Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 222
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 236
  • Total: 236

17 Νοεμβρη

Ξεκίνησε από P_Panos, Νοεμβρίου 16, 2007, 03:35:24 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cna

Και πριν προλάβουν κάποιοι κακεντρεχείς να με παρεξηγήσουν δεν υποννοώ ότι η οικογένεια είναι ανούσιο ιδανικό. Ο εθνικισμός όμως είναι...

purple

ti na sou pw re file...egw to polutexneio to blepw san mia eykairia pollwn na to paizoun patriwtes kai gia afto ton logo pote den prokeitai na to ektimhsw...

P_Panos

mhn mperdebeis ta pramata.Esy eisai pou dineis ektasi sto thema...

Εκταση θεωρεις το να πιστευεις οτι στην εξεγερση ειτε μεσα ειτε εξω απο το Πολυτεχνειο σκοτωθηκε μονο ενα ατομο!!! Δεν εχω τιποτα μαζι σου ουτε και σε ξερω αλλα τα πραγματα πρεπει να μπαινουν στην θεση τους!!!!

Και ασχετα το ποιος εριξε την χουντα αυτα τα παιδια θυσιαστηκαν για μια ιδεα και πρεπει παντοτε να ειναι στην μνημη μας σαν τους υπερασπιστες της Δημοκρατιας!! Το πολυτιμοτερο πραγμα που υπαρχει σημερα σε μια κοινωνια!!! Εμεις σαν Ελληνες την δημιουργησαμε και παντοτε πρεπει να την υπερασπιζωμαστε!!

cna

Παράθεση από: "purple"ti na sou pw re file...egw to polutexneio to blepw san mia eykairia pollwn na to paizoun patriwtes kai gia afto ton logo pote den prokeitai na to ektimhsw...

Όλα τα γεγονότα γεννούν ευκαιρίες. Τί σου φταίει όμως; Το Πολυτεχνείο ή όλοι αυτοί που το καπελώνουν χωρίς να έχουν συμμετάσχει ουσιαστικά; Δεν φταίει το Πολυτεχνείο αν κάποια ανθρωπάρια αποφάσισαν εκ των υστέρων ότι είναι προς το συμφέρον τους να το επικροτούν, να το χειροκροτούν και να το γιορτάζουν. Φτύσε αυτούς που το προδίδουν κάθε μέρα με τις πράξεις τους, μην φτύνεις όμως το αίμα που έχουν χύσει αυτοί που τόλμησαν να φωνάξουν σε μια περίοδο που η σιωπή ήταν χρυσός...

Rakendytos

Εκτος απ ολους αυτους που δολοφονηθηκαν απο την χουντα..
δεν ξεχναμε και τον 26χρονο Ιακωβο Κουμη φοιτητη της νομικης τοτε..και την 21χρονη Σταματινα Κανελοπουλου εργατρια..
που σκοτωθηκαν απο τα γκλομπς των μπατσων τη 16η Νοεμβρη του 1980
Η ΕΦΕΕ επιχειρησε να σπασει την κυβερνητικη απαγορευση για πορεια μεχρι την αμερικανικη πρεσβεια..τοτε τα ΜΑΤ μετετρεψαν το κεντρο της Αθηνας σε πραγματικο σφαγειο..Η κυβερνηση περιοριστηκε να εκφρασει την οργη της για τις "οργανωμενες ομαδες αναρχικων και εξτρεμιστικων στοιχειων" που "αμαυρωσαν τη μεγαλη λαικη επετειο.. και προκαλεσαν βαναυσα τα δημοκρατικα και ειρηνικα αισθηματα του συνολου του ελληνικου λαου"..
Τωρα..για τις συνθηκες υπο τις οποιες σημειωθηκαν οι θανατοι.. διεταχθησαν διοικητικες ανακρισεις.. τα γνωστα..
Τα ΜουΜουΕ το ριξαν στους προβοκατορες..

Και τον 15χρονο μαθητη Μιχαλη Καλτεζα που τον πυροβολησε ο μπατσος Μελιστας Αθανασιος στο πισω μερος του κεφαλιου στην πλατεια Εξαρχειων κατα τη διαρκεια μικροεπεισοδιων..
Ο μπατσος καταδικασμενος πρωτοδικα σε δυομισι χρονια φυλακιση (με ανασταλη) θα αθωωθει στις 25/1/1990 απο το Εφετειο..

