Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 413
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 457
  • Total: 457

Μια συγνώμη...

Ξεκίνησε από P_Panos, Νοεμβρίου 29, 2007, 11:43:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

P_Panos

Μια συγνωμη σε οσους αθελα μου η μη στεναχωρησα στην χρονια που μας περασε.....

Οσο και να προσπαθεις να μην στεναχωρεις τους αλλους ερχονται στιγμες που ξεφευγεις και τους πληγωνεις...

Σε ολους αυτους μια συγνωμη εκ βαθους καρδιας...

Rakendytos

σορι αν σας πληγωνω..
αλλα..

μα την Σταλινοπαναγια..

[size=24]δεν υπαρχει Αγιος Βασιλης!!!  [/size]:P

P_Panos

[size=18]Ο Μέγας Βασίλειος[/size]

Ο Μέγας Βασίλειος ήταν άγιος της Ορθόδοξης εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Νεοκαισάρεια του Πόντου γύρω στο 330 μ.Χ. από οικογένεια χριστιανική και εύπορη και μεγάλωσε στην Καισαρεία της Καππαδοκίας.

Ο πατέρας του Βασίλειος ήταν δάσκαλος ρητορικής στον Πόντο. Η μητέρα του Εμμέλια ήταν από τις πιο μορφωμένες και ενάρετες γυναίκες της εποχής, θυγατέρα χριστιανού μάρτυρα. Από τέτοιους γονείς έλαβε ο Βασίλειος τη χριστιανική του ανατροφή και τη φροντίδα για τη μόρφωσή του. Σπούδασε πρώτα στην Καισαρεία έπειτα στην Κωνσταντινούπολη τη θεολογία και τα νομικά και αργότερα στην Αθήνα. Πέντε χρόνια στην Αθήνα διδάχτηκε τη φιλοσοφία, τη ρητορική, την αστρονομία, την ιατρική και τη γεωμετρία. Εκεί γνωρίστηκε καλά με τον ανιψιό του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, τον Ιουλιανό που αργότερα έγινε αυτοκράτορας. Τότε συνδέθηκε με βαθιά και ισόβια φιλία με τον συνσπουδαστή του Γρηγόριο Ναζιανζινό.

Επιστρέφοντας στην Καισαρεία, διδάσκει με επιτυχία της ρητορική. Έπειτα αποφασίζοντας να ασπασθεί το μοναχικό βίο, επισκέπτεται τα μεγάλα κέντρα του μοναχισμού, γίνεται μοναχός και ασκείται σκληρά επί πέντε χρόνια. Στις κρίσιμες ώρες για την ορθοδοξία, τον καλεί η εκκλησία να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον αγώνα κατά των αιρετικών Αρειανών, κατά των εχθρών, των αυτοκρατόρων και κατά της δυστυχίας. Έτσι χειροτονείται διάκονος, πρεσβύτερος και τέλος επίσκοπος της Καισαρείας. Στη μεγάλη πείνα του 368 όχι μόνο κινητοποίησε τους πλούσιους να βοηθήσουν εκείνους που είχαν ανάγκη, αλλά ίδρυσε και ολόκληρο συγκρότημα από φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μια πραγματική νέα πόλη, που προς τιμήν του ονομάστηκε Βασιλειάδα.

Ωστόσο οι βαριές κοινωνικές εκκλησιαστικές φροντίδες ήταν δυσβάστακτες για το ασθενικό και ασκητικό του Ιεράρχη. Η υποβόσκουσα ασθενικότητα, εκδηλώθηκε σαν οξεία νόσος των νεφρών, την πορεία της οποίας παρακολουθούσε εναγώνια ολόκληρη η Καισαρεία.

Άρρωστος λοιπόν βαριά ο Μέγας Βασίλειος θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια στις 31 Δεκεμβρίου του 378, αφήνοντας πίσω μεγάλη και αφόρητη θλίψη στο λαό και γενικό πένθος. Το ποίμνιό του, προέπεμψε την σωρό του στην Άνω Ιερουσαλήμ την 1η Ιανουαρίου του 379, οπότε τελείται και η πάνσεπτη μνήμη του.

