπορεί κάποιος να μου παραθέσει μία αντίστοιχη λίστα αιτημάτων; Γιατί εγώ έχω την αίσθηση ότι οι καταλήψεις γίνονται για τις καταλήψεις.

Δεν γουστάρω σχολείο που βγάζει ρομπότ... ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΟΜΩΣ ΡΟΜΠΤΟΤ...είτε συναινετικά είτε αντιδραστικά.

Και κάτι ακόμα, πάντα φυσικά κατά τη γνώμη μου. Το σχολείο δεν παρήγαγε και δεν είναι δυνατόν να παράξει ΠΑΙΔΕΙΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ.

Αν το Σχολείο παρήγαγε ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΡΟΜΠΟΤ ΜΕ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΠΑΙΔΕΙΑ - κατά τη γνώμη μου - ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται - πάντα κατά τη γνώμη μου - το όποιο "πρόβλημα".

Το κύταρο της οικογένειας έχει σταματήσει να παράγει ΠΑΙΔΕΙΑ και ΑΝΑΤΡΟΦΗ.  Παράγει μόνο ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ στην πλειονότητα του.

Το ίδιο συμβαίνει και με το ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ, το οποίο έχει ΑΣΤΙΚΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ.  

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι το σχολείο αλλά ΕΜΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Τα παιδιά δεν στερούντε σχολικών υποδομών. Στην τελική η κατάσταση σε συνάρτηση με τις σχολικές υποδομές είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι ήταν πριν από 10 ή 15 χρόνια που ήμουν εγώ μαθητής.  Τα παιδιά στερούνται έμπνευσης, οράματος, ελπίδας, προοπτικής.

Το σχολείο ποτέ δεν είχε τέτοια αποστολή ρε παιδιά. Για εμένα, το να επικεντρώνεται κάποιος στο σχολείο είναι η παρατήρηση του δέντρου και η πλήρης απαξίωση του Δάσους που ονομάζεται "Κοινωνία".

Το Σχολείο δεν είναι παράγωγο και όχι παραγωγός κοινωνίας. Χτυπώντας το απλά βαράμε το σαμάρι. Και όχι μόνο βαράμε το σαμάρι, αλλά δίνουμε και το δικαίωμα με προβοκάτσιες "βανδαλισμού" να εκφυλίζεται η όποια δικαιολογημένη επαναστατικότητα και να περιορίζεται στα όρια του σχολείου και μόνο.

Αυτή είναι η θέση μου και νομίζω πως μπορεί να αποτελέσει τροφή για σκέψη.

Μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Παράθεση από: "Pappas10"Το Σχολείο δεν είναι παράγωγο και όχι παραγωγός κοινωνίας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η σωστή πρόταση είναι

"Το σχολείο ΕΙΝΑΙ παράγωγο και ΌΧΙ παραγωγός κοινωνίας".
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

211 Επισκέπτες, 1 Χρήστης