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ.. ΗΤΑΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
1..2..3...  ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

ΚΑΜΕΡΕΣ.. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ..ΦΥΛΑΚΕΣ.. ΣΤΡΑΤΟΣ.. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73..

minoraki

θα μπορουσα να απαντησω εκτενεστατα σε ολες τις αποριες....αλλά δυστυχως θα μου επαιρνε πολυ χρονο.....
αυτο που εχω να επισημανω ειναι οτι μετα απο τοσα χρονια η εννοια της εξεγερσης του πολυτεχνειου εχει ξεφτισει πλεον ανεπιστρεπτι....δυστυχως....μονο κατι πολιτικοι κατεθετουν τα στεφανα τους, ταχα μου δηθεν οτι θελουν να τιμησουν τους νεκρους.....κατα τα αλλα ειναι ενα λαικωτατο πανηγυρακι και το μονο που εχουν οι μαθητες στο μυαλο τους ειναι αλλη μια αργια απο  τα μαθηματα τους....υπαρχει κανεις αλλος εκτος απο μενα που εζησε την χουντα και την εξεγερση???? μονο τοτε θα μπορουσαμε να κανουμε εστω και εναν μικρο διαλογο μεσω του φορουμ....αλλο να το ζεις και αλλο να στο λενε ή να το διαβαζεις απο τις διαφορες φυλλαδες.....δυστυχως στο μυαλο μας μενουν οι 50 100 150 250 που αναστατωνουν την αθηνα.....σπανε ο,τι βρουν μπροστα τους και πανω απο ολα καινε την ελληνικη σημαια.....κατι που κανει τον γυρο στα διεθνη μεσα ενημερωσης και για μια ακομα φορα γινομαστε διεθνως ρεζιλι....προσωπικα νομιζω οτι θα πρεπει να αφησουμε τους τοτε νεκρους ησυχους εκει που βρισκονται, γιατι θα τριζουν τα καημενα τα κοκκαλακια τους με αυτα που βλεπουν μετα απο τοσα χρονια.....ισως και να σκεπτονται οτι αδικα εχασαν την ζωη τους για την ελληνικη δημοκρατια.....κριμα!!!!!!!!

Nasia9

Purple...κάνε μια στροφή και έλα να διαβάσεις αυτά που γράφεις..ελπίζω μόνο να μη καραφλιάσεις από ντροπή.

Calma

etsi poy ta kanane einai ali mia apli hmerominia xwris simantiki aksia ...giati posoi apo esas kserete ti akribws egine stis 17 noembriopy (kai den enow tin parataksi)

purple

Παράθεση από: "Nasia9"Purple...κάνε μια στροφή και έλα να διαβάσεις αυτά που γράφεις..ελπίζω μόνο να μη καραφλιάσεις από ντροπή.

na ntrapw gia poio logo???

κώστας

Μιχάλη...μιας κι απάντησες στην ερώτηση για το ποιο είναι σήμερα το μήνυμα του πολυτεχνείου...έχω να επισημάνω τα εξής]

"Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε τα πιστεύω μας απέναντι σ' όσους τα καταπατούν βάναυσα."
Νομίζω ότι αυτή την υποχρέωση την έχουμε πάντα και παντού]

"Η νεολαία θα είναι πάντα το ανάχωμα της όποιας εσωτερικής ή εξωτερικής επιβουλής."
Δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση εδώ...διότι δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο "νεολαία", τι με τον όρο "ανάχωμα" και τι με τον όρο "επιβουλή".
Αν τη νεολαία την ορίζεις ηλικιακά, διαφωνώ με τον όρο. Αν την ορίζεις με την έννοια των νέων ιδεών, συμφωνώ.
Αν ανάχωμα είναι "η πρόταξη του στήθους" απέναντι στον επίβουλο, τότε διαφωνώ. Αν ανάχωμα θεωρείς την εσωτερική αντίσταση του καθενός έναντι σε ένα κυρίαρχο ρεύμα ισοπέδωσης, τότε συμφωνώ. (Εδώ γίνεται σαφές ότι είμαι κατά των κινημάτων που αντιτίθενται σε άλλα κινήματα, ρεύματα κ.λπ.)
Η όποια επανάσταση, αντίσταση, αντίδραση δεν είναι συλλογική υπόθεση. Είναι καθαρά ατομική. Γνώμη μου.
Όσο για την επιβουλή, είναι σε μένα σαφές, ότι κυρίαρχη επιβουλή στις μέρες μας είναι η ομογενοποίηση (η οποία δεν πιστεύω ότι καταπολεμείται κατασκευάζοντας μία άλλη ομογενοποίηση αντίθετη).