Ο πρωτοχρονιάτικος εορτασμός της μνήμης του Ιεράρχη, μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ορθόδοξου Ελληνισμού και το φιλανθρωπικό του έργο υπήρξε έμπνευση για πράξεις αλληλεγγύης και αγάπης

[size=18]Αυτος φιλε Rak ειναι ο Αγιος Βασιλης, ο Μεγας Βασιλειος που γιορταζει η Ορθοδοξη Εκκλησια καθε 1η Ιανουαριου!!
Πρωτη γιορτη του ετους!!
[/size]

Τωρα αυτος ο Αι Βασιλης που μας παρουσιαζεται αποτελεί σήμερα μια διεθνή λαογραφική μορφή η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και ενηλίκους που υπήρξαν "καλοί" κατά τη διάρκεια του χρόνου. Είναι κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων. Η γνωστή παρουσία του με κόκκινη στολή, λευκή γενειάδα, πάντα χαμογελαστός με το σάκο με τα δώρα, πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι αποτελεί σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα τον πλέον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τις ημέρες αυτών των εορτών ακόμη και σε χώρες μη χριστιανικές. Ξεκινά κάθε χρόνο από χώρα του Βορρά, παραμονές πρωτοχρονιάς, για να χαρίσει δώρα σε όλα τα παιδιά της γης.

Είναι ακριβώς ο ίδιος ο "Πατέρας Χριστούγεννα" των Άγγλων, ο "Περ Νοέλ" των Γάλλων, ο "Σίντερ-Κλάας" των Ολλανδών, ο "Χριστκίντ" των Γερμανών, ο "Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ" (= ο Καλός γερο-πατέρας) των Κινέζων, ο "Χοτέισο" των Ιαπώνων.

Rakendytos

[size=24]ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ! [/size]

saliara

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
ΤΙ???????????????????????????????????????????????????????????????????
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ????????????????????????????????????????????????????????
 :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

Pappas10

Saliara μην ακούς την αριστεροσταλινική προπαγάνδα. Μείνε πιστή στα ΕλληνοΧριστιανιΚοκακολιστικά πρότυπα.

Άτιμε παλαιοκομμουνιστή ποτίζεις τις νεανικές ψυχές με το δηλητήριο της απομυθοποίησης.

Ύπαγε στο γκουλάγκ το εξώτερο.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

P_Panos

Παράθεση από: "saliara":cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
ΤΙ???????????????????????????????????????????????????????????????????
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ????????????????????????????????????????????????????????
 :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

[size=18]Saliara παραστρατησες!![/size]

Εστειλες γραμμα στον αη κουκουτσο!!

Το ειδα με τα ιδια μου τα ματια!!

Ζηταγες μελαχροινο αγορι και σκυλακι!!

Αρχιζει και κλονιζεται η πιστη σου!

saliara

Όχι...δε κλονίζεται...Απλά επειδή ο άγιος Βασίλης είχε δουλειές πολλές άφησε τον koukoutso..
Γι'αυτό έστειλα...Μικρό κοριτσάκι είμαι κι εγώ...
Να μη πάρω δωράκι???????? :cry:  :cry:  :cry: Άντε πια... :cry:

P_Panos

Δωρακια μονο απο τον Αι Βασιλη!!

Οι υπολοιποι ειναι υποκαταστατα! :lol:

(Κατι σαν κιμα απο σογια!! :lol:  :lol: )

saliara

:cry:  :cry:  :cry:  :cry: δε με νοιάζει τι λές....
Εγώ τσέλω δώρο :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

P_Panos

Αμα θελεις δωρο προλαβαινεις!!

Στειλε email στον Αι Βασιλη στην διευθυνση¨"¨

[size=18]www.aivasilis.com[/size]

Ασε τους μεσαζοντες και τους αη κουκουτσους! :lol:  :lol:

saliara

ζηλεύεις!!!! :hit: Εμένα θα μου φέρει δωράκι γιατί είμαι καλό παιζάκι... :P

P_Panos

Σε διμετρα παιζακια δεν φερνει δωρακια! :lol:  :lol:

Τα αφηνει jack-pot για του χρονου! :P  :P

saliara

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
κοίτα που θα μου βγάλει και πορνόγερο τον άγιο Βασίλη σε λίγο...Εγώ πάντως αύριο θα πάρω δώρο..κι εσύ λέγε ότι θές... :P κακιασμένο..

P_Panos

Αυριο παρε οτι θες!!! :lol:

Ο Αι Βασιλης ερχεται την επομενη βδομαδα! :P  :P

457 Επισκέπτες, 0 Χρήστες