"Η βία πάντα θα νικά την ειρήνη... αλλά ήρωας είναι αυτός που τολμα να αντιτάσει το πιστεύω του στις κάνες των όπλων."
Διαφωνώ ως προς την ουσία του πρώτου σκέλους της φράσης αλλά...δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο ο ρομαντισμός που εκπέμπεται.
Πράγματι όμως, η βία νικά την ειρήνη, με την έννοια ότι αρκούν λίγοι βίαιοι να επιβάλλουν τη βία τους έναντι σε πολλούς ειρηνικούς. Αυτό ναι...αλλά διαφωνώ ότι ένας βίαιος νικά έναν ειρηνικό.
Τώρα...το τι είναι ήρωας...δεν έχω ορισμό, δεν ξέρω να πω.
eLe

minoraki

Παράθεση από: "Athinoula"minoraki mou gliko me tis omorfes kores kai eggones!!! simfono apolita alla telika menoun mono i fasaries sto mialo mas...den einai krima?

αθηνουλα γλυκεια και αγαπημενη....ευχαριστω παρα πολυ για την φιλοφρονηση σου σχετικα με τις ομορφες κορες μου.....αλλά δεν εχω βρε ομορφες εγγονες....μονον εναν κουκλο εγγονο απεκτησα προσφατα και αυτο με εχει κανει πααααραααα πολυ ευτυχισμενη..... ]

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Μιχάλη...μιας κι απάντησες στην ερώτηση για το ποιο είναι σήμερα το μήνυμα του πολυτεχνείου...έχω να επισημάνω τα εξής]

"Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε τα πιστεύω μας απέναντι σ' όσους τα καταπατούν βάναυσα."
Νομίζω ότι αυτή την υποχρέωση την έχουμε πάντα και παντού]

"Η νεολαία θα είναι πάντα το ανάχωμα της όποιας εσωτερικής ή εξωτερικής επιβουλής."
Δεν μπορώ να σου δώσω σαφή απάντηση εδώ...διότι δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο "νεολαία", τι με τον όρο "ανάχωμα" και τι με τον όρο "επιβουλή".
Αν τη νεολαία την ορίζεις ηλικιακά, διαφωνώ με τον όρο. Αν την ορίζεις με την έννοια των νέων ιδεών, συμφωνώ.
Αν ανάχωμα είναι "η πρόταξη του στήθους" απέναντι στον επίβουλο, τότε διαφωνώ. Αν ανάχωμα θεωρείς την εσωτερική αντίσταση του καθενός έναντι σε ένα κυρίαρχο ρεύμα ισοπέδωσης, τότε συμφωνώ. (Εδώ γίνεται σαφές ότι είμαι κατά των κινημάτων που αντιτίθενται σε άλλα κινήματα, ρεύματα κ.λπ.)
Η όποια επανάσταση, αντίσταση, αντίδραση δεν είναι συλλογική υπόθεση. Είναι καθαρά ατομική. Γνώμη μου.
Όσο για την επιβουλή, είναι σε μένα σαφές, ότι κυρίαρχη επιβουλή στις μέρες μας είναι η ομογενοποίηση (η οποία δεν πιστεύω ότι καταπολεμείται κατασκευάζοντας μία άλλη ομογενοποίηση αντίθετη).

"Η βία πάντα θα νικά την ειρήνη... αλλά ήρωας είναι αυτός που τολμα να αντιτάσει το πιστεύω του στις κάνες των όπλων."
Διαφωνώ ως προς την ουσία του πρώτου σκέλους της φράσης αλλά...δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο ο ρομαντισμός που εκπέμπεται.
Πράγματι όμως, η βία νικά την ειρήνη, με την έννοια ότι αρκούν λίγοι βίαιοι να επιβάλλουν τη βία τους έναντι σε πολλούς ειρηνικούς. Αυτό ναι...αλλά διαφωνώ ότι ένας βίαιος νικά έναν ειρηνικό.
Τώρα...το τι είναι ήρωας...δεν έχω ορισμό, δεν ξέρω να πω.

Δεν νομίζω ότι η απάντηση μου χρειάζεται διευκρίνηση.  Σε εμένα αυτά τα μηνύματα περνά το Πολυτεχνείο. Ειλικρινά, δεν βλέπω να χρειάζεται επέκταση. Θεωρώ σαφέστατη την απάντηση μου και με κουράζουν οι επαναλήψεις και οι εκ των ουκ ανεύ επεξηγήσεις.

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

cna

Μήπως, λέω μήπως, συμφέρει κάποιους να οδηγείται ο κόσμος στην αποστροφή από εορτές που αναφέρονται σε λέξεις όπως ελευθερία, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία; Γιατί εάν μας αφήναν να σκεφτούμε πέντε πράγματα παραπάνω η πραγματικότητα θα ήταν κάπως διαφορετική σήμερα...

Pappas10

Φίλε Purple,

Απλά να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

1. Κανείς με - έστω και περιορισμένα - αντικειμενική και ρεαλιστική προσέγγιση του γεγονότος δεν ισχυρίζεται ότι το Πολυτεχνείο έριξε καμία χούντα.  Απέδειξε όμως ότι η δικτατορία δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο ήθελε να παρουσιαζεί, τόσο στα ξένα ΜΜΕ όσο και στους ίδιους τους Έλληνες.

2. Η αξία και ο ηρωισμός του Πολυτεχνείου δεν νομίζω ότι μετριέται με τους νεκρούς του μόνο. Και ούτε με το αν ήταν μέσα ή έξω από αυτό οι νεκροί του. Αν ήταν έτσι, το Ζάλογγο δεν θα ήταν μέρος της εποποιίας του Μεσολογγίου.

3. Σε αντίθεση με αυτό που θέλουν κάποια "αριστερά" κόμματα να πιστεύουμε, το Πολυτεχνείο όχι μόνο δεν το οργάνοσαν αλλά, αντίθετα, στην αρχή τουλάχιστον εναντιώθηκαν. Για όσους γνωρίζουν, η γραμμή των κομμάτων ήταν "σύνεση" και όχι "σύγκρουση".

4. Νομίζω ότι η σύγκριση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 73 με τις μετέπειτα "δυναμικές εκδηλώσεις" στις διαδηλώσεις, πορείες και επετείους είναι το λιγότερο ανόητη. Το Πολυτεχνείο ως πράξη αντίστασης κατά ενός ανελεύθερου καθεστώτος συμβολίζει και αντιπροσωπεύει κάποιες αξίες και κάποια ιδανικά που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον βανδαλισμό και την αντίδραση κατά πάντων.

Σέβομαι όλες τις ιδεολογικές θέσεις και τις συζητάω.  Ιστορικά όμως - και το Πολυτεχνείο είναι μέρος της Ελληνικής Ιστορίας - νομίζω ότι τα  γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

cna

Παράθεση από: "Pappas10"3. Σε αντίθεση με αυτό που θέλουν κάποια "αριστερά" κόμματα να πιστεύουμε, το Πολυτεχνείο όχι μόνο δεν το οργάνοσαν αλλά, αντίθετα, στην αρχή τουλάχιστον εναντιώθηκαν. Για όσους γνωρίζουν, η γραμμή των κομμάτων ήταν "σύνεση" και όχι "σύγκρουση".

Μα γι αυτό είπα ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντελώς διαφορετικό από τον αρχικό (όποιον;) σχεδιασμό. Εξ' όσων γνωρίζω μια ημερήσια κατάληψη της Νομικής ήθελαν να οργανώσουν και βασικά για ψιλοάσχετους με την χούντα λόγους και σε μαζικότατες εκδηλώσεις τους βγήκε. Όχι επειδή το ήθελαν αυτοί αλλά επειδή το ήθελαν οι πολίτες...

236 Επισκέπτες, 0 Χρήστες